• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JANDOSZákulisí filmu - Vše co není vidět na plátně, filmové zajímavosti.
    ENDER
    ENDER --- ---
    MAKROUSEK: https://www.quora.com/Has-anyone-who-has-watched-Bear-Grylls-and-found-themselves-in-the-wilderness-followed-any-of-his-tips-and-survived

    Tady jenom trosku pozadi. Kamarad, ktery prosel vycvikem uz me upozornoval, ze je to cely show bez hlubsiho smyslu. Zminoval, ze se dokonce nekdo vzdelal v jeho poradu a pak nekde umrel, protoze byl naprosto nepripravenej.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    KEB: Bear Grylls
    KEB
    KEB --- ---
    MAKROUSEK: kdo to je? Se nějak nechytam
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    SPIKE411: ale ten trailer má nalákat lidi do kina
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    PREDSEDA: Tak ale to nejsou efekty ve finálním filmu.
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    SPIKE411: v televizním traileru k Furiose byly tak špatné a do očí bijící CGI efekty (hlavně ten VW padající ze skály), že nějaké srovnávání s Fury Road určitě není ten hlavní problém vizuálu tohohle filmu.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Mad Max Fury Road's Practical FX Myth Is Hurting Furiosa
    https://textualvariations.substack.com/p/fury-fx-furiosa
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    JON
    JON --- ---
    FRK_R23: husty. Za me jen skoda, ze to dela technika, a ne nejakej "camera ninja" v ruce - jednak je to vtipnejsi, jednak me ty jejich sportovni vykony fakt bavej.

    A je to zase zajimavej posun: zive si umim predstavit herce (i jiny profese), ktery na to budou picovat - ja mam hrat, a oni me este nechaj tahat kameru, to po me za chvili bydou chtit delat i stavbu nebo catering (a dalsi kriceni na mraky). Nadruhou stranu vidim i low-cost nebo studentsky filmy, ktery diky tomu dokazou veci, ktery pro ne doted byly nemyslitelny.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Cool kamera v novejch Bad Boys :) Video bohužel na twitteru

    x.com
    https://x.com/DiscussingFilm/status/1798131953956458538

    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    Psáno Tarantinem o pulp fiction

    MIKE_HEKTIK
    MIKE_HEKTIK --- ---
    TADEK: naprostej souhlas, uz jen vyse tech pobidek je fatalni, jeste bych k tomu doplnil tradicni ceskou hamiznost a nenazranost, kdy "kazdej" proucer (a dokonce i produkcni) potrebuje mit z kazdyho nataceni dva range rovery a chatu na sri lance, takze se tady ty vydelany holywoodsky penize proste neinvestujou zpatky. ted abych nekecal, jsem po nocni/posunuty sichte a trochu se mi to plete, ale myslim, ze to je rumunsko, kde maj postavenej kus manhattnu a parize a pze na techhle lokacich uz proste nenatocis ani prd, pokud nevysolis bambiliony, vsichni do toho rumunska jezdi
    .taky mizi to vysostny postaveni CR mezi vychodoevropskejma zemema, co se tradicniho filmovyho remesla a ceskejch zlatech rucicek tyce, pze se to proste uz naucili i na vychod od nas.
    doba nataceni jednoho zahrinicniho projektu u nas za druhym je proste pryc, pokud se neco hodne rychle nezmeni.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    TADEK: Rosamund?
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Julian Caldow (concept designer) with the Batwing model for Tim Burton's Batman.
    #Batman35years
    #batman Batman Batman Michael Uslan

    TADEK
    TADEK --- ---
    FIONOR: tady - tyka se jen zahranicnich projektu a filmu/serialu, ne reklam kde pobidky nejsou (i kdyz tam jich taky spousta jde jinam - treba trendy Gruzie kam se dost jezdi tocit).

    - nedostatek atelieru (tedka co ma Blade Runner a Foundation vybookovane vse tady neni zadny atelier ani warehouse k dispozici) + nejvyssi atelier ma vysku asi 15-16m (rozpoctoval jsem 2 filmy co chteli 20m vysku atelieru - nemame, oproti Madarku/Rumunsku - sli pak do Lotysska a Madarska)
    - pobidky ted byly zavreny rok a rozebehly se az v lednu + jsou nizke (20%, v ostatnich zemich Polsko/Madarsko/Slovensko je to 30%+)
    - kdyz k tomu pripocteme stavku scenaristu/hercu tak to je treba duvod, proc velky produkce jako Stillking/CAP tento rok nic zatim netocili a tocit asi nebudou (Kafku co toci CAP beru jako cesky projekt)
    - cesky produkce co dlouhodobe delali nemecky joby ted toho taky moc nemaji, Nemci objevili Polsko ktery maji podobne daleko a je to levnejsi (vyssi pobidky, nizsi honorare)
    - skandinavsky zeme ktery sem vesele jezdili tocit uz radeji jedou do pobaltskych zemich, natoci to u sebe (maji tam velke lokalni pobidky) a nebo na Slovensko/Madarsko

    a co jsem tocil na pozdim film tak se tady tocil jen proto, ze si to herecka, ktera tady dlouhodobe bydli vydupala jako podminku - jinak by to tocili v Irsku a vyslo by je to levnejc
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    TADEK: na čem zakládáš tohle hodnocení?
    Moje zkušenost z první ruky (práce v technickém zázemí pro české i zahraniční filmové štáby v posledních letech) je značně odlišná.
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    TADEK: aspoň ve filmech neuvidím okoukaný lokace ;-)
    TADEK
    TADEK --- ---
    TRAGED: nesouhlasim - to, ze tady rok nefungovaly filmove pobidky a ted sice fungujou ale nedosahujou vysek jako pobidky okolnich zemi je vysledek vlady a urcite ne uredniku. btw - rozpoctuju filmy pro zahranicni produkce v CZ. nikdo tu uz tocit moc nechce - je to tady drahy / jsou maly a omezeny pobidky a neni tady infrastrutura porovnatelna s okolnima (vychodnima) zemema.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    A to píšu jako jeden z těch, co cestou ze strahovské 007 narazil na uzavřený Karluv most a tak se spravedlivě rozhněvaný dožadoval na TC průchodu ASAP :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam