• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BIGTRAGEDDrogy s rozumem
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    MICHAL_R: abtw. co bys měl na mysli farmakologickým kotvením, něco takového neznám, podělíš se Ty? :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    MICHAL_R: můžeš začít třeba trénováním techniky samatha/anapana-sati neboli všímavost nádechu a výdechu... to je myslím, takovej základ. Chce to ale najít si na to čas každý den alespoň jednou, tak na 20 minut.
    MICHAL_R
    MICHAL_R --- ---
    Dámy a pánové: jaké techniky ne-chemického (tj. ne-farmakologického) kotvení máte v záloze, resp. co vám funguje? Podělíte se o své zkušenosti?
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    _BENNY: já si tady ty strachy s houbama moc dobře pamatuju (jestli jsme to s tou otravou nepřehnali, k tomu autosugesce zesiluje bolesti břich a už se to cyklí), ale tak nějak časem a zkušenostmi človkě zjistí, že by jich musel sníst třicet deka, aby si nějak vážněji ublížil :-)
    Ale mlíko, to je docela drsný... jestli bylo nějaký jemňúčký, tak v pohodě, ale já zažil mlíka, který byly svoji hloubkou srovnatelný s velmi silnými tripy... nehledě na ten bodyload, který je u neporpraných nebo špatně propraných listů taky docela velký.

    Ono to kotvení se dá "učit" různě, taky jsem úplně na začátku, ale je to velmi důležitý skill... můžeme někdy probrat osobně, je to fakt na dlouho si myslím :) A Ty máš aspoň výhodu, že máš fakt silný tělo, to je taky kotva k nezaplacení...
    VKLF
    VKLF --- ---
    _BENNY: hele to mam podobne taky,)
    ..cim sem se "zkurvil", tim se taky "napravim", vezmu si jeste:)))
    zatim to fungovalo...ale mlikem bych nic neresil..jinak thc me tez uklidnuje, ale mliko je zas trochu jina hra nez si zakourit speka:)))
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    DARJEEL: neslo ani tak o demony, zase tak moc neprijemne to nebylo (predavkoval jsem se takto prave protoze to hafo prijemne bylo), ale bylo toho nakonec mnohem vic nez jsem planoval a nechtel jsem aby doslo na nejaky krizovy scenar, co se telesna tyce.

    s kotvenim ve standardnim psychedelickym prostoru uz nejake zkusenosti mam, ale tenhle silny DMT-like zazitek me posunul na uplny zacatek :-)

    VKLF: mliko jsem tam hodil pro zjemneni najezdu (me THC uklidnuje), fungovalo to jak jsem ocekaval. ale ta myslenka "tahle euforie je uplne super, ale nemam tolik casu abych se ti k ni pozdeji znovu dopracovaval, takze do sebe rychle hodim dalsich 50 a urcite to bude jeste lepsi a jeste se stihnu normalne vyspat" mela nebyt :)

    po techto zkusenostech, hlavne po te tristovce, uz docela dobre chapu tu znamou poucku co delat s intoxikovanym clovekem, a to sebrat mu vsechny drogy z dosahu... nerozumim tomu zcela proc, ale tento zkrat "uz se mi to nelibi, a prave proto toho sezeru jeste vic" se proste obcas vyskytne.
    VKLF
    VKLF --- ---
    _BENNY: nejdriv sem chtel napsat SRABE, ale stovka plodnic je slusna, s routou je to KOTEL..a s mlikem bych si to nedal(trip po thc je tezkopadnej), to se nedivim ze tohle si chtel stopnout..
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    _BENNY: i Ty detailisto :-DDD tak to je jiná mnoo, nechtěls nechat svoji duši napospas démonům, to chápu :)
    INK_FLO: fyzickej impakt už není o moc dramatičtější když navyšuješ dávky... ale pro vaše info jsem měl těch hub i čtyřista a neumřel jsem, zato umřeli fyzikální zákony :-)
    INK_FLO: ty psychotraumata na osobní úrovni je třeba nejdřív odžít a pak Tě to pustí dál... respektive není nutný, ale většinou to kormidlo vědomí k nim zamíří, protože ho to tíží. Takže buďto spacy set a setting nebo si pořešit aspoň základní průsery. Mně to pustilo potom, co jsem si některé věci vyřešil, ale zdaleka teda ne všechno... ale už mě to pouští do transcendence
    _BENNY: moc sníš a málo stopuješ, když Ti lítá asamblage point, tak to chce mít dovednost jak to kotvit, ale to se nejulíp trénuje v každodennosti, když Tě to vystřelí daleko, tak se hodí každá dovednost :)
    BIGG23
    BIGG23 --- ---
    INK_FLO: Já měl nedavno jednoho a byl jsem uplně ready, takže říkám, že to dob nebylo . . . dle mýho . . .
    PANPOSPA
    PANPOSPA --- ---
    INK_FLO: do záhlaví :)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    imho ten pocit "už vím, jak na to" či "vyzrál jsem na to" je dost často první varovný signál, který ve skutečnosti říká, že je nejlepší čas dát si pauzu. Dost specifické je to třeba u pervitinu, kdy jsem se s tímto postojem setkal u lidí v první fázi užívání (cca první rok až dva), kde je to ještě umocněné tím ego-boost efektem, takže ti lidi pak můžou mít tendence si myslet, že zrovna oni přišli na to, jak to užívat "bezpečně", což je u některých substancí samozřejmě nesmysl a většinou na to každej dřív nebo později příjde (v lepším případě dřív, než kvůli tomu příjde o práci, bydlení, svobodu atp.)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    BIGTRAGED: mě nepříjde methoxetamin o moc nebezpečnější než ketamin, tzn. dá se s tím vyjít, ale už je to dost na hraně ve smyslu výroku o ketaminu "psychedelický heroin". Spekuluje se, že oproti ketaminu více ovlivňuje opiátové receptory, čemuž bych i věřil. Zvláště když se kouří, tak to může být velice návykové, protože tam pak dochází k zajímavé změně, že jak si na to člověk trochu zvykne, tak zmízí ten psychedlický efekt a místo něj nastoupí něco, co bych přirovnal spíš k heroinovému blahu, akorát s takovou zářivou patinou. Prostě si dáš prda a na pět minut se rozpustíš v blaženém světle bez jediné myšlenky. A samozřejmě dokrmování je problémovější než u ketaminu, protože tím, že to má delší účinek, tak dochází k občas nevyzpytatelnému kumulativnímu efektu...

    Na methoxetaminu jsem se rozsekal jen jednou, kdy mě pořád přišlo, že to nějak nic moc nedělá, takže jsem skončil asi na 180 mg během 2 hodin (z toho 60 mg bylo i.m.) načež následovalo několik hodin bloudění v jiných světech, z čehož si samozřejmě nic nepamatuju, jen takový neurčitý nepříjemný pocit, že takhle se asi cítí ztracené duše zemřelých bloudících mezi světy :-)

    každopádně je to věc, u které když zjistíš, že se ti začíná líbit, tak je to znamení, že máš zbytek, co máš doma někomu dát a nařídit si minimálně 2 až 3 měsíce pauzu...
    BIGTRAGED
    BIGTRAGED --- ---
    INK_FLO: Tys methoxetamin ještě kombinoval? Po několika historkách co jsem o týhle věci slyšel z ní mám dost velkej respekt/strach na to, abych si dvakrát rozmyslel zda se do toho pouštět. Natož abych to ještě mixoval ....
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    _BENNY: "desive rychle prepinani se mezi nekonecnym mnozstvim vesmiru. z jednoho prostoru jsem vstupoval do druheho, pevny bod naprosto nikde, docela jsem se bal ze uz nenajdu cestu zpet :)" - něco podobného jsem zažil na kombinaci LSD/methoxetamin, taky dobrej sci-fi horror :-)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    INK_FLO: na tech 300 jsem se jen modlil at to skonci a ja at si neodvarim organy :) jinak zazitek nic moc. to ta kombinace mliko+routa+stovka hub byla asi nejvice nejobohacujici za dlouha leta. z hub se stala takova houbohuasca :) zadne letani v jednom nekonecnem vesmiru, ale desive rychle prepinani se mezi nekonecnym mnozstvim vesmiru. z jednoho prostoru jsem vstupoval do druheho, pevny bod naprosto nikde, docela jsem se bal ze uz nenajdu cestu zpet :) v posledni chvili kdy jsem zacal mit z mnozstvi toho serotoninu zavrate a prestaval jsem ovladat svoje telo, jsem zatahl za onu rucni brzdu, ale stejne trvalo dalsi pul hodinu, nez me to sundalo dolu. pouziti brzdy nelituju, kdyby tohle melo moje telo zpracovavat dalsich par hodin, buhvi jak by to dopadlo :) sam jsem se ani s DMT takhle daleko nedostal.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    _BENNY: a došlo po takovém množství k transcendenci, rozpuštění ega, nějakým výletům mimo čas a prostor atd.?....mě příjde, že jsem na tyhle věci hodně natvrdlej, když kolikrát čtu, jaký space/god/enlightment masakry občas lidi zažívají třeba i po 20 či 30 houbách a já dám 100 a nic :-)....respektive děje se tam toho samozřejmě spousta, ale většinou mě to rozseká, začnu si odžívat nějaký osobní psychodramata, prostě zjitřená sebereflexe, a za ego mě to nepustí
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    INK_FLO: muj rekord je cca 300 hub za jeden vecer, a to jsem si uz nerikal ze jsem asi zbytecne moc high, ale ze jsem sezral neco, kde je krome standardnich latek jeste cosi navic, a to jsem asi nemel. opravdu jsem se citil jako otraveny, telo fungovalo hodne zmatecne, mel jsem najednou priserne mnoho zkratu v uvazovani (je mi blbe, takze snim jeste trochu toho z ceho mi je blbe, logicke :) a vnimani (kouknu doleva, vidim doprava a ackoliv jsem si myslel ze stojim, ve skutecnosti lezim na zemi), citil jsem se jako zvire otravene vzteklinou :-) nebyly to houby, ktere bych sbiral ja, holt failama se clovek uci :)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    nedávno jsem přemýšlel nad sesí s víc papírama (sušice dvou barev), ale jak tak čtu ty dohady o tom, že by v nich mohlo být DOB, tak to asi budu muset stornovat, protože dávát si víc papíru naráz s tím, že si nejsem jistej, co v nich je by (minimálně u mě) mělo dost předvídatelný průběh - tzn. první těžší moment zaměnit za počínající příznak otravy či předávkování a následující roztáčející se kolotoč děsu a paranoiy :-)...a benza se mi kvůli tomu shánět nechce :-)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    imho kdybych po stovce hub nezačal panikařit, že jsem to přehnal/umírám atd., tak je něco špatně nebo jsem psychedelický nadčlověk :-)....i když svým způsobem mě příjde i ta stovka dost málo (ve smyslu, že alespoň pro mě jsem se v rámci těchto čísel pořád motal v kruhu svého osobního divadla a nedošlo tam k transcendenci za své hranice k něčemu většímu a univerzálnějšímu), bohužel jsem se ale k většímu číslu zatím neodhodlal, ten fyzickej impact je tam dost odrazující
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    DARJEEL: vypadla mi tam z toho jeste predtim kombinace s mlikem z travy, tak cca 30g a trochu routy, ale nemusim byt zase takovy detailista ;) a pozor, nepsal jsem o prazdnem, ale naopak o plnem zaludku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam