• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek
    NYA
    NYA --- ---
    PEEP: moc hezký! docela jste si mákli, co? taky jsem takhle zateplovala .. ale takhle hotový to teda ještě nemám :)
    MASOO
    MASOO --- ---
    FASTCORE: treba ID KCE dela vestavby vc izolace, spis tedy do aut (a ted bude nejakej ten mesic na jihu), ale nefusuje to a dela to za rozumny prachy a je to jeden z nas
    SWINE
    SWINE --- ---
    PETPET: jak na ty prvni sedis uplne nestastna a v hlave se ti honi: Co sme to proboha koupili?
    PETPET
    PETPET --- ---
    BEDLA: To teprve ještě bude pěkné - pár detailů a dodělávek nás ještě čeká... ale každopádně je to paráda a splněný sen!
    BEDLA
    BEDLA --- ---
    PEEP: vsecko jde,kdyz se chce,pekne to mate
    KATCHABABA
    KATCHABABA --- ---
    PEEP: pěkná práce!!
    PEEP
    PEEP --- ---
    ...takhle to vypadalo, kdyz jsme odstranili nadherny papundkl nasakly nejakou srackoidni barvou ktera smrdela vevnitr, protoze originalne se nedalo otevrit ani jedno okno - ty uz jsou vymene plus dodelane jedno vzadu:


    tohle je uz zacatek zateplovani sten plus davani paropropustne zabrany, aby to neprofouklo. kdyz tam jsou takove diry mezi deskama..


    zatepleni sten uz je hotove, zacina se pokladat podlaha


    zatepleni stropu, plus jsou hotove obklady sten nabytkarskou preklizkou


    po pridelani palubek na strop, uz to vypadalo mnohem lepe a pracovni moralka se zlepsila


    kuchynska linka z dubovych parket, co jsem dostal ze stavby, plus spotrebice, ktere jsme dostali


    no a tady uz bydlime...


    PETPET
    PETPET --- ---
    FASTCORE: Taky doporucuju DIY - aspon pak vis co a jak funguje a pri poruse si poradis sam...
    PEEP
    PEEP --- ---
    FASTCORE: Z osobni zkusenosti ti muzu rict, ze prestavba maringotky na obytnou/pouzivatelnou trva asi dva tydny, kdyz mas nekoho k ruce a vsechno potrebne (obklady,okna,naradi,podlahu....), a to vcetne zatepleni. Nam s id PETPET to trvalo od cervence do listopadu, jen kvuli tomu ze jsme nemeli cas na tom makat nonstop. Plus polovina stravene doby prisla na likvidaci "utulneho" interieru s kterym nam to typek prodal.
    Takze pokud mas dve ruce, udrzis pilu a umis merit metrem, tak by to pro tebe nemel byt problem. Nahodim nejake motivacni fotky, abys mel predstavu...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    FASTCORE:-) Tak Ti fandím, ať tě to bavit začne, bez technické stránky věci je to totiž idealistické velice :-))) A s nájmem chápu :-)
    FASTCORE
    FASTCORE --- ---
    DARJEEL: Neberu to idealisticky. Technický věci mě nebaví. Příroda mě baví naopak hodně. A hlavně mě nebaví platit nájem :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Aha, tak nebaví... a proč teda chceš do mariny? O_o
    FASTCORE
    FASTCORE --- ---
    KATCHABABA: Lenost určitě ne :), výmluva asi ano...jest pravdou, že dělám krátký/dlouhý takže mám 15 dní v měsíci volno, tudíž ideální podmínky na to dělat ve dnech volna na marině... Jenže to je činnost, která mě extra nebaví :) takže radši vezmu vedlejšák a budu v práci trávit možná víc času, abych zaplatil řemeslníka a vyjde mě to navíc i dráž než bych si to udělal sám... Tedy takový byl původní plán, nicméně, když člověk odevšad poslouchá stížnosti na ofušovaný maringotky a že věřit prodejcům je naivní, tak je docela pravděpodobný, že nakonec obvolám kámoše co dělaj do řemesel, koupím jim pár piv a nechám si od nich minimálně instruktážně poradit...mé jemné intelektuální prsty a dřina, už se bojím :)
    KATCHABABA
    KATCHABABA --- ---
    FASTCORE: já ti nevím, ale celé mi to příjde jako výmluva nebo lenost (neber to prosím jako útok na vlastní osobu). Izolaci rozhodně zvládneš sám, nebo aspoň když budeš mít nějakou přidržtašku. Jak vidím internet máš, tak co neznáš dohledáš...
    FASTCORE
    FASTCORE --- ---
    DARJEEL: Tak jako nějaký základy zvládnu, info sháním kde se dá, ale prostě základy, izolaci bych si sám určitě neudělal, takže se budu muset spolehnout, že seženu za prachy někoho kdo to úplně nevojebe... Někdy mě to tady fakt už sere, nemám problém zaplatit peníze za dobře odvedenou práci, ale někdy mám pocit, že se člověka snaží natáhnou snad už úplně každej a nemyslím, že by to mělo bejt normalní, bohužel lidi už to za normální přijali :(

    Jo, dík, ten rozdíl jsem už pochopil :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    FASTCORE: akorát se připrav na to, že žít v marině na vlastním tak nějak předpokládá aspoň trochu ručních prací... co si neuděláš sám je drahý a/nebo zfušovaný, takže se fakt hodí něco umět. Nemusíš mít zlatý ručičky, ale chce to něco málo umět... a taky tomu třeba trochu rozumět, aby ses pak nedivil co se děje, když Ti začne plesnivět roh v marině :-)

    přívěs => připojíš za libovolný auto a jedeš, samostatná obytná jednotka
    obytňák => dodávka, která má vestavěný obytný interiér, tj. auto a bydlení v jednom
    FASTCORE
    FASTCORE --- ---
    LALOBA: Tak jistě, bez kanadskýho šindelu se mi bude zle usínat :) Mě ovšem nejvíc rozsekala tahle pasáž :
    "Když nebudete pospíchat, použijeme na stavbu dřevo pokácené v „pravý čas“, tedy podle postavení hvězd, zvláště Luny. "

    Já nejsem vůbec příznivec velkejch prostor, většinu života jsem se vešel na 15 metrů :), jen jsem samozřejmě poukazoval, že za ty peníze se dá pořídit něco na úplně jiný úrovni. Jako inspirace je to super, pokud má někdo šikovný ruce tak to vypadá hezky, takovej srubovej mobilheim a vlastními silami a se dřevem, který není ve znamení Luny si to člověk postaví za zlomek ceny.
    Docela by mě zajímalo jestli ten člověk už někdy nějakej ten dům opravdu prodal - sice je to cena i se spotřebičema, ale stejně kosmicky nadnesená...
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    FASTCORE: O tom nepochybuju. Asi na nem nebudes mit kanadsky sindel a asi te to nebude trapit :)
    Ta cena mi prijde nesmyslna, nicmene mit "dvakrat vetsi normalni barak" nemusi byt dvakrat lepsi :) At tak ci onak, je to jen zajimavost, pro nekoho treba inspirace.
    FASTCORE
    FASTCORE --- ---
    MASOO: Jasná, každá který je nad 25 už o sobě tvrdí, že není mladá, chápu :)
    Nebudu to tady zahlcovat spamem, až postavím marinu hodím sem fotky a s příchodem listopadu tady budu zoufale prosit ať se najde někdo kdo mi zacpe díry ve střeše :)
    MASOO
    MASOO --- ---
    FASTCORE: mlada nejsem, idealistka taky ne;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam