• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RENFRIDiskuzni arena pro kazdeho
    Vyvinula se v nejake diskuzi zajimava, ale off topic debata? Stoji za to to doresit, mate k tomu jeste hodne co rict, vasi oponentni maji zajimave argumenty, ale ostatni vas uz odkazuji jinam? V diskuzni arene neni zadne tema off topic ( krome urazek a hrubeho chovani), muzete sem presunout jakoukoli zajimavou diskuzi z jinych klubu, ktera ma na diskuznim serveru sve misto. Vitejte.
    rozbalit záhlaví
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    RENFRI: Q.E.D.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    LONESTAR: Ale jinymi slovy, jsme se vsichni dobrali k tomu, ze vrazdy spachane strelnou zbrani ve Svycarsku jsou minimalni, narozdil od sebevrazd a narozdil od USA.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    LONESTAR: Ehm tak znova a pomalu, ve chvili, kdy jsem pokladala dotaz, tu byla jen tabulka Guns deaths - k tomu jsem se ptala, jestli zahrnuje jiste i sebevrazdy, protoze to skutecne neni jednoznacne.

K nefunkcnimu linku a informaci, ze Svycari pachaji 3,15 sebevrazd na 100k obyvatel, patrila ta cast o tom, zda jsou to vsechno sebevrazdy strelnou zbrani. Takze tvuj svrchovany komentar o nazvu tabulky, na kterou jsem se vubec neptala, je ponekud mimo. Uz tomu rozumis?
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    RENFRI: jo, vážně ;) (sorry, nedalo mi to :))

ale pokud správně rozumím anglicky, tak se uvedená čísla týkají JEN úmrtí způsobencýh střelnou zbraní...
    Total firearm-related death rate Homicides Suicides Unintentional Undetermined
    3.5 0.52 3.15 0.10 0.07
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    PIZI: Ano, tady uz ano, ten predchozi link nefungoval.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    LONESTAR: Ne, vazne? :-) A jak to souvisi s tim procentem sebevrazd z druheho linku, tedy 3,15 sebevrazd na 100k obyvatel? To je tam take receno, ze vsechny jsou strelnou zbrani? ;-)
    PIZI
    PIZI --- ---
    RENFRI: Mnou uvedený graf na svislé ose zahrnuje vraždy i sebevraždy střelnou zbraní. Je to o užití střelné zbraně k usmrcení sebe, či někoho jiného.

Number of guns per capita by country - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/Number_of_guns_per_capita_by_country
    List of countries by firearm-related death rate - Wikipedia, the free encyclopedia
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_firearm-related_death_rate
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    RENFRI: "Gun deaths" zřejmě zahrnuje jen úmrtí střelnou zbraní...
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    PIZI: A jsi si jisty, ze to zahrnuje sebevrazdy? Krom toho, jake procento z nich bude strelnou zbrani, vis?
    PIZI
    PIZI --- ---
    SARF: To jo. Ale sebevražda není násilí. Tam je přítomen souhlas. Takže ten graf to může zkreslovat, pokud někdo rozlišuje vraždu a sebevraždu a považuje každé z toho za jinak závažné. Já to třeba rozlišuji.
    SARF
    SARF --- ---
    PIZI: zajímavej graf. Až na drogovou válku v Mexiku na jedný straně a rozvážný skandinávce na straně druhý je to plusminus přímá úměra, která nastiňuje, že čím víc zbraní, tím víc násilí ...
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    87HIGHFLYER: tak u Mexika je zrovna ta příčina dost jasná, žejo.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    PIZI: mexiko jede...
    PIZI
    PIZI --- ---
    PIZI: Ovšem mohly by to být sebevraždy: Mají totiž na 100 000 obyvatel. 0,52 vražd a 3,15 sebevražd.
    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_firearm-related_death_rate
    PIZI
    PIZI --- ---
    Tak nakonec Švýcarsko možná není až tak dobrý argument.

MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    ANNAWA: Mínus ode mě, za tu šílenost, cos vypustila.
    PIZI
    PIZI --- ---
    SARF: Masakry na školách ovšem často dělají ti slušní, kterým rupne v bedně. Pokud se tedy bavíme pouze o takových situacích, tak by to pomoci mohlo.
    PIZI
    PIZI --- ---
    ANNAWA: Protiargument na dostupnost zbraní je Švýcarsko, kde má každý chlap doma samopal, pokud vím.
    SARF
    SARF --- ---
    GENTIANA: pak je řešením pouze Pre-crim z Minority Report ...
    GENTIANA: omlouvám se a stydím, obvykle takový chyby nedělám, na češtinu neseru jako 90% lidí na internetech. Sorry jestli jsem ti zkazil požitek z ranní kávy, měl jsem napsat nabitý i nenabitý :--)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    XAJA:
    GENTIANA:chápu, máte nastudovanou historii držení zbraní ve Státech a historii druhého dodatku ústavy i toho, jak to bylo se změnou jeho výkladu v 70. letech.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam