• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    nemate nekdo marinu s papirama/ zkusenost s procesem jak je ziskat?
    PEEP
    PEEP --- ---
    QNEDLEEQ: Krom toho ze tam chybi odpojovace a pojistky tak je to OK
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    a nemusis to mit mocimermo hnedka u baraku :)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    MMMN: 10kW vetrnik hluk nedela ;)
    MMMN
    MMMN --- ---
    Hybridni soustava vypada zajimave - vitr fouka casto prave tehdy, kdy nesviti slunce.
    I kdyz, na druhou stranu, z mesta me to tahne mj. kvuli hluku.
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    MMMN: kvalitni zdroj vody je zaklad, odpad se da resit domaci cistickou, kdyz mas velky pozemek, tak treba korenovou cistickou. Co se energie tyce, me prijde idealni vykaslat se na pripojku a poridit si hybridni soustavu:
    Hybridní soustava větrné elektrárny a solárních fotovoltaických článků | 01/09 | časopis Stavebnictví | Expodata Brno
    http://www.casopisstavebnictvi.cz/...-vetrne-elektrarny-a-solarnich-fotovoltaickych-clanku_A1906_I26

    Pozemek bych vybirala podle toho, jak ho chces vyuzivat dal, krome stani maringotky/karavanu. Hodne zalezi, jestli to ma byt vikendova chata, nebo stale bydleni.
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    Skoda ze byvam 300km zruky. Zajimava nabidka mariny za dvacku
    https://www.facebook.com/michael.sasek.3/media_set?set=a.10204621615837686&type=1
    MMMN
    MMMN --- ---
    Diky.
    MTO
    MTO --- ---
    ufff

    Es sind nur 15 m², aber was sich darin verbirgt, ist sensationell. :O
    http://www.heftig.co/wagen-im-wald/
    YONKOP
    YONKOP --- ---
    MMMN: K tý vodě - pozvi si proutkaře. Nevim, jestli na to věříš, nebo ne, ale prostě to funguje. Nám takhle hledal železný "trámy" v podlaze, když jsme nevěděli, kde přesně jsou. :-)
    Podle mě ti u pozemku, který neni zahrada nebo stavební pozemek, jen tak elektřinu a vodu nedovolí, taky to mimochodem něco stojí - poplatek za připojení. Pokud tam nechceš mít nějaká stroje, co hodně žerou, fakt bych koukl po solárech a nebo ze všeho nejlíp najít pozemek s tekoucí vodou, kam se dá amatérsky v pohodě dát malá vodní turbína a ta ti bude napájet baterku. Na Youtube je hromada videí. Pokud by byl proud stabilní, ušetřil bys za baterie, protože bys nemusel udržovat zásobu.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    MMMN: precti si stavebni zakon, zvladnes to i jako laik. u pozemku vedeneho jako zahrada nebo zemedelska puda jsou podminky pomerne priznive. na studnu potrebujes povoleni od vodopravniho uradu, na zaklade uzemniho rozhodnuti. jinak receno, jen tak bez duvodu te v lese vyvrtat studnu nenechaji.
    NYA
    NYA --- ---
    TLOUDEV: souhlas se solárama, za přípojku bych to neměnila .. ale teda kámoš v sousední vesnici co má pračku je velkej upgrade ,)

    MMMN: zkus si trochu profiltrovat diskuzi, některý věci se tu už řešily.

    třeba to s tou legalitou postavení maringotky - pokud si správně vzpomínám, je to tak, že legálně smí stát dva roky, pak je (oficiálně) nutno aspoň na jeden den odtahnout marinu na jinou parcelu a můžeš jet dva roky odznovu ... prakticky to nikdo neřeší (zkus se dívat, kolik maringotek je v česku různě po zahrádkách - fakt spousta, to se neřeší, je to součástní českýho přemkopodlahovskýho naturelu)

    pokud je to stavba 5x5 tak (taky jestli správně vzpomínám) se na ně nevztahuje povinnost mít stavební povolení, ale ohlašovací povinnost tam je (přečti si to ve stavebním zákoně http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2006-183 )
    taky můžeš stavbu schovat pod něco jinýho (skleník, zemědělský sklad), jaký náležitosti tam musíš řešit ti zase poví ten zákon

    přípojky nevim, nikdy jsme neřešili, ani studnu.

    pole bych doporučovala nekupovat, je na nich zničená půda, prohnojená, s herbicidama, zvětralá od přerývání, živiny vytěžený monokulturama. louka je mnohem hodnotnější. sad máš imo nejlepší, protože v něm už máš vzrostlý stromy (když stromy sázíš, musíš čekat hodně let, než ti dají ovoce)
    stromy ti taky daj stín, spadaný listí na dobrej kompost a tak.


    přeju ať se daří :)
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    MMMN: ad elektrika: doporuceni zni: solarni panely, nezavislost na vnejsich zdrojich.
    Ad voda/studna: uvazuj.
    ohledne toho co si muzes ci nemuzes dovolit - je to o tom, co si dovolis, ci nedovolis. jestli ti neco "prijde" - nastuduj si zakuny, na co mas ci nemas narok. budes je potrebovat.
    MMMN
    MMMN --- ---
    Na co bych si mel dat pozor pri vyberu cenove dostupneho pozemku nekde na polosamote (rozumej louka, les, sad - nikoliv stavebni), abych moh privyzt maringotku nebo karavan a zacit fungovat?

    Z drivejsi diskuze jsem vytusil, ze to asi nebude uplne legalni z pohledu stavebniho uradu, kdyz by ho nekdo informoval;
    ale co elektrika? Staci si najit pozemek, pres ktery vede 400 V, postavit sloupek s rozvadecem a poradat CEZ, aby na pritomny sloup pro me pridal svou krabicku a pripojil me? Nebo je na to potreba nejaky stavebni povoleni? Nebo na louce, v sadu, v lese nemam na elektriku sanci?

    Jake se doporucuje poradi vyber/nakup pozemku vs zjisteni, jestli se tam da vrtat studna?
    Platit si pruzkum na cizim pozemku mi prijde byt nevhodny, ale jeste horsi by bylo koupit pozemek, a pak zjistit, ze se tam vody nedovrtam...

    Pokud bych mel kliku na louku u vodovodu,
    jak to je s pripojkou? (Zajima me totez, co u elektriky - jde vubec na louce zridit? Je to jen jednani s VAKem, nebo i se stavebnim uradem? Stavebni urad bych radsi vubec neupozornoval, ze neco provadim...)

    Internet se da ze vzduchu chytit uz vsude, plyn nepotrebuju, a bez odpadu to snad taky pujde,
    ale elektriku a vodu docela chci.

    A jeste jedna vec na tohle tema, drive nakousnuta, ale asi nedoresena jasne - muzou se stavby nevyzadujici ani ohlaseni (domecky 5x5, nejaky ty pristresky, ploty, apod.) postavit i na louce?
    Nebo i na to musi byt stavebni pozemek?
    A pro stavebnost pozemku je zavazne info z katastru, nebo z uzemniho planu?

    Pri rozhlizeni po pozemkach jsem zatim vyloucil pole - prijde mi, ze oranice neni vhodny zaklad; a ze by to byla prilisna provokace, stavet tam neco pseudomobilniho (a la karavan bez spz...); nebo se pletu, a i pole jde pouzit (mate nekdo zkusenost?) - je fakt, ze pole jsou levnejsi nez louky.

    Diky.
    FASTCORE
    FASTCORE --- ---
    COLOMAN: Demian T. Slunce, hřebíčky, lištičky... ? :-D Dal bych mu tak dvacku, spíš ještě míň už jenom za to, že to je SS.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    WASHO23: nebo nepovedenej pokus vytřískat prachy navíc....každej s iq 80+ zjistí po několika sekundách googlování, že ta cena je absolutně mimo
    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    COLOMAN: twl tak ten se nechal hodně napálit... takovýhle maríny kde nic neni, ani izolace (ten 1cm o kterym píše se za izolaci nedá považovat ani v nejdivočejších snech) se prodávaj za polovinu a míň. těch 80k je totál úlet
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---

    hezkýho silvestra...
    KCE
    KCE --- ---
    sakra.. "mam ten nejlevnejsi" melo znamenat "mam ty nejlevnejsi trubky"
    uz zapominam spravne cesky ci co:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam