• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SEVERINEvýchova kluků a ostatních šelem
    TOMASINO
    TOMASINO --- ---
    EDERA: Protože se moc staráš a myslíš si, že mu bez Tebe nic nebude fungovat. Tenhle druh mužskejch potřebuje pomoc, a to ve smyslu nechat ho v tom. Jenže až bude v nouzi, Ty zase vyměkneš a půjdeš to za něj zase udělat. Už teď lituju jeho partnerky.
    Ocitnout se na lyžáku bez výbavy je mimořádně účinný lék. Mluvím z vlastní zkušenosti, kdy jsem si frajersky v patnácti vyrazil na lyžák bez lyží. Následné podmínky byly velmi léčivé :-D
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    zajimava prednaska nejen pro rodice kluku
    Mužské přechodové rituály
    http://web.ilom.cz/programy/mui-mum/akce/626-muske-pechodove-ritualy.html
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: nemysli si, já jsem se celý podvečer i cestou autem na místo srazu ptala, zda má všechno - on má nicméně období totálně JÁ SÁM, čili mu už nějaký čas nebalím a podobně, ono to ale má i odvrácené stránky - myslí s třeba, že podobně bych se v zásadě neměla zajímat ani o jeho školní výsledky a zřejmě moc ani o jeho volný čas.

SEVERINE: 15.

EDERA: takhle jsem to praktikovala, dokud chlapci jezdili někam spolu, protože ač jsou mezi nimi jen dva roky, asi si pamatuješ, jaký rozdíl to býval rozměrově a váhově.
    WERKA
    WERKA --- ---
    EDERA: Nejen vědátor. Když jsme před asi 4 roky vezli mladýho na hory o den později, vezli jsme i šponovky kamaráda Rickyho, který tedy vědátor rozhodně není, leč gatě doma stejně nechal :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    SEVERINE: Ono zádrhel byl v tom, že jsme až při balení zjistili, že jak chlapec vyrostl, tak prostě jeho větší přeskáče a větší šponovky a větší mikiny etc. se nevejdou všechny do standardní tašky. Naopak sestra je malá, její trička zaberou jen o málo místa víc než kapesník, takže v jejím zavazadle zbyl prostor, který se dal využít.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    ANNAWA: to je vtipnej .. a jemu bylo kolik? takže budu kluky učit zašívat si věci sami .. to půjde. musí :-)
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    EDERA: no tak mi - teoreticky (a je fakt, že se tu chci přiučit, že netuším jak to bude vypadat u nás za 12 let) - přijde jako dobrý spolu s ním doma posbírat TO, co si má zabalit, ale že by řešil KAM už sám .. to by nešlo?
    EDERA
    EDERA --- ---
    SEVERINE: Balili jsme spolu. Já vím, že to může být k neuvěření, ale šestnáctiletý vědátor si prostě úplně sám zabalit nedokáže. A já teda nemám sílu riskovat, že odjede bez přeskáčů nebo šponovek, protože následný průšvih bych řešila já.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SEVERINE: můj nejstarší syn si na hory balil sám. Odjel v neděli. V pondělí psal, že ale na kalhotách na prkno má díru a ať mu pošlu NĚJAKÝ JINÝ.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    EDERA: a proč si nebalil sám už na hory? podle mě je to nejlepší způsob, jak se naučit jak si sám zabalit na cestu domů (moje zkušenost je teda jen s mejma minimužema - ti balej velice rádi a pak stašíma holkama z tábora - a to bylo věru někdy nelehký)
    EDERA
    EDERA --- ---
    APRILMOUSE: Můj chlap to právě v hlavě udržel, ač na ty hory nejel a balení se osobně neúčastnil. Chytal se za hlavu, jak je něco takovýho vůbec možný. Pořád je takový naivní a má pocit, že téměř dospělý mladý muž by měl v hlavě udržet jednoduché organizační pokyny.:-)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    Takovou slozitou informaci by neudrzel ani muj muz :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    ANNAWA: Mě to nepřekvapuje, mě děsí, že fakt nikdy nebude schopen samostatné existence. Budu mu muset opatřit filipínskou manželku.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: ne, nedokáže. Tebe to ještě překvapuje? ;-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    Minulou sobotu odjely obě moje děti na hory. Dneska volal Jr. (16), že se mu přeskáče nějak nevejdou do tašky na cestu zpátky. Není to ani šest dní, co jsme SPOLU balili. A on nedokáže udržet v hlavě, že přeskáče byly obojí zabalené v tašce jeho sestry?:-O
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    EDERA: já je taky tu a tam nechávám samotný spolu :D ale zabezpečím je každého u počítače a sluchátkama :D
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    Já jsem naopak na MD+RD spotřebu alkoholu utlumila téměř k nule. Tělo zřejmě usoudilo, že s přihlédnutím ke spotřebě předdětné bych se taky při jejím zvýšení následkem dítěte mohla uchlastat, takže radši nic :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: mně se normálně posledním těhotenstvím nějak přeskupil metabolismus a cukr mi nějak extra nechutná. Takže jako jo, občas kousek čokolády si dám, ale není to nic, co bych musela mít několikrát týdně. Divné, vím :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    CHIMERA: Potvrzuju, že 10 let je málo. U nás to taky občas vypadá, že Kebina bratra provokuje a on na ni řve "zmlkni, plácáš nesmysly a NIKOHO to nezajímá". Na druhou stranu k sobě dokážou být neuvěřitelně milí, pozorní a není problém je nechat večer spolu samotné doma.

ANNAWA: Bez rumu to občas nejde:-) A bez cukru už vůbec.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam