LOPIK:
Frk byl v tom, že na tripartitě by se normálně jednalo o rozpor mezi zaměstnanci a zaměstnavateli kterej vlastně rozhodcuje vláda, ale co jsem viděl tak u nás zaměstnavatel i zaměstnanec má stejnýho nepřítele, to jest vládu.Takže vláda logicky neměla moc nadšení, aby jí nějaký montéráci a fabrikanti povídali, že to dělá na ho..o(všichni víme, že kudy choděj, tudy přemejšlej jak nám vylepšit život:-), nedejbože aby tenhle fakt byl nějak z tripartity tahanej ven.Navíc oni nutně potřebujou mít jednotlivý skupiny rozeštvaný, o což se úspěšně snažej odedávna, takže k tripartitě maj odpor.
Nevim jak kdo, ale já když jezdim do němec, tak když tam kecám s lidma na jejich bleskotvornách(kterejm amatéři řikaj elektrárny) a obdivuju nějaký výhody(jako třeba příplatky nebo platy) tak mi líčej jak si je vyřvali a vybojovali.Protože v rozporu s českým pravicovym učením hodnej kapitálista rozšafně či z nudy nezvedne tu a tam platy, ale je nutno ho k tomu lehce přitlačit(pochopitelně v německu a jinejch zemích který maj kapitalisty na prd, u nás se přidává jen tak z plezíru:-).
Takže jim příliž nevznikaj situace jako tady v nedaleký montovně, kam lidi chodí občas marně čekajíce na výplatu, která jim bůchvíproč nepřišla a nejde s tim nic dělat, protože majitel je na Maledivách a musí se nějakej ten měsíc počkat, až se laskavě vrátí a tu minimální mzdu za proflákanejch 220-260 hodin strávenejch v netopený hale jim zašle na oučty.