• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SEVERINEvýchova kluků a ostatních šelem
    Taky máte doma někdy vymalováno testosteronem, připadáte si jako kulisa v nekončícím seriálu Tom a Jerry a máte - oproti svým dřívějším představám i korektnosti termínu queer - jasno v tom, že kluci a holky jsou jinej živočišnej druh?

    Pokud máte nějaký tip nebo trik, jak se s tím s lehkostí popasovat, nebo se jen rádi vypíšete s (občas ne zcela) lehký skutečnosti, tak jste tu více než vítáni.



    doporučená četba:
    Sourozenci bez rivality
    Výchova bez poražených
    Jak žít a nezbláznit se
    Výchova kluků
    rozbalit záhlaví
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    HELITHON: už je to pasé?
    v odkazu je
    "Názory matek na výchovu
    The form Názory matek na výchovu is no longer accepting responses.
    Try contacting the owner of the form if you think that this is a mistake."
    HELITHON
    HELITHON --- ---
    Mám prosbu na všechny maminky libovolného počtu dětí i věku, jestli by mi vyplnili dotazník k bakalářce na téma Názory matek na výchovu dětí. Všem předem moc děkuji bez vás to nepůjde :) Dotazník je kraťoučký (celkem 25 otázek), víc jak 5 minut by to nemělo zabrat.
    https://goo.gl/forms/Oy8xjIRM2HNUOqdn2
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    VALENTINA: no to je jasný, souhlasím s tebou, že je to otázka povahy, ale dospělého kluka se určitě dá vykopnout z mamahotelu, pokud matka nevisí na děcku jako ono na ní... my u něj podporujeme samostatnost, určitě se bude schopný osamostatnit. a taky chci od dětí, aby doma pomáhaly... mladší strašně rád stírá podlahu (jednorázovkama z DM a v rukavicích z Pepca), starší nerad, ale povinnosti má taky. že dítě visí na matce, to ještě neznamená, že musí být na obtíž i v dospělosti :-D
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    CHIMERA: blbost, já s tím svým přívěskem byla doma do tří let imrvére a věší se stejně:)
    ano, je to povahou, ale opravdu ho nechci mít v mamahotelu do 30:)
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    VALENTINA: ono otužování taky není všecko :-D moje dítě je s tatínkem na střídačku od narození, a přesto o tatínka jaksi není zájem, a jakmile se objeví maminka, hups na prsa :-D
    někdo by zas řekl, že se dítě na mě věsí, protože jsem s ním nebyla v nízkém věku imrvére.
    Podle mého je to povaha. Mám takové děti. Zvládnou být v pohodě s někým jiným, nepláčou, ale jak je v dohledu maminka, už nepreferují nikoho jiného :-D
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    CHIMERA: ovšem to by mě teda neuklidnilo, ta poslední věta. můj syn je taky závislák, ale já se ho teda snažím otužovat, jak to jde, život je boj:)imho mu teda hodně pomohlo, že tráví nějaký čas jen s tatínkem, beze mě, protože když je s ním, tak zdaleka tak nemožný není:)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    CHIMERA: mladšímu synovi je 9 a je na mě fixovaný neskutečně, visí na mně furt. U něj to teda souvisí s tím, že má určité vývojové a psychické potíže a je hodně sociálně nezralý, ale řekla bych, že zčásti je to prostě i povahou.
    CHIMERA
    CHIMERA --- ---
    MOTYLEK: promiň, že odpovídám až tak pozdě od tématu, ale delší čas jsem tu nečetla. tvůj chlapec je v pohodě a emočně zaostalý není :-D jen má citlivou povahu.
    mám doma dva takové exempláře - staršímu bude brzo 18, ten se odmaminkoval ve 13 letech... mladšímu bylo nedávno 6 a do odmaminkování má daleko :-D
    starší se nabrečel dost, ale v pubertě to přešlo. mladší je v bledě modrém to samé, ale při brečení pomáhá pořádně přitulit a je po problému. kdybych to bralal jako ty, měla bych děti emočně zaostalé asi až do té puberty :-D
    nedávno mi jedna zdravotní sestra, se kterou jsme se o tom bavily, udělala numerologický rozbor dat narození obou synáčků... oba mají v mřížce tři dvojky, což je extrémní citlivost. s tím nejde na sílu udělat nic. ale neboj, zmužnění jednou nastane. a ta sestra mi říkala: až vyroste, převěsí se z vašich prsou na manželčina :-D
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    RYBKA: Zkusila bych se podívat na youtube, bývají tam videa recenzentů hraček,manipulují s tím,uvidíš,jak moc je to složité. Kluci měli několik transformerů,byli z roku 91/92, doputovali k nim přes dvě děti v rodině a byly to skvělé hračky,prakticky nezničitelné, z pevného plastu,skládaly se tak v pěti až sedmi krocích a po ukázání to zvládl i tříleťák. K narozeninám si syn přál jeden konkrétní model. Našla jsem ten samý model na aliexpresu za třetinovou cenu a byl to hrozný provar, přesně jak píšeš:) Kroků transformace bylo asi třicet, skládal to muž a trvalo mu to dost dlouho. Během několika následujících dní tomu upadaly součástky a šlo to do koše. Jestli to čínské děti běžně skládají,tak klobouk dolu :)
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    u nás se jenom ty 4 končetiny strčej do sebe a je z toho auťák. nebo se s tím třískne o zem a je z toho robot s pokrčenejma nohama. hm.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    My máme autíčko velikosti asi angličáka, osmileťák přestavbu i opravy zvládne, pětileťáci ani omylem a taky mi to pořád nosí pod nos. Stálo to asi 150 a už bych to nepořizovala.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    SEVERINE: To by mohlo být to, co potřebuju. Jestli teda ona na to nemá nějaké zvláštní nadání ;-)
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    RYBKA: tak u nás tohle autíčko skládá Lála, tak to bude přesně to, co chcete
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    SEVERINE: No tohle nejspíš taky stálo pod kilo, problém je složitost :-( Ráda bych, aby byl schopnej si to přestavit sám a ne aby se nad tím pokaždý musela sejít rodinná rada ;-)
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    transformers autíčko koupíš v každým hračkářství - nejlevnější bude stát pod kilo a bude stačit, vyšší kategorii přidej za rok, za dva ,-)
    jen sem to na netu nenašla - ale kupovala, roky.

    RYBKA
    RYBKA --- ---
    BERUTHIEL: Díky za tip! :-)
    BERUTHIEL
    BERUTHIEL --- ---
    RYBKA: Podívejte se po něčem takovémhle https://www.alza.cz/...pARIsAH66VQLfCAi-TupSXrSmlIquyf9TI5pKGii_MCR-ApmsShNLvP8QPDCSaKAaAtFqEALw_wcB. Tahle verze je bytelná a opravdu jednoduchá na složení.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Prosím radu - synek si přál auto, co se dá přeskládat na robota (asi transformers? vůbec se v týhle oblasti neorientuju). Dostal něco takového od babičky, ale přestavba je složitá i pro dospělého (muž to s vypětím všech sil dá, já ani omylem). Mám dojem, že máme nějaký levný model od Vietnamců. Nemáte doporučení na něco, co by byl schopný přeskládat 4leťák?
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    Taky jsem kdysi dovedla syna na již rozjetý kroužek, karate, no byly tam i děti jako on, ale taky ty co to dělají 10+ let, spolu v tělocvičně. Již tam nikdy nechtěl. Nenutila jsem ho, byl to taky jeho nápad. A za zkušební lekci se neplatí...
    Nutím ho aby chodil do školních kroužků které si sám zvolí a to celý ten rok (pak ať to klidně změní). Pokud se už něco koupí, tak se to taky užije - chci ho učit odpovědnosti, ne tomu, že jeho rodina má dost peněz aby nám to bylo fakt jedno.
    Nutím ho, aby vyzkoušel vše, co jde "na zkoušku". Je spokojen, takhle zjistil, že tance nejsou pro něj dřív, než by se zapsal na kroužek (protože tam šel jeho nej kamarád z třídy).
    Podobně chci, aby zkusil jeden kousek nového jídla, pořádně rozkousat (i kdyby to pak vyplivnul, ale musí pokousat). Jako třeba mé bezlepkové pečivo :-)
    On má pocit bezpečí a taky veme na sebe kousek rizika.
    Je dost hodně citlivý, tohle znám taky :-)

    Samostatně někam... než na kroužek, co se mu nelíbí, bych ho nechala dojet ze školy domů, nebo ke/od kamaráda.
    Btw, syn (10r a i ten 7r) mi taky denně říká, že mě má rád, na tom mi nic divné nepřijde, protože 1/ já mu to říkám taky 2/ můj muž mi to říká taky, 3/ já to říkám denně muži - tak proč by se choval jinak :-)
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    Uklidnily jste mě, děkuju.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam