• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BIGTRAGEDDrogy s rozumem
    SQARA
    SQARA --- ---
    LAKSHMANA: Rozumím, díky za tu informaci každopádně.Reagoval jsem takhle, protože on je spíš opakem neurotika dle mho vidění.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LAKSHMANA: v pohodě,.... jsem myslel, že to bylo 1500, ale to je jedno. Taky těžko říct, jak s nimi pracoval... možná by v roce 2012 po všech těch zkušenostech takový dávky ani nemusel dávat a prostě by toho člověka rozdejchal nebo něco...
    VKLF: jojo, hluboká orba, to je ono... a vyčistí prostor, ve správný moment zatlačí na správnou část těla nebo řekne pár slov co to zase roztočí na plný obrátky.
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    DARJEEL: Ok, já jsem to zjednodušil. Ten pán co dostal do zadku těch 15000 ug byl Grofem vedenej jako "trpící těžkou obsedantně kompulzívní neurózou."
    VKLF
    VKLF --- ---
    DARJEEL: to pak jo, pruvodce jako clovek co zna stav..
    co dokaze pomoci tomu jit pod povrch hlubokou orbou a nehladit to jen po povrchu:)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LAKSHMANA: inflace pojmu neurotik, schizofrenik apod., to bych nechal bejt, to si každej používá jak se mu zlíbí...
    VKLF: mm, průvodce nemusí být nutně moudřejší a předat Ti nějaký zlomový fakta... stejně takový ani nejsou, není nic, co by Tě zásadně na rozumové úrovni posunulo někam "za". Ono stačí, když je ten člověk empatický a otevřený, umí se naladit na Tvé potřeby a hlavně a primárně: Při tripu nezavazí proudu prožitků. Když umí hrát na dídžu nebo buben tak tím líp... ale já jsem třeba kamarády jednou provedl úvodní fází (než se rozprchli po pláži a do moře) jen pomocí brumly a celkem monotónní melodie a myslím, že to fungovalo luxusně...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LAKSHMANA: jj, tak pro nás to rozhodně platí, protože jsem ty tripy a houby profetovali dost a teď je třeba vytvářet nějaký trvalý hodnoty :DDDD
    Jasně, naprosto s Tebou souhlasím, léčení a poznání jsou myslím dva záměrové pilíře, které jsou schopné frekventanta psychedelického kruzu vynést asi nejvýše co to s nimi jde. Za sebe můžu říct, že průvodce není vždy nutný, i když může mít svoji nezastupitelnou roli, zvlášť když se psychedelika kombinují s psychoterapií a je třeba využít některých idolových figur, nicméně rozhodně ceremoniálně a se vší úctou.
    A co si budeme povídat, takový psychedelický festival je třeba ceremonie jako prase :-)
    VKLF
    VKLF --- ---
    LAKSHMANA: mno..par samanu jsem tu v nasi kotline poznal a fakt bych se jima vest nenechal..
    hrozne saman, ale po blizsim zkoumani: co ty mi muzes dat..:/
    na druhou stranu lidi co si na nic nehrajou, prvni dojem z nich co ty mi muzes dat a pak totalni ucitel,co vubec nechce a dava a dava podstatne informace..
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    SQARA: To neznamená, že by tvůj kamarád musel být neurotik. Tuhle zkušenost publikoval Grof v období, kdy pracoval s psychiatrickými pacienty, proto ta lékařská terminologie. Určité vodítko to ale být může.
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    DARJEEL: Je to pravda, co píšeš. Postupem času vůbec dospívám k poznání, že užívání psychedelik "na vlastní pěst", tedy tak, jak jsme prakticky bez výjimky byli zvyklí to praktikovat v naší společnosti, je krajně neproduktivní. Dneska jsem přesvědčenej, že má-li ta práce s psychedeliky mít nějaký smysl, a to si myslím, že je důležité aby měla (tedy rozhodně pokud užíváme opakovaně a cítíme, že v tom jakoby něco hledáme), je naprosto nezbytné mít zkušeného průvodce (šaman, psychoterapeut..)
    VKLF
    VKLF --- ---
    TRAZE: ne, hlavni je nezit na ukor jinych..

    mozek mame vsicni stejnej, jen v ruznych formach. tim ze neco prectes, nemusis objevovat objevene, neznamena ze to pak mas jako autor.

    prozreni.. jsem radsi ze "vim" i kdyz tim nejsem primo stastnejsi, i kdyz si uvedomuju ze nevedomost je blazena, tak radsi budu "trpet" tim ze vim, citim ze to je tak lepsi..
    TRAZE
    TRAZE --- ---
    VKLF: mame tady snad nejake nepsane pravidla pro uzivani psychedelik nebo co? k cemu mi budou nactene zkusenosti nejakeho mckenny a podobnych? jediny dopad bude to, ze budes na tripu premyslet presne jako on a trip se bude ubirat jeho smerem. to je imho spis na skodu.

    k cemu ti je nejake prozreni, kdyz stejne musis na druhy den jit otrocit do prace?
    to se mi spis libi zpusob uzivani lidi, kteri houby berou pro zabavu treba i do skoly, aby se jim vlnil obraz a byli vysmati. kdyz tim neobtezujou ostatni tak o co jde..
    hlavni je byt stastny.
    VKLF
    VKLF --- ---
    DARJEEL: Ihor Hnizdo:)))))

    i ja, imho kazdy daval pomalu vsechno ke vsemu ale jak pises, vyrostl z toho ci prozrel. jenze kdyz to nekdo jede stale(po letech) for fun, posun nula, nic necte(ceka az k nemu prijde poznani), tak je imho neco divne..pokud je tedy jaksi v normach,)

    at si dela kazdy tak nejak co chce, kdyz tim neotravuje ostatni..
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    VKLF: taky jsem jídával houby k pivu... a pak došel k prozření :-) když je někdo onaký nebo makový neznamená, že nemůže dojít ke změně a posunout se na kvalitativně vyšší úroveň.

    Ale souhlasím s Tebou, že se tu jede školka... s tím ale nic nenaděláš, pokud nechceš edukovat. A jestli chceš, tak ten styl, s jakým jsi nastoupil je takovej Igor Hnízdo... jenže tady nikdo domělé šrámy z války neocení, ani se jich nezalekne. Chce to jinak a vychytaněji, pokud teda už chceš strácet čas diskusí na nyxu :-)
    VKLF
    VKLF --- ---
    PIZI: podstatne pro ne, pro me je treba podastatne, aby takovi nebyli "u kormidla" a neurcovali beh veci(synek bohateho fotra, mafianek okrseniho vyznamu napr.)
    to pak muze byt statny az za hrob a stejne ho budu resit..

    SQARA: vzdycky me michne, kdyz chce nekdo neco bez prace. chci vedet, ale nechci se vzdelavat a poznavat. chci to vedet hned:/
    takovi jsou vetsinou styl"mastaci", zmastit se, cimkoliv, houbama v hospode..treba:)
    takovi pak nekde davaj moudra k dobru a delaj drogam spatne jmeno..tak se obcas michnu no:)
    SQARA
    SQARA --- ---
    VKLF: Svým způsobem tě chápu a nechci se hádat, ale myslím si, že se vzděláním (rozumem) časem přichází i skromnost a taková ta velkorysost. Pokud máš načteno, tak úplně nerozumím, proč tě tak rozčílilo, že ostatní jsou na tom hůř. Buď rád, že seš vzdělanej, a užívej si psychedelika po svým.
    PIZI
    PIZI --- ---
    Podstatné je zda jsou šťastní.
    VKLF
    VKLF --- ---
    nejde o to pochytit ci ne, jde o to, ze necist je trestuhodne..ale chapu ze nekdo je jednodussi. taky znam lidi co neprecetli v zivote knihu:/
    jejich nazor je vetsinou dost plitky, ridky, po povrchu a mimo...

    VKLF
    VKLF --- ---
    PIZI: pry nemusi, tem kterym se nechce moc cist si mohou(podle squara) shlednout videa na youtubu..

    tem co se nechce cist, bych vykopl ty houby z ruky..nejlepsi ti, co objevuji objevene, pze nectou..to jsou pak moudra stylu urban legend


    PIZI
    PIZI --- ---
    VKLF - Na rozdíl od tebe se nenarodili se znalostí Kenny. Obyčejní lidé prožívají alespoň část svého života aniž by všechno znali, musí se to postupně naučit a knihy si přečíst.
    VKLF
    VKLF --- ---
    super, objevili jste MCKennu..:))

    prosim vas jak, si mam dat houby s tripem? mam lezet nebo byt venku?

    co se ma delat? co bych nemel delat, aby to nahodou nebylo tezke?

    mam si pred tim hlidat dietu?

    lordesmrti, ty ktery prakticky nevydrzis v uzavrenem prostredi, prosim porad jak se to ma delat,)))))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam