• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SEVERINEvýchova kluků a ostatních šelem
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    LORAIN: Jo, přesně tak, člověk se nevyhne, aby do toho byl zatažen. Já zkouším u věcí, co jsou pravidelné, střídat, kdo je první, ale kdo si to má pořád pamatovat? Taky pořád dokola vysvětluji, ale třeba ráno, když potřebujeme odejít do školky/ práce a desetkrát se zasekneme na tom, že vznikne konflikt o to, kdo bude první (nebo scéna od toho, kdo první nebyl), tak to lezu po stropě a do práce chodím rovnou vyčerpaná. :/
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    THURINGWETHIL: nad tím mi taky zůstává rozum stát. A nesnáším to hlavně v případech, kdy jsem do toho zatažená i já - jako komu dřív vyčistím zuby, komu dřív nasadím rukavice nebo helmu apod. A fakt nevím, co s tím!
    THURINGWETHIL
    THURINGWETHIL --- ---
    Já zas na klučičím světě (jsem jediný tvor ženského pohlaví u nás doma) nedávám to neustálé soupeření i o ty největší kraviny. Vždyť je úplně jedno, kdo projde první brankou, dostane kapky do nosu, pastu na kartáček, půjde se vyčůrat...
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    APRILMOUSE: Ne, to ne, spíš je to naopak, občas přijde bouřka, jinak dobrý :-) Já jsem si říkala, jestli na to zkušenější nemaj nějakej trik, jak to nějak bezbolestně usměrnit. Jsem zvyklá na holky a ty naše spolu povětšinou vycházej dobře, občas se pohádaj, ale do bitky nejdou ;-) Klučičí svět objevuju teď se synem :-)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    RYBKA: tak jestli tam jsou i záblesky sluníčka, tak to tak zlý není, já tu řešila opravdu vytrvalý řev a bitky a žalování a naschvály bez jediné chvíle společné zábavy :)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    SEVERINE: To jo, už se to chystá :-) K1 půjde na palandu, až se nám podaří ji vyrobit (asi přes prázdniny) :-)
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    RYBKA: zas to pak časem můžete naskládat do pater :)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    YMLADRIS: Právě že nemá na to, aby zvládal svoje impulsy, tak tohle fungovat nebude. V té chvíli, kdy se něco děje, by se musel zastavit a zavolat - a on nedá to zastavení.

    Nicméně mi z toho vyplývá, že prostě budu mlet pořád dokola, že se ségry nebijou a on k tomu časem dozraje, teď to holt budem muset nějakou chvíli vydržet.
    Aby to nevypadalo, že je tu furt jen boj - oni se maj rádi a většinou si spolu fakt hezky hrajou, jen prostě teď přišlo jaro a trochu rýma, tak je tu míň pohody než obvykle.

    APRILMOUSE: :-D Na tohle řešení tu bohužel máme málo zdí ;-)
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    U nás na všechny neustálé spory pomohla jedna věc - a to konečné řešení :D postavit mezi ně metrovou zeď. A od té doby je naprostý klid! :)

    Jinak se vždycky musím usmát, když vidím v záhlaví tu fotku našich kluků, už to je pěkně dávno :) milé.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    RYBKA: donekonecna opakovat Kdyz ti vadi sestra, chtej mne! ja HNED prijdu a pomuzu vam! a dodrzovat. dvouletak vyvojove nema na to zvladat svoje impulsy a resit konflikty kdyz po nem chces aby to zvladal, jen si pripada jak debil.
    ale kazde dite ma jiny temperament
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    SEVERINE: Zkusím, třeba to na M. bude fungovat.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    RYBKA: tak to by mohla přetnout "odpočinková lavice". Lála už ji taky asi 2x měla, tak by to mohl pobrat i M. ,-)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    SEVERINE: To mi přijde neproveditelné, on ji většinou flákne jednou, ne že by do ní tloukl, dokud ho někdo neodtrhne. A to nemám šanci stihnout. Navíc se to zhusta děje v době, kdy si hrajou v pokojíčku a já třeba vařím. Je to taková never ending story. On ji majzne, ona řve, já tam přijdu, zle se na něj kouknu, on řve (ano, třetí dítě reaguje i na pohled, někdy...), holku pofoukáme, klukovi vysvětlíme, jdu krájet, do 3 minut rána, řev a jedem další kolo. Ne teda naštěstí pořád, ale mají teď nějaké výživné období, kdy je to o dost častější, než to bylo.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    RYBKA: no třeba ho chytit (jemně) a držet .. fyzičku na fyzičku.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    LORAIN: Tak on mluví líp než (naše) holky v jeho věku, a jo, někdy je ten útok pochopitelný (když mu třeba nechtěj půjčit něco, s čím si hrajou a co on musí mít teď a hned!), ale někdy je to prostě jen taková zvědavost - hm, co kdybych jí třísknul autem o hlavu? Co se asi stane? Prostřední je kvílivka, takže občas je to fakt únavný...
    SEVERINE: Já to na něm právě vidím, že testosteronu neporučím (ani já, ani on, ani nikdo jiný). Jsou nějaké tipy a triky, co by mohly fungovat při tom zcivilizovávání? Nějaký chlapský způsob komunikace třeba?

    Jsem připravena se smířit s tím, že budu do omrzení opakovat: Nesmíš bouchat sestru! Ale kdyby náhodou byla i jiná cesta, ráda bych o ní věděla :-)
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    RYBKA: u nás stejně v krizových situacích používaj kluci to, co maj silnější - jeden z nich fyzičku, druhej vyřídilku .. a v těch zdaleka nejkritičtějších (to je tak 5x do roka) fyzičku oba (jako že když S. jel jako první v elektrickým autíčku bohatýho stejdy, tak na něj R. házel dlažebnní kostku apod.).
    Testosteronu neporučíš, ale to tě nezbavuje povinnosti se ho snažit maximálně zcivilizovat :)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    RYBKA: U nás mlácení ostatních mělo vždycky svůj důvod - i když to někdy byla jen bezradnost s nekomfortností situace, nesouhlas nebo žárlivost. Nicméně se tomu dalo buď předejít nebo to bylo aspoň pochopitelné... A odpadlo to s tím, když kluci dokázali svoji nespokojenost vyjádřit verbálně. Jeden nás tedy nemydlil, ten hystericky vřískal. Těžko bych vybírala, co mi přišlo lepší :-)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Dá se nějak efektivně vysvětlit dvouleťákovi, že nemá mlátit své (starší) sestry? Nebo prostě nezbývá, než pořád dokola opakovat a doufat, že jeho agresivní období jednou přejde?
    LILY
    LILY --- ---
    AAHHWISEGUY: kámoš jezdí takhle se syny na nějaké akce, které jsou vyloženě pro chlapy. Kámoška zase poslala syna na náročný výlet do hor s jeho kmotrem...
    Podle mě je to docela důležitá součást, samozřejmě trochu jinak, než vykouřit pár cigaret. To zrovna asi k ničemu není.
    Tohle téma mnohokrát rozebíral (a jistě stále rozebírá) můj učitel konstelací Jan Bílý a asi to neumím správně interpretovat, ale důležité je, aby tam byl nějaký ten prvek nebezpečí a blízkost smrti (v dnešní době spíš zdánlivá)..
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    SEVERINE: U nás v oddíle takhle sloužily tři orlí pera (24 h umlčet, 24 h hladovět, 24 h samotka v lese). Jinak já u nás doma zatím žádný rituály v tomhle směru neplánuju, i když se jim nebráním, třeba to vyplyne ze situace. Určitě si ale myslím, že takový rituál by měl být jen vyvrcholením nějakého dlouhodobého procesu. Když vezmu jako vzor chlapskej čundr, nemůže táta na kluka 15 let kašlat a pak ho zničehonic vzít do hlubokého hvozdu a chtít po něm, aby zapálil oheň... Musí s ním vyrážet pravidelně a všechny ty věci ho postupně naučit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam