• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek
    KRALIK
    KRALIK --- ---
    a topit timhle -- http://dum.bazos.cz/inzerat/40736744/Kamna-na-PB-lahev.php ?
    vim, musis vic vetrat, kyslik si to vypije, ale zas to zacne topit hned a na pouhy vecerni prespavani v marine to neni spatny, nebe? cena oproti novejm kamnum vede.

    GOMERA: mne ty petry zacaly cadit az pote, co jsem je vyndaval z mariny cistil a zase dal zpet. trochu jsem je pomlatil, pac jsou tezky jak svina a tahal jsem to sam. no a tim se asi horni deska uvolnila a zacla poustet kour. dneska jsem teda zjistil, ze komin byl total shnilej :]
    GOMERA
    GOMERA --- ---
    KRALIK: Dvojplastove maji mimo jine tu vlastnost, ze prostor mezi plasti dole nasava vzduch a nahore ho ohraty vyfukuje, takze teplo lepe cirkuluje po mistnosti.
    Jinak ale nevim jestli kour dovnitr pri zatapeni zpusobuje netesnost horni casti kamen. My mame v horni casti dvirek oteviratelne pruduchy a ani pri otevrenych to tudy necoudi. Abys nekupoval zbytecne...
    TSOH
    TSOH --- ---
    KRALIK: kolik cm mas komin/kamna od sten ? pokud je to blízko tak si dej na stěnu u komínu/kamen treba plech vypodložený např. matkama (aby mezi plechem a stenou byla mezera cca 3 cm) plech absorbuje teplo z kominové trubky a nemelo by hrozit ze by od rozpálené trubky/kamen chytla stena..
    KRALIK
    KRALIK --- ---
    TSOH: bauhaus, co cekat :]

    ad provedení jednoplášťové, dvouplášťové -- jakej je v tom rozdil? jednoplastem si spis opalim stenu kolem? mam kamna uprostred mariny v predsini, ke stenam na obe strany docela blizko.
    TSOH
    TSOH --- ---
    KRALIK: stare petry ( http://www.mamtechnika.cz/...petry-exclusive-2013-sesazenyi-vyzdysvka-barva-ueernyi-zesyslenyl_0.jpg ) (ale radeji bych ty novejsi jak maji prosklene dvirka ... zde lepsi cena nez TYCZKA: http://www.krbova-kamna-thorma.cz/...a-thorma-bozen-cerna-kamna-petry-kerpen-s-pruzorem-19913.html).
    KRALIK: to asi koupili nejake spatne kamna... kamna josu na brikety, uhli a drevo ne ?
    TYCZKA
    TYCZKA --- ---
    KRALIK: hele ja nemam presne tyhle, ale dost podobny... vyzkouseny uz jsou urcite jednu zimu. Klicku maj kovovou a na povrchu umelohmotnou, zatim neshorela, ale někdy to dokáže docela rozjet :D

    Být tebou, tak koukám asi po něčem podobným. Výhoda je, že se do toho daj házet fakt velký kousky. třeba o 15cm větší než do peter.
    KRALIK
    KRALIK --- ---
    TYCZKA: mno z vlastni/rodicu zkusenosti. tata koupil na chatu nejaky kamna misto peter na chatu, v zime tam bydleli a za a) popraskal samot a za b) jim malem shorela drevena klika u dvirek (to je taky napad ji delat drevenou..).

    dik za tip na novy kamna. za 6 tacu to by slo. chci neco, co nebude moc smrdet po marine (a tudiz se nebude moc zahryzavat do obleceni a kuze). makam v open officu =)
    TYCZKA
    TYCZKA --- ---
    KRALIK: proc v novych kamnech nemuzes topit briketama?

    já mám podobné jako toto a můžu tam rvát, co chci :)
    Kamna VERONA b bílé » Sokov.cz – železářství a domácí potřeby
    http://sokov.cz/index.php?p=eshop_productinfo&id=150019
    KRALIK
    KRALIK --- ---
    TSOH: (otazka i pro ostatni) jaky mas kamna?

    ja mam petry, klapku v komine nejakou zlamanou a je to na hovno. navic se, asi kvuli manipulaci, uvolnila horni deska a kdyz zatapis, kour se vali z kamen vsude mozne, jen ne do komina (nerikam, ze tah je idealni, ale par metru nahoru to ma).

    zvazuju, ze bych poridil nejaky soucasny novy kamna, jenze v tom zas malokdy muzes topit briketama?
    TSOH
    TSOH --- ---
    ROBINSON: máš ve dvířkách regulovatelný otvor pro přívod vzduchu ? (ty kolečka na dvířkách http://www.profikrby.cz/files/product/1577/preview.jpg ) já klapku nemám a když chci aby kamna hořela pomalu tak proste nechám jen hodne malý otvor na prívod trošky vzduchu a je to..
    ROBINSON
    ROBINSON --- ---
    to nestačí..dvířka mám zavřené pořád(kromě roztápění). Asi přikoupím kouřovod s klapkou a bude to...díky
    TSOH
    TSOH --- ---
    ROBINSON: a nestačí jen přiškrtit přívod vzduchu ve dvířkách ?
    KATCHABABA
    KATCHABABA --- ---
    ROBINSON: nebo taky zkontrolovat těsnost dvířek, popř. vyměnit těsnění
    KATCHABABA
    KATCHABABA --- ---
    ROBINSON: tah můžeš usměrnit záklopkou v kouřovodu, pokud ji nemáš na kamnech... http://www.krby-kamna-eshop.cz/klapka-150mm15mm
    ROBINSON
    ROBINSON --- ---
    Ahoj...topíte v marině v kamnech?Jaká máte kamna a jak vysoký máte komínek? My máme vysoký tak 3,5m (někde jsem četl, že by měl být komín vysoký min. 4m, ale nevím jestli to platí i pro případ, kdy je komín tvořen rovnou kouřovodem).Jde mi o to, že se mi zdá, že je tah moc velký...sice se krásně roztápí, kamna nekouří, ale poleno shoří hrozně rychle..Jaké máte zkušenosti.Díky
    LESH
    LESH --- ---
    žehlička na kouli
    oko do čuby
    QYDO
    QYDO --- ---
    tak ted uz tu logiku chapu, dekuji :)
    KATCHABABA
    KATCHABABA --- ---
    QYDO: čuba
    nebo
    a to co vám trčí na maringotce je oj ne?
    FEEX
    FEEX --- ---
    ja myslim, ze cuba je to druhy :)ale talky se treba mejlim
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam