• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TANAELVolby v ČR a poté
    MAMBELINA
    MAMBELINA --- ---
    NEVILL: ,,Odměny asistentů jsou vypláceny na základě pracovních smluv, tedy takto prokazuji, kolik čerpán na asistenty. " (Petr Mach, ParlamentníListy.cz). Takže čím víc asistentů, tím víc podojí unijní rozpočet a kapsy nás všech. Nemám nic proti asistentům, ale měla by bát nějaká hranice
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    14 asistentů pro europoslance! Ne Mach, to Lidovky jsou pokrytecké | Finmag.cz
    http://finmag.penize.cz/.../292025-14-asistentu-pro-europoslance!-ne-mach-to-lidovky-jsou-pokrytecke

Euroskeptický europoslanec je v bezvýchodné situaci. Když asistenty platí z unijních peněz, je pokrytec. Kdyby měl soukromé sponzory, byl by zkorumpovaný. A bez asistentů zase nemůže pořádně plnit závazky voličům.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Tak já bych to nesrovnával, protože Ransdof a spol. se tam nějak nedostali za strany, který tvrdí že EU je špatně, EU to dělá špatně a štíhlý stát a boj proti byrokracii nijak neakcentovali. Taky bych tam čekal nějakou odlišnost, takže bych to nesrovnával, lidi který mu to hodili asi nechtěli dalšího člobrďu, kterej se chová jako ostatní.
    No a ve chvíli kdy EU (všechno špatně, vystoupit, zrušit) položí na prkno peníze, hrábnout o nich stejně jako ostatní s tim že "ostatní to taky dělaj", tak nějak aspoň pro mne signalizuje, že tedy EU je zbytečná, špatná, vystoupit, zrušit, ale když pustí chlup, pánbu za něj zaplať.
    Mě ale stejně ten postup, kdy se snaží o reformu, předělání nebo vystoupit, zrušit zevnitř, lehce připomíná lidi, který tvrdili, že vstoupli do strany proto, aby jí rozložili zevnitř, nebo spíš akci typu "štve mne svaz zahrádkářů, tak tam vstoupím, stanu se placeným funkcionářem a budu to rozkládat".
    z mýho pohledu první bych se snažil d toho štourat z úrovně českýho parlamentu, senátu apod. ale tam se podle mne jen tak svobodní nedostanou, teda soudě podle úrovně na který si promejšlej svoje kroky a výroky, když jsem poslouchal třeba to o matkách na mateřské pronásledujících špatně parkující řidiče, málem jsem si vylil kafe, protože PSVB ještě pamatuju.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    MAMBELINA: Je tam jako jediný europoslanec, tak asi kolem sebe pár lidí na tu agendu potřebuje, jak jsem říkal, myslím že je to čistě narážka na Petra Macha jako takového. Nevím nakolik čerpají ostatní europoslanci, dovedu si představit že takový komunista Ransdorf co tam většinu času prospí taky utratí úplně všechno, aniž by to koho zajímalo (a aniž by koho zajímaly jeho dluhy a exekuce). Nějaké dílčí úspěchy Svobodní měli, na magistrát se bohužel nedostali. Co k tomu říct, určitě je na prezentaci strany na čem zapracovat, ale je to strana která je nějak standardně budována a už tu je nějakých pět let. Není to marketingový projekt se slogany místo programu jako je hnutí ANO, v tom je možná trochu zádrhel, protože volební programy dneska stejně nikdo nečte, leckomu stačí že tam panáček na billboardu slibuje že to "prostě zařídíme". A taky na tu kampaň nemají tolik peněz, pochopitelně...
    MAMBELINA
    MAMBELINA --- ---
    NEVILL: Názor, že nejlíp si práci udělá člověk sám mi nikdo nevyvrátí. Nemyslím si, že když je na něco nárok, musím toho bezezbytku využít. Třeba Bradáčová, mohla mít mluvčího, ale nechtěla, aby ji někdo tlumočil a post ji přišel nadbytečný. Co se týče Macha, souhlasím, že jako jedinec se v médiích občas prezentuje, ale je taky předseda a ve volbách to podle mě zas projeli. A zde je kámen úrazu. Neumí prodat stranu.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    ANO obsadí v Praze post primátora, dohodly se strany vznikající koalice - iDNES.cz
    http://praha.idnes.cz/..._praha-zpravy_bur#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=top6

Aha, tady vidím určitý posun, předtím stále říkali že primátorkou bude Krnáčová a tady se už tak nějak opatrně píše že "Představitel hnutí ANO obsadí v novém pražském zastupitelstvu post primátora." Že by si tam přece raději dali nějakého svého straníka?
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    MAMBELINA: Tak na webu Svobodných pravidelně informuje co zrovna v europarlamentu dělá, pokud jde o to jak moc jsou výsledky jeho práce vidět, je třeba říct že Petr Mach není zrovna z těch českých europoslanců co by se těšili nějaké velké mediální přízni, tedy kromě toho aby novináři ukazovali co všechno dělá špatně a v čem všem se mýlí. Nicméně na webu Svobodných je k této záležitosti myslím dostačující vysvětlení.

David Bartas: Je 14 asistentů vážně tak moc? | Svobodní
    http://web.svobodni.cz/clanky/david-bartas-je-14-asistentu-vazne-tak-moc
    MAMBELINA
    MAMBELINA --- ---
    NEVILL: To sice jo, ale mě by zajímalo, nač je má, co pak dělá za ty peníze on? Kdyby za ním byly vidět nějaké výsledky,ale ono nic. Ale je pravda, že s ostatními je to obdobné
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    MAMBELINA: Každý europoslanec má nárok nějakých 21 tisíc EUR které utratí za asistenty a poradce a záleží jen na něm jestli to rozdělí mezi čtrnáct lidí nebo to třeba dá jenom jednomu. Velice bych pochyboval že ostatní z našich europoslanců za asistenty a poradce nic neutratí.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Ale někteří prý nejsou rodinní příslušníci členů strany, jen kamarádi, co jsem zaslech.
    MAMBELINA
    MAMBELINA --- ---
    PHAILO: Tak dokonce jich má 14, ale jinak souhlasím
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    MAMBELINA: Svobodni jsou (bohuzel) kapitola sama pro sebe. No a jejich PR...
    MAMBELINA
    MAMBELINA --- ---
    PHAILO: Ono se stačí podívat, kdo jim PR pomáhá vytvářet a jakými poradci a PR manažery se obklopují...Pak se není čemu divit. A když jsme u toho, dnes mě pobavilo, že Mach má pro jistotu 13 asistentů...
    LALINA
    LALINA --- ---
    NEVILL: tady neni co konstruovat, tady se musi jedine borit ))))
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LALINA: U nás byla zajímavá kombinace " více zeleně" plus rozšíření komunikací a míst k parkování" napad mne jedinej způsob jak to dosahnout a to zelenej asfalt.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    LALINA: to je sice legimní, ale nepříliš konstruktivní řešení...
    LALINA
    LALINA --- ---
    Piratska myslenka, kterou jsem zaznamenala na ulici, "za Prahu travnatejsi" me dohnala k reseni voleb vylucovaci metodou (vysrat se na to). Aspon z toho ma clovek jasno. Jinak myslenky a hesla, co jsem nedobrovolne pochytila na ulicich, bylo jedno velky hehe a trapnost, debilita a ujetost. Jedno o koho nebo co slo. Bez rozdilu.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    MAMBELINA: Souhlas. Neumi PR, nemaji myslenku. Nepochopitelne.
    MAMBELINA
    MAMBELINA --- ---
    LALINA: Některé mají přijatelný program nebo alespoň ideje, bohužel se jimi pak neřídí
    LALINA
    LALINA --- ---
    MAMBELINA: Jako bys mluvila o vsech stranach, co znam:))))))))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam