• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BIGTRAGEDDrogy s rozumem
    Co sem patří

    Jak užívat drogy s co nejmenším negativním dopadem na Vaši mysl, organismus a okolí? Základní safety rules. Set and settings. Které drogy ano, které ne a proč. Co se dá mixovat, co raději ne. Dávkování. Triky jak co nejvíce snížit dopady na organismus. Historky "s ponaučením", o tom jak se to kdy nepovedlo. Praktické informace k užívání drog – aplikace, uchovávání atd.

    Co sem nepatří

    Nabídka, poptávka. Návody na výrobu drog. Zbytečný gaychat.

    -
    Tento klub jsem založil pro sdílení užitečných informací a zkušeností jenž nabýváme léty užívání drog. Většina z nás si jistě prošla obdobím kdy chyběly zkušenosti i informace a první kontakt s s drogami byl spíše punkového charakteru. Někteří z nás si i jak se říká nabili držku. Někdo více, někdo méně. Důležité ovšem je se z těchto zkušeností poučit, což bohužel někdy nedělají ani dlouholetí uživatelé.
    Na spoustu témat které se v tomto klubu mohou objevit, by se jistě našly specializovanější kluby, věřím však, že i zde se časem oběví dostatek lidí schopných fundovaně odpovědět. Odměnou snad budou praktické informace shromážděné na jednom místě.
    -
    Časem se začnu věnovat nástěnce, budou tam odkazy na užitečné informace, ale hlavně užitečné informace získané od Vás. Nestyďte se přidat i vědomosti, jenž Vám připadají triviální, případně si jen ověřte na nástěnce, zda se tam již neoběvily.
    -

    Tento klub zde není jako pobídka k užívání drog. Má pouze ponaučit jejich uživatele, jak je užívat co nejbezpečněji!
    rozbalit záhlaví
    KOBUK
    KOBUK --- ---
    BIGTRAGED: U mne to pomáhá na 100%, zatím jsem na keťáku nezvracel. Někdy ovšem stačí se jen posadit nebo postavit a už se žaludek začne houpat, je to prostě jako po narkóze na operačním sále...

    To ovšem mluvím o větších dávkách, když si dám mini-lajničku, tak můžu fungovat i vsedě nebo vestoje, jen mne to uzavře do takového psychického kokonu :)
    BIGTRAGED
    BIGTRAGED --- ---
    KOBUK: OK dík za radu. Na kolik to dle tvých zkušeností pomáhá? Snesu nějaké kratší vyprázdnění žaludku, třeba jako na ayahuasce. Ale do něčeho horšího bych se pouštěl jen nerad. Až příliš dobře si pamatuju snad dvacátý pokus o zvracení, když už dávno nebylo co.
    BIGTRAGED
    BIGTRAGED --- ---
    VKLF: Co tě žere? Pokuď ti tato diskuze přijde pod úroveň, tak proč se zapojuješ s výkřikem nulové informační hodnoty? Prostě si povzdechni, otoč stránku a pokračuj ve svém studiu.

    Nevšiml jsem si, že by si tady kdokoliv hrál na odborníka, ostatně proto jsem taky tuto diskuzi založil. K tomu nechat si poradit a sdílet vědomosti. Mě osobně je třeba toto téma docela sympatické .... něco málo jsem o tom přečet, taky nasbíral nějaké zkušenosti, zdaleka však né tolik, abych si o sobě myslel, že jsem osoba nějak extra fundovaná. Přesto všechno se o znalosti které jsem získal rád podělím, zvlášť o ty praktické. A pokuď nemám pravdu, ještě radši se nechám poučit.

    Co se týče užívání drog "for fun" .... pokuď se tě to přímo nedotýká, tak co ti je po tom? Já osobně už třeba psychedelika takto neužívám, nebo jen opravdu vyjímečně. Dělal jsem to, ale nějak to není nic pro mě. Druhou stranu jsem zastáncem myšlenky, že svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého. A pokuď mě dotyčný nijak neobtěžuje, tak do mých svobod rozhodně nezasahuje.

    Celkově mám ten pocit, že tě k tomuto "zhnusenému odplivnutí" vedla jen vnitřní touha zamachrovat a všem nám tu předvést jak daleko před námi jsi. Já si z toho teda na prdel nesedl. Znalosti nejsou vše, aby vzbuzovaly úctu měly by jít ruku v ruce s jakousi vnitřní vyspělostí a tou ses teda nepředved.
    SQARA
    SQARA --- ---
    LAKSHMANA: Rozumím, díky za tu informaci každopádně.Reagoval jsem takhle, protože on je spíš opakem neurotika dle mho vidění.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LAKSHMANA: v pohodě,.... jsem myslel, že to bylo 1500, ale to je jedno. Taky těžko říct, jak s nimi pracoval... možná by v roce 2012 po všech těch zkušenostech takový dávky ani nemusel dávat a prostě by toho člověka rozdejchal nebo něco...
    VKLF: jojo, hluboká orba, to je ono... a vyčistí prostor, ve správný moment zatlačí na správnou část těla nebo řekne pár slov co to zase roztočí na plný obrátky.
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    DARJEEL: Ok, já jsem to zjednodušil. Ten pán co dostal do zadku těch 15000 ug byl Grofem vedenej jako "trpící těžkou obsedantně kompulzívní neurózou."
    VKLF
    VKLF --- ---
    DARJEEL: to pak jo, pruvodce jako clovek co zna stav..
    co dokaze pomoci tomu jit pod povrch hlubokou orbou a nehladit to jen po povrchu:)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LAKSHMANA: inflace pojmu neurotik, schizofrenik apod., to bych nechal bejt, to si každej používá jak se mu zlíbí...
    VKLF: mm, průvodce nemusí být nutně moudřejší a předat Ti nějaký zlomový fakta... stejně takový ani nejsou, není nic, co by Tě zásadně na rozumové úrovni posunulo někam "za". Ono stačí, když je ten člověk empatický a otevřený, umí se naladit na Tvé potřeby a hlavně a primárně: Při tripu nezavazí proudu prožitků. Když umí hrát na dídžu nebo buben tak tím líp... ale já jsem třeba kamarády jednou provedl úvodní fází (než se rozprchli po pláži a do moře) jen pomocí brumly a celkem monotónní melodie a myslím, že to fungovalo luxusně...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LAKSHMANA: jj, tak pro nás to rozhodně platí, protože jsem ty tripy a houby profetovali dost a teď je třeba vytvářet nějaký trvalý hodnoty :DDDD
    Jasně, naprosto s Tebou souhlasím, léčení a poznání jsou myslím dva záměrové pilíře, které jsou schopné frekventanta psychedelického kruzu vynést asi nejvýše co to s nimi jde. Za sebe můžu říct, že průvodce není vždy nutný, i když může mít svoji nezastupitelnou roli, zvlášť když se psychedelika kombinují s psychoterapií a je třeba využít některých idolových figur, nicméně rozhodně ceremoniálně a se vší úctou.
    A co si budeme povídat, takový psychedelický festival je třeba ceremonie jako prase :-)
    VKLF
    VKLF --- ---
    LAKSHMANA: mno..par samanu jsem tu v nasi kotline poznal a fakt bych se jima vest nenechal..
    hrozne saman, ale po blizsim zkoumani: co ty mi muzes dat..:/
    na druhou stranu lidi co si na nic nehrajou, prvni dojem z nich co ty mi muzes dat a pak totalni ucitel,co vubec nechce a dava a dava podstatne informace..
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    SQARA: To neznamená, že by tvůj kamarád musel být neurotik. Tuhle zkušenost publikoval Grof v období, kdy pracoval s psychiatrickými pacienty, proto ta lékařská terminologie. Určité vodítko to ale být může.
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    DARJEEL: Je to pravda, co píšeš. Postupem času vůbec dospívám k poznání, že užívání psychedelik "na vlastní pěst", tedy tak, jak jsme prakticky bez výjimky byli zvyklí to praktikovat v naší společnosti, je krajně neproduktivní. Dneska jsem přesvědčenej, že má-li ta práce s psychedeliky mít nějaký smysl, a to si myslím, že je důležité aby měla (tedy rozhodně pokud užíváme opakovaně a cítíme, že v tom jakoby něco hledáme), je naprosto nezbytné mít zkušeného průvodce (šaman, psychoterapeut..)
    VKLF
    VKLF --- ---
    TRAZE: ne, hlavni je nezit na ukor jinych..

    mozek mame vsicni stejnej, jen v ruznych formach. tim ze neco prectes, nemusis objevovat objevene, neznamena ze to pak mas jako autor.

    prozreni.. jsem radsi ze "vim" i kdyz tim nejsem primo stastnejsi, i kdyz si uvedomuju ze nevedomost je blazena, tak radsi budu "trpet" tim ze vim, citim ze to je tak lepsi..
    TRAZE
    TRAZE --- ---
    VKLF: mame tady snad nejake nepsane pravidla pro uzivani psychedelik nebo co? k cemu mi budou nactene zkusenosti nejakeho mckenny a podobnych? jediny dopad bude to, ze budes na tripu premyslet presne jako on a trip se bude ubirat jeho smerem. to je imho spis na skodu.

    k cemu ti je nejake prozreni, kdyz stejne musis na druhy den jit otrocit do prace?
    to se mi spis libi zpusob uzivani lidi, kteri houby berou pro zabavu treba i do skoly, aby se jim vlnil obraz a byli vysmati. kdyz tim neobtezujou ostatni tak o co jde..
    hlavni je byt stastny.
    VKLF
    VKLF --- ---
    DARJEEL: Ihor Hnizdo:)))))

    i ja, imho kazdy daval pomalu vsechno ke vsemu ale jak pises, vyrostl z toho ci prozrel. jenze kdyz to nekdo jede stale(po letech) for fun, posun nula, nic necte(ceka az k nemu prijde poznani), tak je imho neco divne..pokud je tedy jaksi v normach,)

    at si dela kazdy tak nejak co chce, kdyz tim neotravuje ostatni..
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    VKLF: taky jsem jídával houby k pivu... a pak došel k prozření :-) když je někdo onaký nebo makový neznamená, že nemůže dojít ke změně a posunout se na kvalitativně vyšší úroveň.

    Ale souhlasím s Tebou, že se tu jede školka... s tím ale nic nenaděláš, pokud nechceš edukovat. A jestli chceš, tak ten styl, s jakým jsi nastoupil je takovej Igor Hnízdo... jenže tady nikdo domělé šrámy z války neocení, ani se jich nezalekne. Chce to jinak a vychytaněji, pokud teda už chceš strácet čas diskusí na nyxu :-)
    VKLF
    VKLF --- ---
    PIZI: podstatne pro ne, pro me je treba podastatne, aby takovi nebyli "u kormidla" a neurcovali beh veci(synek bohateho fotra, mafianek okrseniho vyznamu napr.)
    to pak muze byt statny az za hrob a stejne ho budu resit..

    SQARA: vzdycky me michne, kdyz chce nekdo neco bez prace. chci vedet, ale nechci se vzdelavat a poznavat. chci to vedet hned:/
    takovi jsou vetsinou styl"mastaci", zmastit se, cimkoliv, houbama v hospode..treba:)
    takovi pak nekde davaj moudra k dobru a delaj drogam spatne jmeno..tak se obcas michnu no:)
    SQARA
    SQARA --- ---
    VKLF: Svým způsobem tě chápu a nechci se hádat, ale myslím si, že se vzděláním (rozumem) časem přichází i skromnost a taková ta velkorysost. Pokud máš načteno, tak úplně nerozumím, proč tě tak rozčílilo, že ostatní jsou na tom hůř. Buď rád, že seš vzdělanej, a užívej si psychedelika po svým.
    PIZI
    PIZI --- ---
    Podstatné je zda jsou šťastní.
    VKLF
    VKLF --- ---
    nejde o to pochytit ci ne, jde o to, ze necist je trestuhodne..ale chapu ze nekdo je jednodussi. taky znam lidi co neprecetli v zivote knihu:/
    jejich nazor je vetsinou dost plitky, ridky, po povrchu a mimo...

    VKLF
    VKLF --- ---
    PIZI: pry nemusi, tem kterym se nechce moc cist si mohou(podle squara) shlednout videa na youtubu..

    tem co se nechce cist, bych vykopl ty houby z ruky..nejlepsi ti, co objevuji objevene, pze nectou..to jsou pak moudra stylu urban legend


    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam