PHARAO:
Abych pravdu řekl, tak vyrobit repliku je podle mě nesmysl.
Rovnou můžeš koupit Orličana na repas a máš to levou zadní, oproti výrobě nevé kce.
V případě totální přestavby bych to nenazíval replikou a určil si prioritu ve smysl chci bydlet levně a přesun realizovat jen víjmečně, nebo chci jezdit často?
Pak si umíš odpovědět do jakých rozměrů se musíš vejít. Pokud ti nejde o nízkoenergetickou máňu, chceš víc místa a zároveň jezdit, tak kup slušovickou.
Tomu pak udělej např. výsuvný box jako tady a máš vyhráno
http://nakladni-uzitkove-vozy.hyperinzerce.cz/...-26quot-3Bslusovice-26quot-3B-nabidka-praha-vychod/
Naopak pokud chceš bydlet a ne kočovat, tak pust uzdu fantazii do rozumného rámcé tvé peněženky a postav si třeba kostel ,)
Ještě je tu varianta zlegalizovat podvozek jako to dělají zemědělci když vozí velké balíky slámy a při případné silniční kontrole nástavbu označit jako "náklad". Ostatně může to tak fungovat i reálně. Prostě stěhovatelný domek, který si necháš sundat z podvozku a nemusíš šlapat po schodech... Nicméně pak je rovnou lepší varianta trailer. Můžeš to udělat větší a stejně tě vždycky někdo musí naložit a složit atp.
Umístění vchodu je zásadní otázka a ovlivní zbytek prostoru. Vem papír a nakresli si to.
Při našem plánování to vyřešily vystřihovánky. Zařizovací předměty jako sporák, stůl, kuchyňka a pod. jsme pak přesouvali z místa na místo až bylo jasno ,)
Osobně jsem koupil dvě máni. Dřevěnou ze které zůstal podvozek a plechovku ala hladové okno. Obě jsou připravené na přestavbu. Vzhledemk tomu že chceme se ženou rodinu tak je spojím a nějáká zvíšená patra budou také.
Už několik let stavím domy z přírodních materiálů a tak je pro mě volba jasná > dřevo, sláma, hlína.
Rovnou navážu dotazem. Je vás zde dost, kteří v máňách žijete.
Jak je to v klasice přes zimu? Kolik protopíte a jak rychle to vychladá? Bydlel jsem dva roky v obytné dodávce a tam zima byla docela krušná. Tak si selským rozumem dopočítávám že to v máňe s 5cm nějaké izolace v našich podnebných podmínkých nebude žádná lambáda...