• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TANAELVolby v ČR a poté
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    MNR: ze ty jsi volil srdickem?
    HCS
    HCS --- ---
    neni to ani školný ani zápisný, penalizační poplatky jsou za opakování semestrů
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    ok.. tvuj boj
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    Volební hysterie a kult extrémismu kolem osoby Karla Schwarzenberga. Blog - Petr Markytán (blog.iDNES.cz)
    http://markytan.blog.idnes.cz/c/319017/Volebni-hysterie-a-kult-extremismu-kolem-osoby-Karla-Schwarzenberga.html
    HCS
    HCS --- ---
    MARIHAI: prd sem se dozvěděl, penále a školný prostě neni to samý.
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    HCS: no vidis to tak ses dnes dozvedel neco noveho :)
    HCS
    HCS --- ---
    MARIHAI: pro mě je stejnej marketing akorát školný a zápisný.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LONESTAR:
    No já jenom jestli by tam vyťal něco jako ..strana jejímž jsem předsedou, TOP 09, v osobě školského experta TOP 09 Jana Vituly, v otázce školného trvá na přímých platbách studenty, tedy už v době studia....
    /osobně jsem proti, protože nejen když vystudovala zadarmo náplň parlamentu apod.(a jak jsou chytrý)ale i každej blb jako já tak chtít po někom školný mi přijde nefér/
    MITTRON
    MITTRON --- ---
    PETGRIDUS: to kupodivu nebude moc zlozity, zlodej si nakrade. takze kdyz si srovnas oba kandidaty, je to s potencialem k takovym uvaham docela jasny.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    PETGRIDUS:
    Ne, to by se neslušelo, protože jak to sem někdo prdne v nekomprimovaný formě, složí to jakejkoliv server :-) i když já bych ho zrovna na kořistníka do vlastní kapsy moc neviděl(žít pak jako jezevec na vysočině mi přijde úchylný moc i na něj)
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    HCS: penále pro neschopný .. nebo oproštění od platby pro schopný.. obojí je stejné. Pojmenování je marketing.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    PETGRIDUS: tak napis.
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    MITTRON: a mozna by se taky sluselo napsat co zeman nezachranil nebo zachranil do sve kapsy a kapes jinych.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    Miloš Nixon Zeman: Navzdory pohrdání a vůli elit | Finmag.cz
    http://www.finmag.cz/cs/finmag/kaleidoskop/milos-nixon-zeman-navzdory-pohrdani-a-vuli-elit/
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    SPEEDY:
    Zásadní problém je v tom, že všechno co ten sociolog(a jeho kolegové) jakož i agentura(a její komkurentky) vědí tak dobře teď, tak to tým MZ si namaloval na papír od svačiny tak asi 10 minut poté co se dozvěděli s kym budou soupeřit(a tak podle toho zvážili kroky nutný k vítězství) .......a taky poté co zblajzli ty buřty co v papíru původně byly:-)
    MITTRON
    MITTRON --- ---
    MNR: ten podle tebe demagog a lhar, zachranil podle odborniku cesky banky v dobe hroziciho krachu bankovniho systemu a XY dalsich veci. tvoje averze na zemana je ale asi docela prirozena, pac te hadam uz nekolikrat adresne oznacil za blbla, dokonce aniz aby te znal :)
    LALINA: tak to pozor, radej nechod pres slinici, ja sem takle videl jak sla jedna pres slinici a prejelo ji auto. asi takova me prijde souvislost, mezi zvolenim zemana a mluvenim o komunismu.
    SPEEDY: cesky media zda se nemaji s zemanem zvlastni problem, krom tech nekolika proflaklych (mafra -mfdnes,ln,hn,respekt,noha,skryte ct, a castecne i media axel spriger) s vyraznym napojenim a agitkou. jsem napr. zvedavi, kdyz si zas pozvou do ct na "zasveceny" a "nezaujaty" komentar deni pana Spurneho z respektu. to ze je dlouhodobym obchodnim partnerem, karlika a dlouhodober proverenym clovekem pusobicim v ramci rizeni mocensky pavuciny kolem nej, preci neni zadny problem...ono se neni moc cemu divit, kdyz pan fridrich, prvni muz pana dvoraka v ct, je langrovou tlacenkou.
    SPEEDY
    SPEEDY --- ---
    MAART: Je docela usmevne, ze sociolog Biler vlozil odkaz na vyzkum agentury STEM/MARK do sveho komentare, aby bylo jasne, ze si jej v zapeti prekroutil ke svym vlastnim ucelum. Rika v nem:

Dle výzkumu agentury STEM/MARK byl pro voliče budoucího prezidenta Zemana Karel Schwarzenberg nepřijatelný z několika zcela zásadních důvodů: není mu rozumět, není Čech, je starý, neumí česky, nežil v Česku a zpochybňuje Benešovy dekrety.

Pritom v samotne zprave se pise, ze respondenti meli vyjmenovat klady sveho kandidata a zapory protikandidata, ta otazka nebyla o tom, proc Schwarzenberga nevoli:

Nedostatkem je nesrozumitelnost mluvy, věk a „nečeskost“. Nedůvěru budí i názory na Benešovy dekrety, šlechtický původ a spojení s vládou Nečase.

Takze to, ze volici Zemana povazuji za Schwarzenbergvy nedostatky jeho artikulaci, si Biler vylozi tak, ze je kvuli tomu pro ne Schwarzenberg neprijatelny. Pochybuji, ze i ten nejzarytejsi Karlovec povazuje jeho artikulaci za pozitivum. Krome toho naprosto ignoruje dalsi otazku a to tykajici se nejvetsi obavy z protikandidata, coz pavazuji za podstatne dulezitejsi duvod pri rozhodovani:

V souvislosti se Schwarzenbergem se lidé obávají hlavně prohlubování sociálních rozdílů, což se naopak u Zemana nepředpokládá.

Kazdopadne doporucuji si ten pruzkum precist, zvlaste tem, co jsou na statistiku ujeti jako ja :-) Pise se v nem napriklad, ze zajímavý je nadprůměrný vliv dění na sociálních sítích na příznivce Zemana z řad seniorů (proti-volba na protest podpoře Schwarzenberga?), ze Karlovci prirovnavaji Schwarzenberga k Masarykovi zatimco Zemana ke Gottwaldovi (najdou se Karlovi volici to ocividne nemaji v hlave v poradku), nebo ze po prvnim kole prebehlo vic Karlovcu k Zemanovi nez naopak a prekvapive mnoho z nich k volbam neslo vubec.

http://img9.ct24.cz/multimedia/documents/44/4325/432431.pdf
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LALINA:
    U nás je to přísně zakázaný..jenže jak to dělaj všichni, kde není žalobce není soudce, huliči to probírají na kuřárně, banda hnusná...čimž mne nutěj hledat pokud možno kuřárnu kde se probírají témata typu "prznění ctnostných dam" hodna mojí pověsti kultivovaného intoše..akorát dneska byla časová nouze a neuklizený chodníky tak jsem si poslechl
    něco z folkloru povolebního, pak kolegy s dětičkama.....rád jsem se zabral do tvorby nic neříkajícího blábolu v zamčenym kanclu...
    Hele ty myslíš že dneska to vypadalo třeba v divadle politicky neutrálně?
    LALINA
    LALINA --- ---
    MANFRED: :-)))) jasně:-))
    ale neřekla jsem, že to vynalezli komunisti. Jen že takhle to nějak začínalo - na pracoviších...
    Ale přeci jen jsou společnosti a státní zřízení, který takovýhle chování umožnujou více, ba ho podporují a potom jsou společnosti, které ho nepodporují ba naopak - a tak se tolik nerozvine..
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    MANFRED: takové otázky byly zakázány :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam