• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TANAELVolby v ČR a poté
    LALINA
    LALINA --- ---
    FESTER: komunisti získávají navrch kvůli mě a to proto, že jsem je v 89 nevyvraždila, jo.
    I ty nové, co už byli v OF a dalších nových demokratickcýh a pravicových stranách...jojo ;))))
    FESTER
    FESTER --- ---
    btw koho volit kdy de fakto vichni jsou komunisti :)
    FESTER
    FESTER --- ---
    LALINA: zakladni chyba.. pak se clovrek nedivi ze komunisti ziskavaji navrch....
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LALINA: No tak chápu, vybrat si mezi mnoha tak kvalitními kandidáty je oříšek :-) a ono je to konečně jedno, co sem četl jejich programy krásně nám bude ať vyhraje kdokoliv z nich.
    LALINA
    LALINA --- ---
    MANFRED: já se voleb nezúčastním
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Fajn by bylo, kdyby se tam ty populisti dostali všichni, protože by se dobře hádali, vzpomínám na Babiše s Bártou, jejich boj o levný pivo a tousťáky byl fajn:-)
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MANFRED: ...žádná LALINA, tuhle společnosat zachrání už jen jedna malá atomová bomba...( tou bude zřejmě OKAMURA, ten to roztočí, ten si nenechá foukat do své polívčičky ... ; bohužel přichází pozdě : je rozkradeno ! Davit Rath byl předposlední, manažeži Uhelné mostecké poslední. ...; snad už se bude krást jen v malém : nějakej ten měděnej drát či traverza na opuštěném zbořeništi... ). Pokud nepčijde ten Okamura, bude ovšem zle..., co nebylo dosud ukradeno, to skončí na Kanárských Ostovech.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LALINA:
    Hele nezlob a radši nám osvětli, koho vybereš za svou osobu jako zachránce prosperity pro tyhle volby :-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    lidi vy jste jako slepice, který se vrhnou za každým flusem.
    a ne že se urazíte :))))
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MANFRED: když je jeden hrnek poloprázdný a druhý hrnek poloplný, tak to jsou dva hrnky napůl plné a napůl prázdné, tak to sou dohromady včtyči hrnky...
    ( to byl vtípek, néé že urazíte )
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    IVANA_ANAVI:
    Jo, je to ouplně důvěryhodný:-) Třebas pojem "volební účast" jim nějak hapruje.
    Příklad-agentura median.
    Volební účast mužů 20%.
    Volební účast žen 30%.
    Volební účast celková 50%.
    Ajaj.
    Podle mne teda když přijde volit ze 100 mužů 20kousků (80 jde radši do hospody) a ze 100 žen 30 (70 jde radši ke kadeřníkovi), nastane situace, kdy volí 50 lidí a 150 se jich ožírá či kadeří. Cosi mi řiká že 50 lidí ze 200 opravdu, ale opravdu není 50%.
    Stejně tak člověk třeba zjistí, že volební účast v celejch čechách lze dostat sečtením volebních účastí v jednotlivejch krajích....:-)

Je vidět, že na katedře sociologie FFUK nám roste fakt generace odborníků.
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    KUKIDE: taky jsem mimo vzorek :-)) a kdyz jsem vynechal kraj tak mi vyslo 1% volicu. Sracka....
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    BOBR: Mám pocit, že ta data neodpovídají realitě. nechce se mi věřit, že neexistuje aspoň jedno procento pravicových důchodců.
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    BOBR: mě to akorát řeklo že nejsem zkoumaný vzorek obyvatel
    BOBR
    BOBR --- ---
    Projekt volebního kyvadla ukazuje proč jít k volbám | sladek.blog.ihned.cz -
    http://sladek.blog.ihned.cz/c1-61027200-projekt-volebniho-kyvadla-ukazuje-proc-jit-k-volbam

Studenti katedry socoiologie FFUK zobrazují, jak volí různé skupiny v ČR. Na http://volebnikyvadlo.cz si můžete navolit, jak by to dopadlo, kdyby k volbám přišli jenom lidé jako vy. Ale hlavně, jak to dopadne, když nepřijdete. V projektu se pracuje s daty firem ppm Factum, Medián a Focus. Projekt nabídne pohledy expertů, ale upozorňuje i na mýlky při interpretacích dat.
    KAMILIUS
    KAMILIUS --- ---
    LALINA
    LALINA --- ---
    PAULMUADDIB: toto je kvalitní názor
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    TOMMY69: Ale jdi ty brepto.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    TILLIT:
    Úvodní tři věty je shrnutí a vystižení myšlenkových pochodů voliče levice obecně v naprosto dokonalém provedení.(pochopitelně se netýká u levice naprosto běžných případů, kdy levičáci zbohatnuvše rozdají svůj nadbytečný majetek spoluobčanům, aby se měli taky dobře-např. Strojvůdce Standa, nebo individuum vykřikující "kdo na to máte" apod. a naopak přejí úspěch a zbohatnutí ostatním, neb je pak co šlohnout)
    Nelze ovšem souhlasit s větou "Takový člověk by zároveň chtěl, aby mu stát co nejméně „diktoval“, čili pletl se do toho, co každodenně dělá." protože to mu podle mého laboratorního pozorování nejen nevadí, ale přímo to vyžaduje, neboť ho to zbavuje odpovědnosti za svá rozhodnutí (strana tak chtěla, já jenom poslouchal rozkazy), nevyžaduje to po něm pokoušet se přemýšlet (jak slastné nemořit se marnou snahou), zabraňuje to tomu aby vyčníval z levodavu (v němž je síla a umí podobná individua pěkně zpražit).
    Zbaven vedení a instrukcí, tápe co je špatné a co správné, jeho hodnotový žebříček se bez vhodných korekcí kácí....
    LALINA
    LALINA --- ---
    KAILASH: toto je kvalitní názor
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam