• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TANAELVolby v ČR a poté
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    LALINA: ale demokracie je opravdu jenom mechanismus...
    Ústavní republika nebo vláda lidu?
    http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2010111406
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    JOSEFDRUHY: Jestli to nebyl troska...:)
    LALINA
    LALINA --- ---
    LONESTAR: pokud bude demokracie jenom mechanismus, tak nikdy nebude žít, nebude existovat. Demokracie je s maličkou nadsázkou stav duše. Bez tohoto vnitřního naladění demokracie není.
    Se podívej na nás - s lokajskejma mdlejma defetistickejma, nesebevedomejma, omezenejma a s nekonečně dravejma, sobeckejma a bezohlednejma dušičkama prostě demokracie není...
    Je to nějakej paskvil, rádoby, je to divadlo pro hloupý....je to pokus, je to zbožné přání...
    Demokracie - stejně jako právní stát - u nás není a používat ta slova je velkej eufemismus a sebeklam.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LONESTAR: aha, už vím kdo jste ( z debat nad fyzikou, tam jste také používal to "velebnosti" )
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    JOSEFDRUHY: i prd, velebnosti...
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LOPIK: ..ó, krásný ráj to napohled. Operace se zdařila, pacient zemřel. Ó demokracie, krásná idea, smutná skutečnost.
    LALINA
    LALINA --- ---
    LOPIK: já jswem mluvila o volbách obecně. taky si myslím, že v prezidentských volbách bylo pěkně pestro a vybrat si mohl každej
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    LOPIK: nebyl tam ale žádný takový ten jeden co všechny stmelí, víšjak
    Každopádně já si stojím za tím že s výjimkou Franze (nebo Roithové, z ní jsem ale neměl dojem že o ten úřad skutečně stojí) to byla bída s nouzí
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LONESTAR: Zbytečné puntíčkaření. Stav společnosti je od (ne)demokracie odvislý. Když řeknu, že na Barmě je společnost demokratická, tak tím říkám i to "jaký stav" společnosti tam je. Takže pouze slovíčkaříte.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Jak někomu může nestačit třeba ta nabídka prezidentských voleb nechápu - kromě stranických kandidátů jsme tam měli potetovanýho exota, sluníčkovou herečku, Hitlera v sukních, takovýho kandidáta všech,a ž se mu z toho říkalo sliz, frajero co to pojal jako reklamu na svůj obchod japonských importů, Zemana...
    To samý v parlamentních - tam jsou skoro pokaždý mimo jiné asi i tři moravský strany, strana přátel piva, romská iniciativa, nezávislá erotická iniciativa - pro každýho něco..

To, že nevyhraje něčí favorit neznamená, že není výběr - o tom je taky demokracie. Navíc nikomu nic nebrání založit si vlastní partaj - i člověk jako Cibulka dokáže se svojí "stranou" kanditovat každý volby.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    JOSEFDRUHY: jenže "D E M O K R A C I E" není "stav společnosti", ale (jen a pouze) mechanismus, jakým se ve společnosti přijímají rozhodnutí...
    to se často plete, a pak z toho vznikají nedorozumění a frustrace...
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    nabídka voleb přeci z toho principu vychází
    LALINA
    LALINA --- ---
    KEMAL:
    raději polopaticky:

vadí mi princip demokratických voleb X vadí mi nabídka voleb

je sakra rozdíl
    LALINA
    LALINA --- ---
    KEMAL: jedině, že téma jsou volby. Ale podstata oněch stížností je zcela jiná a je to celé o něčem jiném. Já o koze, a vy, pane, o voze:-))))))
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    JOSEFDRUHY: jj, díky, ale to se, myslím, vyjasnilo samo

LALINA: to ale myslím spolu dost souvisí
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    KEMAL: pane, já o koze, ty o voze. Já přeci mluvil o D E M O K R A C I I obecně jako stavu společnosti. (!) Co má společného demokracie s tím, jak říkáte, že jeden hlas u voleb je rozmělněn osmi miliony ??? A to pokládáte za nedemokratické omezování jednotlivce, že "nemá" možnost volby ?...pane, opravdu já o koze ty o voze.
    LALINA
    LALINA --- ---
    KEMAL: pokud jsem kdy já zaslechla stížnosti, tak to byly stížnosti na výběr, z ČEHO se má volit, než na nějaký ředění.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    KEMAL: omlouvám se že jsem předchozí příspěvek smazal a pak zas tam dal. Byla v něm gramatická chyba, tak proto.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Demokracie. Stále častěji se tu skloňuje toto slovíčko. Myslíte, že tu máme v tomto státě (už) demokracii ?, tu pravou poctivou čistou křišťálovou demokracii ?..? Prof. Koukolík v letech posametových řekl jednou v jedné debatě ( nad "Vzpourou deprivantů" ) krásnou větu, kterou jsem si zapamatoval : "... svědomíííí (ach) ten pocit upatlanosti".
    - - Vnucuje se mi dnes parafráze, v tom tónu a té barvě řeči jakou to on řekl : "demokracie (ach) ten pocit kyselosti".
    -
    Od r. 68, kdy jsem začal nenávidět komunisty, jsme říkávali ( v hospůdce s příteli ) : tak nevím nevím jestli se ještě dožijeme toho, že tento režim padne. Dožili, cinkali jsme klíčemi, a všichni. Dnes začínám říkat : nevím nevím zda se dožiji toho, že se u nás konečně dostaví také ta demokracie.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    no ono je to s tou demokracií složitější, když každému třetímu voliči vadí, že váha jeho hlasu je rozmělněna cca osmi milióny ostatních hlasů a z takového důvodu řve že nemá reálnou možnost volby
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam