• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek
    ZONKER
    ZONKER --- ---
    BRUXMAN: Pan Rucker je z vesnice Libice nad Cidlinou, koukni na mapu je to jiho východne od Poděbrad. To máš kousek do MB.Je to mazák, to mužu potvrdit. už mám něco s ním najeto, a pokaždé skvělá spolupráce. není nic nemožné. ole Rucker:)
    BRUXMAN
    BRUXMAN --- ---
    MICHAL_DS: A prosím Tě, odkud ten pan Rucker najíždí, já bych potřeboval jeho služby v okolí Mladé Boleslavi tak 5 km, tak aby mi nepříjel někde od Karlových Varů, to bych se asi nedoplatil.
    MICHAL_DS
    MICHAL_DS --- ---
    Skrátka ví co dělá, vozí je říkal asi dvacet let. Jiná odtahovka bych řek že by to flákla na pozemek a starej se ...
    MICHAL_DS
    MICHAL_DS --- ---
    Jinak co se týče převozů tak, zde uváděný pan Rucker je opravdu mazák a umí maringotku nám naložil za chvilku (na rový půdě) , a složil na centimetr jak sme chteli v né zrovna prostoru kde se dá s odtahovkou manipulovat, trošku do měký země, uplně bez problomů jen jsem pak akorát doladil heverem zbytek že sem si ji přesunul a zarovnal s pozemkem a dal na špalky. Palec na horu. A cenově je v pohodě. Dobrý to chlapík :)
    YONKOP
    YONKOP --- ---
    WASHO23: Co jsem četl příspěvky od lidí, co marinu převáželi, tak není třeba mít papíry, dají na to koncový světla, trojúhelník a převáží to okreskama traktorem stejně jako valník, který taky nemají papíry.

    Jinak jak vysoká je marina od země do nejvyššího bodu? Všude vidim jen vnitřní výšku, ale celkovou jsem nikde nepotkal.
    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    YONKOP: jestli seženeš maringotku s platnejma STK papírama, máš náš neskonalej obdiv - a připrav si těch 100 000,- Kč jen na pořizovací cenu ...
    takže si to prodluž a vyvyš jak chceš :) (s tim že je dobrý nemít přepravní vejšku větší než 4,5m kvůli většině mostů na silnicích 1. třídy) a až to budeš potřebovat přetáhnout tak si najmeš podvál
    YONKOP
    YONKOP --- ---
    EUGEN: Co jsem viděl fotky z převozu, tak to lidi prostě přepásaly několika stahovacími popruhy, víc s tim asi neuděláš, no.
    KIDDO
    KIDDO --- ---
    KOOTCHA:
    TSOH: Je to nedaleko Turnova, směr Malá Skála, původně to měly být Brdy, ale vzalo nás to za srdce :).

    GOMERA: Díky za tip, snad budou mít něco místní kutilové, jestli ne tak se ozvu :)
    EUGEN
    EUGEN --- ---
    Já řeším taky marínu, koupil jsem a komplet shodil, protože byla zežraná, je to z kladna ta klasickí. Ale řeším jak na konstrukci, byla čepovaná ale to je dost komplikované na výrobu, udělal bych to i normálně ale chci ji pak převézt a až nebudu potřebovat tak prodat, ale enchci aby se to pak rozpadlo při převozu, tak nevím jak na to.

    Máte někdo zkušenost s novou konstrukcí maríny?
    YONKOP
    YONKOP --- ---
    TSOH: Spojení mě taky napadlo, otázka je, co je levnější, jestli spojit dohromady dvě a přestavět je, nebo koupit prostě jeden velkej přívěs a na tom postavit novou.
    Moje představa je max 100 000 za materiál - kostra dřevo (vyhrabu doma na půdě, ale všechno asi ne), izolace polystyren, vnitřek stěn buď OSB nebo sadrokarton, pohlaha OSB a na tom levná plovoučka. Podlaha a strop tak 2× víc izolace než stěny, tam by šla možná minerální vlna, ještě nevim. Kuchyně asi z IKEA.
    Jedna místnost vyvýšená postel, pod ní vyjížděcí skříň, pak koupelna - sprcháč, umyvadlo, záchod, zbytek otevřený prostor s kuchyňskym koutem. Asi bych k tomu pak udělal terasu (mimo těch 100 000), abych mohl trávit venku co nejvíc času.

    Otázka je, jaká varianta je nejlevnější. Nespěcham na to, teď stejně letim na půlrok na Bali, ale potom bych to rád začal nějak dávat do kupy. Teď jsem dokončil VŠ, zatim jsem u rodičů a můžu tu být i dál, barák je velkej, ale nechci tu být samozřejmě napořád, no.
    GOMERA
    GOMERA --- ---
    KIDDO: Hever - kupoval jsem 20 tunovou pannenku za plus minus 600,- na bazosi. Takze zadna velka investice. Pripadne klidne pujcim... :-)
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    zrovna jsem se na to místo chtěl taky zeptat. Neni to někde u Mimoně?
    TSOH
    TSOH --- ---
    KIDDO: zvedal jsem ji na špalky timto [ TSOH @ lide z maringotek ] stačí kousek nadzvednout a podsunout špalek... pneumatiky bych určitě nesundaval... pokud by ti to treba nahodou sklouzlo tak si maringotka sedne jen na pneumatiku a je vse v poradku..
    KIDDO: pekne misto... kde mate tu louku (orientacne) ?
    TSOH
    TSOH --- ---
    YONKOP: a co koupit 2 a propojit je ?
    YONKOP
    YONKOP --- ---
    JINDRICH: Koukal jsem po tom jen trochu, ale nevim, co mám hledat.... tomu se říká přívalník? Po jaký nosnosti mam tak koukat?
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    YONKOP: jestli to chces cely rozebirat a prodluzovat, tak je lepsi (a levnejsi) rovnou koupit naves za tirak a na tom to nově postavit dle libosti. budes to mit i jednoduzsi s papirama ktery na maringotky vlastne moc nejsou.

    ad drvo/kov - vyvoj byl zhruba od celo dreva, pres kovy ram s drvem az k celokovovejm maringotkam (orlican->slusovic ).
    YONKOP
    YONKOP --- ---
    A ještě
    3.) Jak je vysoká běžná maringotka od země? Když se píše třeba 2,2m, kolik je vysoká od země? Jde mi o to, že bych si ji rád zvýšil, ale abych se vešel do limitů na silniční provoz.
    YONKOP
    YONKOP --- ---
    1.) Přemýšlim o koupi mariny delší dobu. Chci tam žít celoročně, takže čim větší, tim lepší. 9-10m na délku ideálně. Moc takových ale ke koupi neni, takže mě logicky napadlo prodloužení třeba 8 metrový - šlo by to? Můžu prodloužit záda o dva metry, aby s tim šlo pořád eventuelně odjet (když na to pověsim světla, trojúhelník a tak)? Nebude problém posun těžiště?
    A nebo bylo by možné prodloužit i předek třeba o metr? Místa je tam nad ojem dost, ne? nebo s tim pak už nepůjde zatočit? Řešil jste někdo někdy tohle?

    2.) Všechny, co se prodávají, jsou v interiéru hnus, takže to bych asi shodil a postavil nový - nebo minimálně nechal jen kostru. Z čeho je udělaná? to jsou prostě dřevěný trámy a na tom nabouchaný desky? Předpokládám, že v žádných neni kovovej rám, ne?
    KIDDO
    KIDDO --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam