• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RENFRIDiskuzni arena pro kazdeho
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    RENFRI: no ja nevim, kdyz uchazec prokaze ze ma znalosti, ktery potrebuju (naprilad formou pohovoru nebo testu) a rekne si o zakladni mzdu, tak proc mu nevyhovet?
    Napriklad pokud si vzpomenu, kdyz jsem hledal svoje prvni zamestnani, tak sem mel celkem dost znalosti o pocitacich, preci jen se jima zabejvam uz ehm.. pres 25let, ale byl jsem vedom, ze nemam praxi, tak sem si rekl o zakladni mzdu a stejne mi ji po pul roce zvedli...
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    PIZI: Tak jeste, ze nejsi HR :-))
    PIZI
    PIZI --- ---
    RENFRI: Plat bych akorát porovnal jestli mu tolik můžu dát. To je vše co by mě na tom zajímalo.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    PIZI: Taky nejsem HR, a co? Tak co by pro tebe bylo relevantni, kdyz ne plat, o ktery si rekne? Pouze proklamovane dovednosti a znalosti a dal nic?
    PIZI
    PIZI --- ---
    RENFRI: Já nejsem HR, takže jsem v tomhle asi naivní. Vůbec bych to neřešil a nevěštil z toho, co to asi znamená.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    PIZI: Tak to je pekna pitomost, tohle :-) Me v celku nezajima duvod, proc si rekl o minimalni mzdu, ale clovek, ktery se neumi ocenit pro me proste neni na takovou pozici pouzitelny.

a rozhodne teda vubec nepracuju v prostredi, kde bych resila, kdo me podvede nebo co je podezrele, to uz pises telenovelu :-)

Co by to tedy znamenalo pro tebe? Pozice, ktera odpovida tem cca 40k, ve velkych firmach i treba 60k a ten clovek si rekne o 12k hrubeho. Nebudes nad tim vubec premyslet? Proste ho vezmes, protoze je levnej?
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    OBLUDKA: Navic teda prisel na pohovor v usmudlanym, smradlavym humusackym svetru. Ja chapu, ze ajtaci jsou proste specificka skupina, ale co je moc, to je prilis.
    PIZI
    PIZI --- ---
    Což samozřejmě vede k tomu, že když chce utéct, musí říct o pořádnou mzdu a firmu to tak stojí víc. Tyhle teorie her jsou cesta do pekel. Pracujete v prostředí kde furt řešíte kdo vás podvede a jak je všechno podezřelé a dokonce sami aktivně preferujete ty, kdo jsou stejní a vaše prostředí ještě více utvrdí v tomhle stylu.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    PIZI: Ze se ten clovek neumi ocenit. Pokud ma nekdo odborne VS vzdelani, k nemu jeste doktorat a potrebne znalosti na pomerne specifickou problematiku a nechce za to byt patricne ohodnocen, tak je to pro me proste podezrele, nedokazala bych verit, ze za minimalni mzdu odvede stejne dobrou praci jako kdyz je za to patricne ohodnocen, minimalne bych nechtela verit tomu, ze mi tam dlouho vydrzi, rekla bych si, ze treba jen ted potrebuje zamestnant, z jakehokoli duvodu a pak mi utece a budu muset hledat znovu. Mozna je to bezduvodna obava, ale pro me proste prilis velke riziko.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    PIZI: Clovek na pozici managera, kterej si neveri ?
    PIZI
    PIZI --- ---
    RENFRI: Není to dobrá známka protože to pro tebe znamená co?
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Ale co mi naopak jednou bylo vyslovene nesympaticke, ze uchazec, ktery na tu praci kvalifikaci mel a slo o nizsi (ci chcete-li junior) management, cili tech cca 40k nastupni odpovidajici, tak mi rekl, ze bude delat za cokoli, treba za zakladni mzdu.
    Mozna uz z nej mluvilo zoufalstvi pri hledani prace, ale pro me to teda neni dobra znamka...
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    GAF: jo, to me taky zarazi, zkusenost moji maminky, co hledala ted praci asi rok... pritom je to minimum usili a pro ty uchazece je zadna odpoved velice neprijemna. Prave i ja jsem musela nahanet HR, aby zamitave odpovedeli tem kandidatum, u kterych bylo rovnou jasne, ze to nepujde. Coz bylo vetsinou teda spis z duvodu, ze jsme meli jine platove podminky nez oni pozadovali, tak v 90%. Lidi, ktere bych tu fakt chtela a velky rozdil v moznostech, proste napr. ja bych jim mohla nabidnout 45k max a oni po 60k nepujdou a podobne...
    GAF
    GAF --- ---
    Mně zarazila nejvíc ta skutečnost, že už různých několik lidí má zkušenost, že jim na jejich odpověď na inzerát už nikdo neodpoví zpátky. Pozitivně ani negativně ani nijak. Naposledy jsem se ucházel o práci asi před osmi lety a odpovídaly mně všechny agentury a většina podniků jako takových. Občas dokonce navrhnuli, že nic nemají, ale nechají si mě ve složce a ozvou se mi třeba někdy později.

RENFRI: slušně. Ale z toho co říkáš aspoň mám pocit, že u tebe bych pracovat chtěl a že víš o čem mluvíš.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    LONESTAR: No limit jsem mela do 28k... ja vim, ja vim, tady jsou ty platy trochu jinde nez uz vas. A taky uz to ted neni takova slava. Takovych mist neni moc.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    RENFRI: aby se dorozumela anglicky, zvladla objednat hotel, taxik, restauraci a obcas neco nakopirovala - za TOHLE se v Praze nabízí 25k hrubého??? :o(
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Ja jsem napriklad hledala asistentku, zajemcu nebylo moc, bylo to totiz na dobu urcitou po dobu trvani projektu, ale ten prehled, co mi tam chodil, to bylo neco neskutecnyho. Vlastne jsem chtela jen aby se dorozumela anglicky, zvladla objednat hotel, taxik, restauraci a obcas neco nakopirovala. Za to jsem nabizela cca 25k hrubeho. Prisla mi treba slecna a rovnou spustila jednak, ze pod 30k teda nepujde, pri anglicke casti pohovoru, kdy mela jen zachytit zakladni udaje a poznamenat si je, me zastavila po chvili a rekla - teda ja umim anglicky naprosto perfektne, ale vy mate tak strasny prizvuk, ze vam nerozumim ani slovo. Tak jsem ji velmi rychle vypoklonkovala, jina zas nerozumnela obsahu a tak si ho vymyslela, nechapu, proste zkusila, jestli se trefi... dala jsem ji text, kde byl plan projektu, implementace noveho SW od firmy Nugget a ona zacala, ze jde o uvedeni noveho nugatoveho napoje na trh...

No ale co mi vadilo, ze HR mi rovnou vyhazelo vsechny, kdo meli zkusenost s vyssi pozici, prave proto, ze jsou "prekvalifikovani", jako se to stava Grantorino, pritom nekteri fakt vypadali dobre a proste tohle na tu omezenou dobu delat vazne chteli...
    GAF
    GAF --- ---
    GRANTORINO:

...že ti někdo radí dobře, tím spíš pokuď kritizuje, poznáš tak, že ti vysvětlí *proč* ...když už ti jednou odpověděl, tak je jasný, že má náladu něco sdělit, tudíž se bude s tebou dál (normálně:) bavit, protože je to i jeho téma. A pak taky většinou bude vztahovat svoje poznatky k *tvojí* osobě a tudíž se asi bude chtít o *tobě* něco dozvědět.

Takový ty "výkřiky" směrem k tobě jako k nějaké univerzální lidské bytosti... to není rada. To ten člověk jenom něco "zkouší" :) Vůbec se ti nedivim, že se tady tak ohrazuješ. Je samozřejmě na tobě, jestli v tom chceš i tak hledat inspiraci nebo se soustředit na někoho, kdo umí podat konkrétní radu.

...

Já prošel docela velkou spoustou přijímacích řízení a získal docela dobrou představu o tom, jak má motivační dopis a životopis vypadat a říkám ti, že ten motivační dopis, co jsi tu ukazovala je dobrej. Živej, je dobrý to číst. Nevěř tomu, jak ti tu říkaj že nevíš co chceš. To přece víš, ne? :) A pro oči HR to vyřešíš jediným vyjádřením v záhlaví motivačního dopisu, normálně používaným, které jsi napsala už skoro sama od sebe - Zaměření na pozici: učitel výtvarné výchovy, DTP operátor (nebo co tam chceš napsat...). To že chceš / můžeš dělat víc věci je rozhodně plus. Jen snad v případě pozice s už vysokou specializací by mohlo znít trochu divně, když napíšeš, že umíš "všechno kolem grafiky, když hledají programátora 3D objektů do MAX studia". Asi mi rozumíš. Ale to není tvůj případ.

A co se týče životopisu, když nemáš praxi: http://rady-a-tipy.monster.cz/cv-a-motivacni-dopisy/vzory-zivotopisu/zivotopis-absolventa/article.aspx hned první odkaz v googlu a hned docela fajn myslim.

Tak držim palce.

PS: ad ten idJENIK - hele jako ono je třeba fajn, když umíš anglicky natolik, aby sis přečetla dopis. Už je to skill. Pokuď se nevydáváš za člověka co umí plynule... :) Jenže on to asi nepochopil a nerozlišuje stupně angličtiny nebo nevim...
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Zajimava diskuze se rozvinula odsud dal... [ GAF @ KDO VI TEN TI ODPOVI!!!-rady,recepty,vychytavky,inzerce,duse,laska...zeptej se... ]

Jak na to? Nejake rady, tipy, triky? Nebo proste rovnou zapomenout na obor, co cloveka bavi, pokud nema dobre uplatneni na trhu prace?
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ECLECTICA: tak to každopádně ne, na takový hlouposti nemáme čas:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam