• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek
    TSOH
    TSOH --- ---
    JOHY: to je všechno ?
    to jsem dělal taky, že jsem si ve spanu natrhal pomeranče... u nás si natrhám švestky, hrušky atd ve satrých sadech... (výčitky z toho nemám..)
    JOHY
    JOHY --- ---
    TSOH: Samozrejme to nejsou jejich stromy,zejo...
    JOHY
    JOHY --- ---
    TSOH: Podivej se na film, uvidis vic. Ve spanu i tady jim rozdava ukoly: ty jdi na svestky,na pomerance atp.
    TSOH
    TSOH --- ---
    JOHY: nuti je krast ? o tom nic nevim . máš více info ?
    JOHY
    JOHY --- ---
    TSOH: Jenze to je jinej pribeh. Mlcoch ale zneuziva svejch deti, aby obelhaval urady, nuti je krast. Vse pod rouskou prekrucovani paragrafu k svy "pravde". To uz je za hranici toho, co jsem schopnej akceptovat jako alternativni zpusob zivota. Nerikam tim ale, ze jiny lidi tohle nedelaj taky jinak v bledemodrym...
    LINROOT
    LINROOT --- ---
    TSOH: No nevim, na mě po shlédnutí obou dokumentů ten jejich otec působí jako despotickej psychopat kterej drží všechny členy rodiny tak daleko od reality, jak to jen de aby to nenarušilo jeho vidění světa a nechává se živit (dávky) prostřednictvím toho systému na kterej nadává a svejma dětma (kluci mu odevzdávaj všechny prachy co vydělaj buskováním ve špáňu). Ten jeden syn na měsíc zdrhnul, ale pak se vrátil, což se neni čemu divit když nebyl doposavad sám za sebe v reallifu. Nicméně souhlasím že v některejch případech radši v maringotce, než v obchoďáku.
    TSOH
    TSOH --- ---
    JOHY: no ja mam zas pocit ze system vyuziva nás...
    nejlepsi roky zivota=čas vymenujeme prací za nejaké papírky... Za tyto papírky si zase muzme koupit dovolenou... a nebo spoustu dalsich nesmyslu, ktere lidi ani vetsinou nepotrebují... (a pak se hromadí na skládkách=ničí přírodu a zdraví lidí).. jsme tlačeni abychom se zadlužili a to pokud možno na celý život (takový otrok je pro system ideální..). Neustálý tlak úřadů, které stále něco chtějí nedají člověku čas vydechnout.. atd.
    --
    každý si může zvolit svoji cestu a Mlčochum rozhodně držim palce at jsou štastní. Rozhodně to jsou hodně inteligentní lidé (i co do vzdělání). Paní děti plnohodnotně učí (ma na to papíry). Co jsem postrehl tak deti (před lety co jsem se s nima setkal) pusobili štastne, spokojene, zdravě...
    Jako dítě bych rozhodně chtěl vyrůstat u nich v rodině než u lidí co tráví čas v obchodních centrech a řeší co si koupí nového, co má kterej soused, jaké auto budou mít za rok, jejich děti hrají celé dny PC hry a večer koukají na TV atd...
    ----
    akorát si myslim, že je trochu škoda že jsou poměrně v izolaci od ostatních vrstevníků svého věku. Asi bych na jejich místě volil větší střet dětí s okolní realitou (ale to si jen myslim.. třeba zas tak v izolaci nejsou).
    ale jedno je jisté, že ta porce svobody a rozhodování si co si budou dělat se svým časem za to rozhodně stojí...
    JOHY
    JOHY --- ---
    TSOH: Uuuf,tak to jsem uplne opacnyho nazoru. Clovek,co se tvari,ze fakuje system a pritom ho jen vyuziva a zneuziva pro to osudy svejch deti...
    TSOH
    TSOH --- ---
    ROBOOTEK: hodně fajn rodinka. na zimu vetšinou jezdí na jih tim obytňákem. Potkal sjem je před lety na jihu Španělska a musim říct, že setkání a komunikace s nima byla fakt přínosem...
    PEEP
    PEEP --- ---
    ROBOOTEK: na film, nebo na vychovu?
    ROBOOTEK
    ROBOOTEK --- ---
    chystate se nekkdo?
    Stále spolu. Výchova dětí v maringotce bez televize
    http://video.idnes.cz/?c=A150427_102726_filmvideo_spm&idVideo=V150427_094437_webtv_krr
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---
    není to maringotka ale

    Three Victorian-era railcars restored as vacation suites | Small House Bliss
    http://smallhousebliss.com/2015/03/13/three-victorian-era-train-cars-railholiday/
    KCE
    KCE --- ---
    KATCHABABA: pridam sve zkusenosti, nejen z meho specialniho obytneho automobilu, ale i z dalsich mobilnich obydli kde jsem se s problemem mravencu setkal..
    bod 1 - prevence: ano, opravdu neni od veci davat pozor na ruzne spary a mista, kde se mravenci radi uhnizdi, pripadne vytvori vstupy do interieru, podlahy, izolace atd. pac drevo pro ne neni prekazka, zejo, spis naopak..material a misto k zabydleni se. stejne tak ruzny kouty plny drobku a pod, v pripade dlouhodobeho stani ruzne zbytky jidla venku v okoli obydli atd je treba eliminovat.
    bod 2- babske rady. nikdy jsem nevidel, ze by neco z toho fungovalo (i kdyz o zubni paste teda slysim prve:)
    a to ted nemyslim jako prevence (fungovat to muze, ale jak to overit?:) ale myslim v pripade, ze uz se mravenci infiltrovali..
    popravde, nekolikrat sem uz zazil, jak lidi kolem me (kteri podobne jako ja nechteji zabijet zvirata zbytecne, pokud je jine reseni..) nekolik tydnu zkouseli tyto babske rady typu sul, pepr, skorice atd, viz clanek, nacez nakonec zaklepali na me dvere poprosit o trochu te chemie.. cim sme u
    bod 3 - chemie. po predeslych pokusech s nezabijecimi a prevencnimi metodami (kdy mravenci tak maximalni zmeni trasy svych cest), nezbyva nez ji nasadit. pokud uz si par tisic mravencu hovi ve vasich zdech, izolaci a pod, z moji zkusenosti jediny co funguje jsou navnady (vetsinou prasek) ktery si mravenci nanosi domu, podeli se s kamarady a po par dnech vsichni (bohuzel) zemrou. skutecne funguje, vyzkouseno.
    tez sem slysel o prostredcich, ktere ucinkujou ihned, pricemz mravenci sou chytry, par jich zemre a zbyli se pouci a uz to nezerou...

    toliko za mne. a po zkusenostech ve vlastnim pribytku (1x mraveniste, 1x larvy tesarika obecneho ve vydreve) jsem co se tyce hmyzu vytvoril velmi striktni pravidla (bohuzel pro hmyz). cokoliv z rise hmyzu najdu v aute, ma dve moznosti. pokud to muzu uchopit, namest na lopatku ci vysat minivysavacem, ma "to neco" stesti jelikoz putuje ven zpet do prirody (patricne daleko od auta)
    vse ostatni nemilosrdne zabijim, plne vedom moznosti, ze v pristim zivote budu dost mozna nejakym pidi brouckem ci mravencem..(pokud ne komarem ci klistetem, tech uz mam par na svedomi tez:/
    ale to uz je holt zivot, diky za pozornost:)
    KATCHABABA
    KATCHABABA --- ---
    Rok poté a "kámoši" se zase nastěhovali, já mezitím všechny rady stihla zapomenout, takže se rozděluji o připomenutí JAK NA TY MRAVENCE?
    Mravenci od vás rádi vypadnou, když zaútočíte na jejich citlivý čich - iDNES.cz
    http://hobby.idnes.cz/...-jejich-citlivy-cich-1pj-/hobby-domov.aspx?c=A090519_224726_hobby-domov_mce
    ENKATT
    ENKATT --- ---
    Nevíte, prosím, o maringotce ve velmi dobrém stavu na prodej? ideálně okolí Prahy.
    PETPET
    PETPET --- ---
    TYCZKA: Pravě platíš jen když zapomeneš to původní heslo a oni ti musí nějaké vygenerovat...

    TLOUDEV: Tak to je super jestli to jde nastavit a taky to používat přes jiné rozhraní. Uživatelsky jsou ty jejich stránky na prd. Preventivně jsem kontrolovala protože mi to řekla ženská na Czech Pointu, ale už nebudu.
    MASOO
    MASOO --- ---
    Hlášení přechodného pobytu - nutnost nebo šikana? - Marek Jasanský (blog.idnes.cz)
    http://marekjasansky.blog.idnes.cz/c/458488/hlaseni-prechodneho-pobytu-nutnost-nebo-sikana.html
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    KATCHABABA: hlasit nic nemusis. Je to jejich boj. ale bacha, ruzny pojistovny a jiny blbouni datovku nemaj ze zakona povinnost pouzivat, takze jejich vyhruzny mailu za dluzne pojistne apod. ti utecou. Ale aspon ti pak neutece, kdyz to dozenou k soudu.
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    PETPET: hele ja heslo nemenim vubec - nastravis si aby neexpirovalo a je to v pohode. Jinak na linuxu (a asi i na woknech) existuje od nic.cz prima aplikace "datovka" ze tam nemusis lezt pres to jejich naprosto dementni rozhrani... A kdyz mi prijde cokoli do datovky, prijde mi notifikacni email, takze schranku "preventivne" ani nekontroluju. Celkem pohoda. Akorat ted megaztrat Prahy mi posilal klasickou postou a ja picus si to vyzvedl, misto abych je nechal se podusit - bo maji povinnost zasilat datovkou, zejo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam