• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek
    PEEP
    PEEP --- ---
    YONKOP: V lete zalezi jestli si doma a vetras, takze pokud jsi cely den pryc a marina je zavrena, tak tam vecer prijdes do radneho pekla - kolem 30 stupnu, pokud si doma a vetras, tak je to v pohode. Letos budem zkouset eko stineni pomoci fazoli, ktere rostou do nekonecna (jak z pohadky) a chteli bychom aby porostla jihozapadni stena (na fotce) a strecha, abychom to odstinili. Potom dam report jak to dopadlo (druha varinata je maskovacka 10cm nad strechou, ale nechce se mi delat konstrukce, aby to unesla, tak bych chtel vyzkouset jak si s tim poradi priroda)
    YONKOP
    YONKOP --- ---
    PEEP: A jak v létě, neni tam vedro?
    PEEP
    PEEP --- ---
    Tak jsem se trochu bal, ze jsem odflaknul zatpleni strechy - ale vikendovy snih me vyvedl z omylu - celou dobu se drzel rovnomerne, nikde netal i kdyz jsme meli celou dobu vevnitr prijemnych 24 stupnu. Takze 10cm vaty - fair enough!
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    PEEP: :))
    PEEP
    PEEP --- ---
    LADYWAVE: No takze to konci zase u toho sameho - kde neni zalobce, tam neni soudce. Takze pokud sousedi neprudi, tak urednicek z tepleho kanclu nevyleze. A kdyby sousedi prudili, tak staci pohled do katastru nemovitosti a najednou zjistis, ze jeden ma nacerno garaz, druhy saunu a bazen a treti pergolu na grilovani - coz dle popisu nize odpovida stavbe (ted jsem se docetl na foru uredniku ze stavebnich uradu, ze kovarsky buchar postaveny na pozemku je vlastne taky stavbou... OMG - kam ten svet speje)
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Však já nic takovýho netvrdil.
    TSOH
    TSOH --- ---
    KOOTCHA: potom se jedná o zkušební vrt (zkouška zda je voda a pak to budeš používat..). na ostatní musí být povolení... se studnama + vrty to neni jako dřív...
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    LINROOT: Tak kopaná studna je něco jinýho. Mně tam vyvrtaj tak 30cm nebo kolik díru tak akorát na čerpadlo. Ještě lyšácky špekuluju nad tim, že ten projekt na vodní dílo (studnu) zapustim lehce do země ve svahu a udělám si z toho rovnou malej sklep :)
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    PEEP: my teprve hezké vhodné místo hledáme...a zatím je zkušenost taková, že každý úřad se na to tváří jinak, někde jsou vstřícní a působí, že chtějí pomoci a někde ty jo se tváří tak, že nemůžeš stát nikde...tak je to třeba kolem Telče, zase v Litomyšli jsou vstřícní a všechno mi vysvětlili...myslím si, že se to budu muset ohlásit, řekli mi, že jakmile to vykazuje známky bydlení nikoliv přechodného tak by to tak mělo být...ale asi lidi, kteří to neřeší a mají to na háku, tak věřím, že by si to možná nějak obhájili :)
    LINROOT
    LINROOT --- ---
    TSOH: Hele je to možný, ale chcem se nejdřív poradit s někym kdo tomu rozumí:-) Jinak ta studna má poloměr tak 1.7m Pár pokladů rozhodně čekám:-)
    TSOH
    TSOH --- ---
    LINROOT: jeje to na dně budou ale poklady !
    no a nejde to vyvložkovat skružema ?
    Betonové skruže a dna - Best
    http://www.best.info/produkty/prvky-pro-podzemni-site/dilce-pro-studny/dilce-pro-studny1/
    LINROOT
    LINROOT --- ---
    TSOH: No ona ta studna je asi 100 let stará a naposled se používala tak před 40 lety takže jí musíme hlavně vyčistit a zjistit celkovej stav tzn. stejně se tam budem muset spustit:-) Ty kameny kterejma je to obložený aspoň kam je vidět zezhora maj min 40 kg hrubě opracovaný
    TSOH
    TSOH --- ---
    LINROOT: jakej máte průměr studny ? nejde to vyvložkovat novejma skružema ?
    než to opravovat a riskovat život ...
    LINROOT
    LINROOT --- ---
    KOOTCHA: No nám se začali uvolňovat kameny kterejma to máme obložený a je to fakt neskutečná mrdačka a lidi z profi firem se tam bojí slízt takže si to musíme udělat sami:-D takže můj obdiv crcat se třeba s 50m
    PEEP
    PEEP --- ---
    LADYWAVE: takze pujdes cestou ohlasky? rekli ti co k tomu potrebujes? jak se na to tvarili? ...btw. pod jaky stavebni urad spadas?
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    LADYWAVE: tak těch 25m2 je v pohodě, ne? Sítě si připojujou i cirkusáci a nemaj s tim problém a trvalý bydlení je imho spíš status, než fakt. Prostě trvalý bydliště mít jinde neznamená, že tam nemůžeš žít, si myslim. V rekreační chatě klidně taky můžeš bydlet a nikomu to divný nepřipadá. Takže řešením je ušít si vestu s flitrama, nechat si narůst knír a se sombrérem vítat úředníky purkrletem, že jsi od cirkusu Humberto :)
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    LINROOT: Jo, já bydlim na kopci, no :)
    Soused má 56m, ale vodu někde v 28m, takže já vrtám 35. Ale ať tak, nebo tak. rozhodně ani v 17m fakt nepoznáš, že má soused kadiboudu na zahradě, si myslim.
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    No já sem to právě taky ted řešila a je to přesně jak píše PEEP. Na úřadě mi řekli že se tam prostě nesmí trvale bydlet a nesmí to být připojené k sítím a nesmí to mít víc jak 25m čt. jinak se musí ohlásit...
    LINROOT
    LINROOT --- ---
    KOOTCHA: To bych chtěl vidět tu 30m studnu. Máme 17m a už to je docela masakr když potřebuješ spravit obložení třeba...
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Tyva tak to by mě nenapadlo :))
    Studna +- 30m, kadibouda tak 1,5m v hloubce. To by se tam nesměl pást ani dobytek. To je imho ptákovina.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam