• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BIGTRAGEDDrogy s rozumem
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    BIGTRAGED: nedávala bych rovnítko mezi DMT a ayahuasku, přijde mi to kvalitativně úplně jiné
    ostatně, v účinku ayahuasky hraje velkou roli i ta druhá rostlina
    Indiánům připadá legrační, jak se bílí zasekli na představě, že je to jen o DMT, protože to je ta jedna psychoaktivní složka, kterou máme identifikovanou ;)
    BIGTRAGED
    BIGTRAGED --- ---
    SHEALA: DMT, krátce? To snad záleží na formě podání ne? Ayahuaska mi teda nijak krátká nepřišla.

    SHEALA: Řekl bych, že jde jen o jeho osobní zkušenost, která obecně příliš neplatí. O DMT se říká, že na rozdíl od LSD pokaždé uživatele zkouší .... pokouší se ho vtáhnout do nepříjemných stavů .... a mé zkušenosti to jen potvrzují.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    SHEALA: tomu úplně nerozumím, po pravdě

    každopádně DMT podle mně nikomu moc nepomůže s bolestí ani energií na party, působí příliš krátce a nestimuluje
    na to je lepší makovej čaj (a ten navíc není psychedelickej ;)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    CONTINUITY: Palim rezervy. Dospela sem k nazoru, ze rezervy sou pro ty co nemusej resit, ze odpadnou bolesti na party.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    SHEALA: Mně z osobní zkušenosti přišlo bezpečnější LSD :), tam ať se děje cokoliv, vím že to přejde, kdežto to, co jsem zažila na DMT, bylo fakt nebezpečné. Ovšem mohla jsem si za to sama, dala jsem si o samotě příliš vysokou dávku.
    Samotné DMT a bez kvalifikovaného průvodce už si jen tak nedám,
    jedině ve formě ayahuasky se zkušeným šamanem (to mi bezpečný připadá a mám s tím zkušenost velmi dobrou).

    Ale znám spoustu lidí, co by to určitě viděli tak jako ten tvůj kamarád, a i mnoho reportů v literatuře se tak jeví. Jde o to, že DMT zážitek je mnohem kratší, člověk během něj těžko ztropí nějakou neplechu ve fyzickém světě (obvykle leží a nic nedělá), a pokud to funguje tak, jak popisují ti lidé, letí velmi rychle někam, nemá čas se něčeho bát, jeho ego má málo času i šancí se tomu bránit (zatímco na tripu se na bránění se může zaseknout celé hodiny).

    Zajímavé, pokud jsou pro tebe psychedelika tak nebezpečná, a máš tak odmítavý názor i jen na to, že tvůj kamarád mluví o své pozitivní zkušenosti s DMT, proč o nich vůbec uvažuješ ?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    od kamosa co bych to necekala, sem cetla takovou skoro az reklamu na DMT. Je to clovek rozumny, ktery vi, ze neni nutno krmit vlastni demony vlastni krvi, proste jeho mysleni je mi velice blizky... takze me to desne udivilo. Podle jeho reakce by DMT mela byt bezpecnejsi nez LSD, teda pro nas lidi, co si prozili skutecnej hardcore, a proto od LSD davame ruce pryc . Ted neresim ze je mozny, ze me kazda latka krome THC muze dostat do nemocnice, pokud mi zkolabuje dychani, cili nehodlam si to dat. Ted resim psychickou bezpecnost Any thoughts?
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CRUSHEER: Mně připadá, že máme veliký štěstí, že nám v týhle zemi jsou ty čistý potraviny a produkty tak snadno dostupný v obrovským výběru, jejich opatřování je jednoduchý, s trochou know-how (co opravdu potřebuju, kde to koupit) to není ani drahý, a tím pádem nevidím důvod je nezvolit. Potraviny obecně líp chutnají, produkty jsou příjemnější, chemický verze mi fakt nechybějí....

    což mi samozřejmě nijak nebrání, sníst nebo použít to, co zrovna je, pokud náhodou opravdu na výběr nemám, třeba i ten banán ;)...v tom s tebou souhlasím, není třeba "tlačit" něco za každou cenu, jím bio doma, kde je to otázka několika kliknutí na netu nebo minut v obchodě, na cestách to třeba neřeším

    ale to už je dost offtopic, sorry, jdu si radši číst .))
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    PANPOSPA: bio banány.
    cena je někdy i stejná (v Bille třeba stály úplně stejně:), rozhodně není o moc vyšší než za chemobanán u Vietnamce :)
    chuť je mnohem lepší, člověk to docela pozná i sám

    o banánových republikách jsem slyšela, že tam neskutečně stříkají pesticidama, jinak by jim všechno sežrali brouci, jak ta monokultura nic nevydrží
    je na každým, kde je pro něj hranice, co je pro něj přijatelný, co bude jíst
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    me ty triploidni geneticky uniformni banany chutnaj. bio je principielne super alternativa, ale tlacit to vzdy za kazdou cenu je imho blbost.
    a jak tu padlo pode mnou - kdybych se mel ridit pouze cistotou a prirozenosti vseho jidla, co jim, vsech veci, co pouzivam atd., tak by mi asi nezbylo nez sebevrazda pred odchodem z dveri domu :)
    // stop ot.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PANPOSPA: no ja nevim, vybirat si potraviny, ktery se nemnozi rizkovanim nebo genetickou modifikaci... :)
    ja myslim, ze jablko, hruska ci svestka udela sve.
    PANPOSPA
    PANPOSPA --- ---
    VYHULENY_UFO: o víkendu sem těch banánů snědl sedm, nekaž mi iluze :) co teda místo nich? já už fakt nevim, co jíst, na všem je nějaká vada
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ja banany nejim, staci se napriklad na kanarech specielne tenerife] jit podivat na plantaze, kde africti imigranti za mrzky peniz pestuji bananovou monokulturu cavendish (to jsou ty banany, ktery si kupujes treba u vietnamce nebo v tescu), ktera se rizkama mnozi tak poslednich 30-40let :0)
    a az prijdes na ty plantaze, tak uvidis spoustu hadicek, rozvodu vody, rockwolovejch rohozi, ve kterejch sou napichany rostlinky bananu a ke kazdy rostlince je privedena kapilarou voda. ta voda se bere z velkejch nadrzi, do kterejch se lijou hnojky, protoze a) puda na kanarech je malo urodna a banany jsou rychle rostouci plodinou, takze tu pudu vycerpavaji.
    nedelam si iluze, ze v ekvadoru a jinejch bananovejch republikach se banany na vyvoz delaji nejakym jinym zpusobem :)
    ZABAKOVA
    ZABAKOVA --- ---
    HYZA: hm ted jsem o tom neco cetla, a doufam, ze me to nepotka

    BIGTRAGED: to mas dobrou psychiku, tohle mysleni bych si chtela nacpat do ty svy kebule, ale nejak to nejde:) ale porad se snazim, treba se k tomu nekdy aspon nejak priblizim
    HYZA
    HYZA --- ---
    hezky vecer preju. ma nekdo z mistnich zkusenosti se serotoninovym syndromem? jestli ano, rad bych vymenil par informaci.
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    Miluju je, můj nick asi mluví za vše :-) Žeru na každé party s tvarohem.. Plus slunečnice, ořechy, dýňový semínka atd. atd. Ale jak rika Benny, vetsinou hledam banany a najdu bananovou presnidavku .-)
    VKLF
    VKLF --- ---
    VYHULENY_UFO: za ksicht asi...,)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VKLF: tak to nechapu, za co si dostal ten minusek... vzdyt prumerne inteligentnimu cloveku musi byt jasne, ze tam kde drogy v mozku chemicky pridaj, tam taky zakonite musi odebrat...
    VKLF
    VKLF --- ---
    BIGTRAGED: kazdej den neni nedele:) s tim se musi pocitat, co jde jednou nahoru, musi taky dolu,)
    BIGTRAGED
    BIGTRAGED --- ---
    PIZI: Upřímě ten mě trápí ze všeho nejmíň .... psychický comedowny po drogách poslední rok v podstatě nemívám, nebo skoro ani nestojí za řeč. To že mi druhej den mozek pořádně nefunguje sice mám pořád, ale nějaké depresivní stavy vůbec. Trošku (trošku hodně) jsem změnil vnitřní přístup, určitejma věcma jsem se přestal zabejvat a hlavně se snažím přemýšlet pozitivně. Kudy chodím tudy se usmívám jak kokot, u řešitelnejch problémů hledám řešení, neřešitelnejma si odmítám kazit náladu, v podstatě se nerozčiluju, hloupý lidi ignoruju, všem všechno přeju etc. Zní to jak takový ty "budhisticko-hipísácký" řečičky, ale cítím se mnohem líp, všechno jde najednou tak nějak jednodušejc a mě se daří uchovávat dobrej spirit i v situacích kdy bych se jindy zabejval sebelítostí a podobnejma sračkama. Jen se mi teda občas stává, že občas třeba i na pár dní najedu na tak "vysokou" vlnu, že si připadám jako na vynikajícím emkovym tripu .... jen pak z ničeho nic přijde comedown právě tak silný jako byl ten pozitivní stav předtím. Tíha na hrudníku, chuť brečet, jsem náchylnější k přemejšlení o sračkách který mě leda tak postrčí ještě níž. Většinou to trvá tak půl hodiny, ale kdo zná klasické postdrogové comedowny ten ví jak nepříjemnej pocit to je. Osobně mám za to, že princip bude stejnej jako je u drogovejch comedownů, jen je ta "abnormálně" vysoká produkce seretoninu způsobená přirozeně. Jen mě trochu mate, že ty comedowny jsou tak krátké a v podstatě hned po nich klidně najedu zpátky na onu pozitivní vlnu. Samozřejmě v takovejch extrémech nefunguju pořád, ale mám li dobré období, tak jsou relativně časté. A dokuď to funguje nehodlám se v tom moc šťourat, i zacenu oněch půlhodinek který bych si radši odpustil :)
    VOP
    VOP --- ---
    _BENNY: jo to jo no.. dycky se shánim po zelených = co nejvíc nezralých (ono čim jsou zralejší, tim mi chutnaj míň obecně, nejen na/po parties)..
    PIZI: nekaž nám placeba! .)).. ne, vpohodě, o tryptofanu v banánech jsem doteď ani nevěděl..)

    jinak obecně se doporučuje dávat banány třeba s jogurtem nebo aspoň mlíkem, kdy to dohromady vytvoří celkem i plnohodnotný jídlo (pže co se týče výživný hodnoty tak banán samotnej je přecijen hlavně o sukru).. ale to už by po nás chtěli asi moc co .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam