• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek

    V prvni rade pro ty, kteri se chteji castecne vymanit z okovu otrokarskeho systemu, pro kutily i zahradkare, divky i chlapce, podiviny i samotere. Maringotka jako domov. Tuning, tipy a triky, kazdodenni tvrda drina a pocity sladke, kysele i hořké. Vitejte doma, lide z maringotek.

    nastenka: Pruvodce nakupem maringotky (resp. prednakupem) ...aneb nekupuj zajice v pytli

    related: [ Malá bydlení nejenom mobilní ]

    rozbalit záhlaví
    MASOO
    MASOO --- ---
    KATCHABABA: na to jsem uplne nemyslela ted pri prestavbe, ale nebylo to tak ani peredtim...

    ALDEMIK: omg, bydlík, nedělejte mi to:)
    KCE
    KCE --- ---
    KATCHABABA: eh, pardon, lec tady tomu nikdo jinak nerekne.. tak oprava: ...v mem obytnem boxu... :)
    KATCHABABA
    KATCHABABA --- ---
    KCE: Koče ty jsi z těch cest uplně už pofrancouzštěl :) Prej kamion :) V češtině to je fakt dost zavádějící :))

    MARA1113: Mám petry a na nich mám akorát velký hrnec s vodou (na nádobí a tak), na vaření mám přetryskovanou moru a bombu mám pod maringotkou... Pokud by jsi měl bombu v obytném autě, tak musí být odizolovaná od obytného prostoru s dvířkama ven a větráním... (nebo teda měla by - ovšem kolik lidí to tak má, že)
    KCE
    KCE --- ---
    ja mam kamna v kamionu primo naproti sporaku (bomba je pod sporakem pod "linkou"). pouzivam oboji jak je libo:)
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---
    MARA1113: hele asi je to OT ale my topime dřevem v malejch kamínkách...
    a vaříme na elektřině... vařič s troubou
    MARA1113
    MARA1113 --- ---
    .... dotaz na ty,co využívají v maringotce topení na tuhá paliva - používáte k vaření pouze kamna ? nebo i PB ?? ... zajímá mě to kvůli míře nebezpečnosti výbuchu nebo nutné vzdálenosti a odizolovanosti PB bomby (10kg) vůči rozpáleným kamnům - díky....
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    MMMN: mam s tim zkusenosti.

    - strasne zalezi na tom, kde (v jeke obci, jak velike, jak exponovane..) to resis
    - pokud cekas, ze si koupis nekde mimo zastavenou/zastavitelnou cast obce nejaky pole/louku a zmenis ho rutinne na stavebni, tak je to naivni
    - 2 roky+ prace s nejistym vysledkem
    - opravdu to nefunguje tak, ze si koupis pole/louku a nekde v nich nekde udelas zmenou uzemniho planu 10x10 metru jakoze stavebni pozemek na barak
    -----------
    Baraky na samote, hajovny etc vznikly v dobe, kdy uzemni plan nebyl nebo to mohou ucelovy stavby k lesnimu/zemedelskymu funkcnimu vyuziti.

    Pokud touzis po nemovitostzi na samote a chces za ni dat co nejmin a udelat si ji podle svyho, koukni se po nejakym opustenym mlynu/hajovne/statku - klidne ruine, mas se tak sanci dostat ke stavebnimu pozuzemku mimo intravilan.
    MMMN
    MMMN --- ---
    KOOTCHA: No to ja bych prave nechtel - me laka spis samota, klid, cistej vzduch.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    ja myslim, ze s tim neni problem, pokud to navazuje na zastavenou plochu. ale to je jen domnenka.
    MMMN
    MMMN --- ---
    Ne uplne na tema maringotek (i kdyz, mozna jo, jestli se po jejich trvalym stani zacne vic uredne slapat),
    kdyz se tu natukly ty druhy pozemku:

    Jak velkej problem v praxi byva na treba 2 tisicich metrech ctverecnych louky ziskat zmenu uzemniho planu a zmenu treba 100 metru ctverecnych na stavebni pozemek?
    Na jednu stranu je uzemni plan hroznej strasak,
    na druhou stranu si rikam, ze smyslem uzemniho planu je to, aby nekdo z 15 tisic m2 louky nevybudoval novou obytnou ctvrt s desitkama baraku,
    a ze spousta lidi ma barak na samote u lesa nebo v lese, apod, tak to asi jit musi...
    Mate s tim nekdo praktickou zkusenost, jak to obvykle realne chodi?
    ZONKER
    ZONKER --- ---
    TAk třeba ja si dal marinu na pozemek a po pul roce se rozšířilo chko a ted teda stojím v chko. Ono neni chko jako chko:) beru pokud tam jsou nejaky vyznamný rostliny hnizdiště ptáku atd. nakonec stejne skrz chko povede obchvat silnice. která projde skrz.muj nazor je pokud mas v srdci žít s přírodou a neznecištovat, klidně si bud v chko.jenom tomu prospeješ.
    TSOH
    TSOH --- ---
    KOOTCHA: ale to máš na zahradě, která je v obci ne ? (pozemek v rámci zastavtelného uzemi obce). pokud by jsi si dal maringotku na louku (nebo trvaly travni porost tad) v CHKO mimo obec tak by se asi rychle nekdo ozval...
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    KOOTCHA: to bude asi trochu jiný případ, než když si to nadrzo dovezu nekam, kam ostatní nemůžou, a brblaly posílám dopyče.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    DARJEEL: Tak ty na to koukáš taky z pozice člověka, co skutečně plánuje v tý marině bydlet. Já mám třeba v CHKO marinu na pozemku taky a s nikym jsem to neřešil, ani mě to nenapadlo a ani to řešit nebudu, protože tam budu stavět dům a marina vyfičí. Ale teď tam už stojí dva roky aniž bych v ní trávil nějak extra času, takže jsem z tvýho i jejich pohledu v podstatě taky bezohlednej pirát/punkáč...

    Mám u toho kadiboudu. Jako nevim co dělaj za hysterie ty ochranáři. Imho lepší když tam lidi žijou ve stavbě, která do tý přírody nezasahuje, než když tam postavěj dům, kterej je sice v souladu s představou o krajinym rázu, ale pořád je to dům, kterej to ekologicky zatíží mnohem víc, než nějaká marina. Zvlášť když se jedná o umístění na stavebnim pozemku.
    BALOSH
    BALOSH --- ---
    PEEP: I kdyz to tak nevypada, je to v Praze, pozemek lemuje rada asi 10ti zahradek s chatkama co sou obyvany celou sezonu. Pozemek chodi skoro denne navstevovat majitel, ma tam svoje zalezitosti - sklenik, zahony a bydli na dohled. Zabezpecovat budeme hlavne plotem :) . Maringotka prijde o stavajici dvere a dostane francouzske okno na podelne strane. Mam v planu udelat masivni okenici posuvnou na kolejich co to cely prekryje.

    Jinak puda je tam libova...
    IKROID
    IKROID --- ---
    Zdravim,vyzera to že byvanie v maringotke je vyborna alternativa hlavne keď nemam moc peňazi a nechcem sa zadlžiť do konca života, idem to vyskušať a chystam sa kupiť maringotku od:http://inzerat.i-bazar.cz/2846170-maringotka-vyber-30-kusu-delky-3-az-10-m-ruzne-druhy/ zaujimalo by ma či niekto ma s tymto predajcom skusenosti. Dik za každu info.
    PEEP
    PEEP --- ---
    BALOSH: dobryy - mas skvele predpoklady pro poradnou urodu, kdyz se divam na tu cernozem! ...vypada to, ze ji mas mimo civilizaci, budes nejak resit zabezpeceni proti nenechavcum?
    MASOO
    MASOO --- ---
    DARJEEL: to byla nadsazka...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    MASOO: prej vy slušný :o) spíš jsem chtěl poukázat na ten nepoměr, že deset lidí si to oběhá a zařídí poctivě a jeden "pankáč" pak může vyvolat řetězovou reakci... ale myslím, že zatím dobrý, přece jen tady ten náš kocourkov má i své výhody.)
    MASOO
    MASOO --- ---
    DARJEEL: musite se angazovat, vy slusny;)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    To je právě to... že spousta lidí to chce mít legitimní, řeší si to, jak to teda udělat, aby to bylo právně ok (žen je lidsky ok si na zahradu postavit marinu a v ní bydlet je jasné, holt ale není to standard "klasický", tak je s tím zařizování) a potom stačí pár takovýhle lidí co na to serou a hned se tím začne někdo zabývat a měnit legislativu, njn... tak snad to bude okej...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam