• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TANAELVolby v ČR a poté
    Informační zdroje hodné sledování

1) tento klub je o politice v ČR - o volbách a souvislostech - a to poměrně dosti širokých souvislostech
    2) diskutovat je možno pouze slušně a věcně, bez osobních útoků a urážek diskutujících
    3) snažte se používat pravidlo: můžu s tebou nesouhlasit, ale zasadím se, abys mohl svůj názor svobodně říct
    4) respektujte formát diskuse, nedělejte tady z toho svoje blogy
    rozbalit záhlaví
    LALINA
    LALINA --- ---
    MANFRED: Musím pro pořádek opět zmínit fakt, že si zase z mýho postu tvoříš všemožné vývody a podsouváš mi kdeco, co jsem ani nenaznačila, to už je zkrátka tvůj styl komunikace a asi si nemůžeš pomoct.

jen pár bodů:
    1) nevím o nikom, kdo by si myslel, že Sobotka je zachránce státu, dokonce ani ti, co ho volili (dva znám)

2) Sobotka mi rozhodně přijde jako lepší člověk než ta squadra, co se ho snaží odstranit a nejsem zdaleka sama. Myslí si to i mnoho těch, kdo nejsou levičáci a pro socany nemají pražádné pochopení. (těch znám mnohem více)
    Bohužel češi si libují v lídrech sebestředných, arogantních, samolibých a těch, co rádi zvedají prostředníček na oponenty, čímž dávají světu najevo, jaké mají koule. To je bohužel smutný fakt. Bossyndrom jaxviň.
    Mě Sobotka jako slabej lídr nepřijde, v normální - zdůrazňuji normální- demokracii by byl celkem standardním předsedou strany. I to, že má silnou podporu uvnitř strany a ustál nejeden pokus o svržení nenasvědčuje tomu, že by byl kdovíjak slabý. Ale i nejsilnější vůdce je slabý v okamžiku, kdy má těsně za krkem zrádce a hady. Dokud je nesejme. Sobotka nechce konflikt, ale nemá zbytí, tady se slušnost a nenadřazování vlastního ega a vlastních osobních zájmů nejen nenosí, ale ani nepožaduje a není ani moc oceňovaná.

3) proto jsem dost ráda, že se lidi zvedli a ne kvůli rohlíku, ale pro obranu obyčejný lidský slušnosti a proti lhaní a svinskýmu chování nejen haška a spol (to by někdo mohl říct, že at si to socani vyřídí uvnitř) ale i zavirovanýho prasidenta a to už lidi chladnými nenechává. A to je moc dobře (i když trochu pozdní lítost, já to říkala na jaře.-))

4) nepředjímala bych, co bude, jestli Bohouš zůstane (a podaří-li se mu zbavit se těch sráčů, protože jinak to bude to samý každej tejden znova a znova). On říkal už v sobotu večer, že tam jsou celkem značné rozpory, říkal to i Bělobrádek a myslím, že kdo má aspon zbytek mozku v hlavě ví, že to celé může krachnout na restitucích třeba, ale nejen na nich. Nemyslím, že by bylo možné to hodit celý na hlavu Sobotkovi. To dělaj jenom totální demagogové a zcela účelově a ti už se projevili i dneska. Zdá se, že soudných lidí je více, než vymytých zemanovců.

5) čímž se plynule dostávám k "zemnovo voliči, který to vidí jinak." Mám celkem silný dojem, že zemanovo voliči jsou spoz. Nelze se odvolávat na voliče zemana v prezidentské volbě, ti dávno litují, že mu dali hlas (těch znám hafo) a rozhodně ho už nikdy nepodpoří v ničem.

6) já osobně si nemyslím, že zeman končí. Je mocný, bezohledný, zlý a má koule. Jestli to někdo říká, myslí tím asi, že skončil u něho, nebo morálně u lidí. Jenomže to zatím není až tak důležitý, on už lidi vůbec nepotřebuje. Může si dělat prakticky co chce a taky to dělá.
    Jediný co se s tím asi dá dělat (kromě regulérního občanského vyjadřování nespokojenosti a odporu) je modlení nebo woodoo :-))
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LALINA:
    Já bych to neviděl tak jasně:
    Sobotka-jakkoli to vypadá podle podpory veřejnosti,(naposled takhle lidi zvedli prdel snad pro Klause a když zlevnili hajzlpapír v Lídlu) fakt není tim zachráncem státu. Nepřijde mi lepší nebo horší než zbytek osazenstva socanova škuneru.
    To, jak se to prožívá, ta práskanice u socana, vytváří dojem jako by se socanem svět stál a padal a jeho stranický zabijačky plnily srdce dojiček strachem, ta odhazovala krávu a fičela na náměstí.

Pokud Sobotka zustane, aby to neskončilo u akce, že až se nebudou dařit koaliční jednání případně rychle nenastane ten zázrak s ekonomikou, hodí se to na Sobotku, zařízne se tentokrát zdařile a Zeman comp, v tom sehrajou roli kladnou(teda v očích levicovoliče případně Zemanofila). Protože toho viníka problémů odstaví. Miloše bych nepodceňoval (a při jeho pohřbívání a konstatování jak to či ono je jeho konec a hrob, bych pamatoval na to že jeho volič myslí a vidí dění poněkud jinak, než se myslí v kavárně).
    LALINA
    LALINA --- ---
    UNDERWORLD: z tejce se mi zvedá kufr jenom se na něj podívám - a to i před volbama. z haška, onderky škormacha taky... nepřekvapuje mě, že jsou to zrovna tihle frajeři, co se ted tak zviditelnili
    UNDERWORLD
    UNDERWORLD --- ---
    z diskuze na idnes
    TEJC: "Bylo potřeba ty vášně zklidnit, proto jsem se i já s Michalem Haškem rozhodl udělat vstřícný krok..." Překlad do češtiny: "Zdálo se, že to projedeme a teď se rozdávají koryta, takže jsme se pragmaticky stáhli. (Předsedu podrazíme někdy jindy až ty koryta už budeme mít jistá a nebude u toho tolik lidi...)"
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    LALINA: Zeman ovšem není alfa-samec, alébrž alko-samec ;)
    LALINA
    LALINA --- ---
    MANFRED: hele já sama jsem tedko trochu v pokušení zlomit nad lidma hůl, jak jsou blbí, ale ty tvoje eseje o tuposti stejně nepřekonám a naopak mě vždycky donutěj si říct: ne není to úplně tak, jak píše manfred. takže vlastně díky:)

jinak s tím sedimentem jsem to myslela naopak, usadil se tu kal a zatuhnul a tedko se možná láme, drolí a postupně odplave....ty první krůčky v demokracii jsem moc nepobrali, ale všechno se vyvíjí...možná nakonec aspon některým lidem dojde, že demokracie je práce a námaha a nikdo jim ji zadarmo nedá, ale přesto stojí za to ji hájit, protože alternativou je nesvoboda. A ačkoli většina lidí by klidně 70% procent svých svobod vymenilo za sociální jistoty, tak přeci jenom dost lidí tu svobodu potřebuje a chce..
    LALINA
    LALINA --- ---
    a silnej lídr znamená co? arogantní alfasamec s neomezeným sebevědomím a bez svědomí, bez ohledů a křivej jak turecká šavle? něco jako zeman?
    UNDERWORLD
    UNDERWORLD --- ---
    LALINA: lidi pouzivaji takovy silny slova jako rozpad systemu , bych to nevidel zas tak tragicky. proste cssd jako minule vyhrala a je ji to prt platny protoze to porad neni vetsina. sobotka by se mel projevit jako silny lidr a haska+tejce+skromacha hodit do vltavy. jestli to neustoji tak vazne neni silny lidr.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LALINA:
    Já se hele snažim přizpůsobit logiku lokaci, teda čechám, takže:
    Viselo to napsaný na papíře u nás na vohradě, tak je to pravda, prej to zaříděj, konkrétně ňákej předseda Sobotka. Tam visej jen pravdivý věci, třeba že bude vočkování psů-a bylo, pak že nepude voda-a nešla, jo a taky že umřel děda Karpíšek-a byl mrtvej. Takže proč tohle s fungujícím státem by pravda jako neměla bejt, když to tam taky viselo?
    LALINA:
    Věřilo se, že jako každá revoluce či převrat či puč zdvihl i 89 bahno ze dna, a to se časem usadí.
    To co se ale děje, jako nějakej sedimentační proces nevidím, akorát zmizeli takový ty divoký kapitalisti a nahradili(nebo se v ně vyvinuli předchozí jmenovaní) je kmotři a taková zlatá česká kosa vostrá (v italštině cosa nostra), populisti, navrátivší se rudoši se svym třídnim nenáviděnim a jiný zjevy, proti nimž je Alien postavou z večerníčku a který si dělaj s ovčínem co jim libo (a eště ho dokážou přesvědčit, že to tak sám chce).
    TILLIT: Jedna připomínka k "chudejm"ve skutečnosti si nemaj šanci polepšit-pravá strana barikády na ně sere protože to nejsou jejich voliči, druhá protože kdyby nebyli chudí, tak by je nevolili takže jim maximálně slibují nebo daj drobný na rohlík(tam někde hledal agrumenty Babiš a našel "koblihu zdarma").
    LALINA
    LALINA --- ---
    TILLIT: tak nějak to mám taky...tady je po převratu strašnej mrdník a řekněme, že teprve ted se ty rezidua a usazeniny rozlomily a rozpouštěj se.
    a teprve ted by mohlo začít něco opravdu novýho vznikat..
    LALINA
    LALINA --- ---
    tak mě napadá, že vlastně to, čeho jsme ted svědky v přímém přenosu, je další schod k rozpadu systému jako takového a možná ani není k věci volat po obnově něčeho, co se stejně už přežilo a hroutí se to tak jako tak....
    možná už ty vize nejsou jenom vize někdy v budoucnosti, ale už je to tady. Je to tady se vším blbým, co to s sebou nese.
    Půjde jen o to přežít to a postavit se na stranu novýho a životaschpnýho, co bude mít v budoucnu šanci.
    Možná to nezvítězí, ale snažit se o to je myslím povinnost všech lidí, kteří si přejou (nejen pro sebe osobně) dobré.
    LALINA
    LALINA --- ---
    taky hodně zajímavý

Jaroslav Kuchař » Sobotka na oprátce aneb Kmotři hrají vabank
    http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/jaroslav-kuchar.php?itemid=21481
    LALINA
    LALINA --- ---
    Horáček děsí: Haškův a Zemanův puč bude mít katastrofální důsledky nejen pro ČSSD | EuroZprávy.cz - Aktuální události z domova i ze světa
    http://domaci.eurozpravy.cz/...-haskuv-a-zemanuv-puc-bude-mit-katastrofalni-dusledky-nejen-pro-cssd/
    LALINA
    LALINA --- ---
    MANFRED: poslední věta je doufám ironie...tedy ne že bych doufala, že stát nebude funkční , ale v to, že nejsi tak třeskutě optimisticky naivní:-))
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LALINA: Jako chápu někoho, kdo se někomu, kdo běží v závodě, snaží přerazit nohu, aby sám vyhrál. Ale přerážet jí po závodě někomu kdo už stejně leží na škváře (výstižné:-) v půlce dráhy mi nějak nepřijde přínosný.
    Ale pravda.Od sobotního odpoledne se nám to tady poněkud změnilo(jasně k lepšímu, fungující stát se evidentně blíží).
    LALINA
    LALINA --- ---
    Protesty pokračují: Za Sobotku se bude demonstrovat před sněmovnou i v Brně | EuroZprávy.cz - Aktuální události z domova i ze světa
    http://domaci.eurozpravy.cz/...ty-pokracuji-za-sobotku-se-bude-demonstrovat-pred-snemovnou-i-v-brne/
    LALINA
    LALINA --- ---
    MANFRED: věci jsou mnohem méně rafinované, než si představuješ...jsme v etapě čirého boje bez rukaviček, předstírání a skrupulí. Za bílého dne :-)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    TILLIT:
    U Svobodnejch nevim (ale v rámci jejich učení o svobodný volbě na tu stanici rouhořčení diváci přestanou koukat, zkrachuje a trh to vyřeší bez zásahu zbytečnejch ouřadů a státu:-) ale u Pirátů by to mohlo bejt tim, že jejich data někdo stáhl k sobě a tak v televizi prostě chyběj.

Jako beze srandy blbý to ale je, pro mne nepochopitelný. Chápal bych, kdyby to byl reklamní tah (ublížený u nás frčej, ukřivděný televizí obvzlášť) ale takhle?
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    citat z komentaru:
    Slávek Sobotka chce vybudovat novou sociální demokracii moderního střihu. Bude se líbit všem. Politickým komentátorům od leva do prava, kmotrům co nám vládnou, panu Kalouskovi (tomu moc), pravdě a lásce, ve všech kavárnách, voličům TOP 09 a líbí se i Krňanům. Bude mít jedinou chybu. Nebude se líbit žádným voličům. Tím jsem si jist. Vím totiž zcela přesně proč jsem je nevolil.
    LALINA
    LALINA --- ---
    Protitah Sobotky. Povede o vládě vlastní jednání s Babišem | Zprávy z domova | Lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/...ov_sk#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=ln_domov&utm_content=main
    LALINA
    LALINA --- ---
    :))))))))))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam