• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek

    V prvni rade pro ty, kteri se chteji castecne vymanit z okovu otrokarskeho systemu, pro kutily i zahradkare, divky i chlapce, podiviny i samotere. Maringotka jako domov. Tuning, tipy a triky, kazdodenni tvrda drina a pocity sladke, kysele i hořké. Vitejte doma, lide z maringotek.

    nastenka: Pruvodce nakupem maringotky (resp. prednakupem) ...aneb nekupuj zajice v pytli

    related: [ Malá bydlení nejenom mobilní ]

    rozbalit záhlaví
    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    NYA: jsem tim narážel taky na to, že to skoro vypadalo jako ten samej prodejce o kterým píše PEEP
    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    PEEP: ten inzerát je starej snad stejně jako sám bazoš.cz - jen ho průběžně obnovuje. ale vzhledem k tomu že se tady lidi ptaj pořád na to samý dokola než aby zkusili cokoliv najít nebo kliknout na nástěnku, můžeš ho sem poslat klidně každej tejden :D
    má to dvě nevýhody:
    je to v Brně :)
    nic to neřiká

    NYA - nechceš update to co jsi napsala na nástěnce? mám takovej pocit že to co tam píšeš v referencích bylo dávno přehodnoceno..
    PEEP
    PEEP --- ---
    Kdyby nekdo shanel, tak jsem narazil na pekne kousky - zvlast ta velka zelena
    MARINGOTKA VYBĚR 30 KUSU.DELKY 3 AŽ 10 M.RUZNE DRUHY - Brno venkov, prodám
    http://auto.bazos.cz/inzerat/43610020/MARINGOTKA-VYBER-30-KUSUDELKY-3-AZ-10-MRUZNE-DRUHY.php

    ...a taky na zmrda co nam prodal "zateplenou" maringotku, tak pozor - vyznacuje se popisem velkymi pismeny (asi si neumi vypnout CAPS-LOCK) a tim ze je z Melnika - pokud na fotkach kolem mariny uvidite cerveny DAF s valnikem, tak nebrat!!!!
    MARINGOTKA - Mělník, prodám
    http://auto.bazos.cz/inzerat/43664914/MARINGOTKA.php
    Maringotka - Mělník, prodám
    http://auto.bazos.cz/inzerat/43787435/Maringotka.php
    QYDO
    QYDO --- ---
    boze... NASTENKA, HLEDANI
    IDUSE
    IDUSE --- ---
    ahoj,
    nevíte prosim jak převézt maringotku? případně znáte někoho, kdo by převezl marínu v okr. praha západ? Jde o vojenskou A3S , takže jen 4m.
    díky
    PEEP
    PEEP --- ---
    TSOH: T3 je na louku super - vyberes motory a udelas lanovku a z sasi fajnove bistro pro turisty (viz tramvaj na vaclavaku) a se strojkama muzes znackovat skipasy - a sezona muze zacit :)
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    TSOH: T3 (nevim, zda i t3SU) ma hmotnost 16t - vyska bude taky nezanedbatelna. hlavni problem tedy bude asi odvoz.
    zase 16t srotu je 32kKc jen za zelezo... ;-)
    (a mohli by tam nechat trebas i ty stipaci strojky, hehe...)
    TSOH
    TSOH --- ---
    TLOUDEV: pak tam jsou ještě nepojízdný ... by na louku stačilo... (psal jsem tý ženský jestli i u těch nepojízdných je nějaká minimální cena... tak jsem zvědav)
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    TSOH: skoda ze nemam 150kKc.. ale jinak teda ten dieselagregat, to by byla pecka, ten bude mit 10kW urcite... spis vic. a ma i hezkej nazev ;-)
    NYA
    NYA --- ---
    TSOH: to jsem si vždycky přála, jezdit si po praze tramvají kam se mi zachce ..
    TSOH
    TSOH --- ---
    je libo tramvaj ?
    dpp.cz > Prodej majetku obálkovou metodou | Dopravní podnik hlavního města Prahy
    http://www.dpp.cz/prodej-majetku-obalkovou-metodou/
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Tak to bylo rychlý :)
    MATTITHJAH
    MATTITHJAH --- ---
    ahoj, já určitě
    MATTITHJAH
    MATTITHJAH --- ---
    Ahoj, neví někdo o nějaké maringotce v okolí severních čech kdo by prodával nebo se zbavoval?
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    ne uplne marina, ale i tak dobry... od bratru ze slovenska
    Man Turns Work Van Into DIY Motorhome Tiny Cabin
    http://tinyhousetalk.com/...me-tiny-cabin/?fb_action_ids=813471718709482&fb_action_types=og.comments
    PEEP
    PEEP --- ---
    ZUZKAOU: to uz se tady objevilo nekolikrat - pochybuju ze za takovou cenu bude jeste k mani
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    https://www.facebook.com/michael.sasek.3/media_set?set=a.10204621615837686&type=1

    Prosím o sdílení.. Ahoj kamarádi. Prodávám svoji milou maringotku. Posledních pět let jsem v ní trvale bydlel.Je dlohá 7m, šířka cca 2.4m. Má 3 okna, kuchyňskou linku, gauč, lednici, kamna na dřevo či uhlí, komoru, šatní skříň, malou skříňku a oddělenou ložnici se skládací dvoupostelí. Zateplení 5cm, v oknech jsou dvojskla. Bydlelo se v ní fajn, k mání bude na přelomu ledence a únorce v Černošicích u Prahy. Cena 20000 korun. Nemá SPZ, při převozu za ní mohu jet svým náklaďákem, takže to nebude vidět. Vaše Miš Tel - 776839106
    GESTO
    GESTO --- ---
    MMMN: proc me tady zatezujes takovejhlema rozbora a pletes do toho logaritmy. I jeden rad je kua velkej ulet taksi to neobhajuj tim ze kdyz to zlogaritmujes takto vypada lip :)
    ja psal o tom ze jsi tady za fakt vydaval neco coje nesmysl..

    taky si myslim ze kdyz mas DC rozvod na 12V tak abys napajel notebook tak je samozdrejme lepsi pouzit menic DC12V-DC 19V nez to delat DC 12V- AC 230V a pak AC 230V - DC 19V ale o tom vubec nebyla rec..a jestli jsi to tak myslel tak jsi to mohl zminit. Ja ani nikdo jinej tady tvoje nevyrceny myslenky necte :)

    a btw kdo si porizuje 2kW menic aby snim nabijel ntbk, mobil a podobne coz uvadis za priklad. Neprijde ti nabijeni mobilu 2kW menicem jako trochu extremni pripad?
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    MMMN: mas pravdu ze DC-DC je urcite lepsi nez kombinace DC-AC + AC-DC. ale GESTO ma zas pravdu, ze ty DC-AC menice maji radove mensi ztraty, nez jake jsi uvedl.
    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    MMMN: a provoz jakýho měniče žere stovky W ?????????????
    MMMN
    MMMN --- ---
    GESTO:
    Fakt jsem napsal "skoro stejne"?
    No, tak z pohledu desitkovyho logaritmu to skoro stejne je, kdyz se to lisi jen o jeden :)

    Myslel jsem to v kontextu toho, ze je neefektivni pouzivat DC-AC menic pro napajeni nabijecky napr. mobilu, ktera dlouhou dobu odebira malej proud. Kdyz uvazis, jak malej odber ma treba nabijecka mobilu, tak pak uz je jedno, jestli menic pred ni zere celou kW, nebo jen 100 W, protoze oboji je stejne sileny mrhani energii. Tam je (i z logaritmickyho hlediska) tak brutalni rozdil mezi odberem nabijecky mobilu a odberem menice, ze kdyz mobil bere jednotky W, tak naklady 100 nebo 1000 W jsou de fakto stejnej ulet.
    To bylo jak jsem zminoval, ze povazuju za dulezitej vystup 12 V pro moznost pouziti DC-DC autonabijecek (hadam asi vesmes stabilizatoru napeti) veskery drobny elektroniky, na coz pak uz nekdo odpovedel, ze tam 12 V vystup byva.
    Resp. uz dnes nejde ani tak o 12, jako spis 5 V v USB konektoru (zaplat panbuh za to, ze uz se vyrobci sjednotili, trvalo to cca 15 let (pocitano od nastupu GSM do CZ v 1996), ale uz je konecne chycenej v praxi davno vysneny USB standard). Ale z 12 na 5 uz se to da rozumne dostat beznou automobilovou redukci 12V CL - 5V USB. A i tech 12 V je dobrejch treba pro nabijeni tuzkovek, apod.
    Prip. by se jeste dalo vradit USB powerbanku, ale nektery modely se samy vypinaj pri poklesu odberu, takze se pak spotrebic nenabije poradne (a jeste to jeho baterce skodi).
    GESTO
    GESTO --- ---
    MMMN: MMMN: ja reagoval na tohle aniz by musel bejt zapnutej menic, kterej zere porad skoro stejne, at uz za sebou zrovna odber ma, nebo nema. coz je total bulshit, aby jakejkoliv elektrickej obvod mel stejnou spotrebu at uz bezi naprazdno anebo je zatizenej...
    odkazes me na nejaky forum kde me po tvym doporuceni jako prvni veta se slovem nekupujte vyjede tohle
    Měnič spotřebuje energii podle kvality 4-10% ať je za ním spotřebič či nikoliv. takze i vtom foru na ktery se odkazujes je popirenej ten tvuj nazor ktery sis na zaklade toho fora udelal?wtf?
    btw me nemusis vysvetlovat co menic je ja studuju elektroniku tak o tom nejaky povedomi mam spis ty si vtom udelej poradek at z tebe nepadaj takovy perly
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam