• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek

    V prvni rade pro ty, kteri se chteji castecne vymanit z okovu otrokarskeho systemu, pro kutily i zahradkare, divky i chlapce, podiviny i samotere. Maringotka jako domov. Tuning, tipy a triky, kazdodenni tvrda drina a pocity sladke, kysele i hořké. Vitejte doma, lide z maringotek.

    nastenka: Pruvodce nakupem maringotky (resp. prednakupem) ...aneb nekupuj zajice v pytli

    related: [ Malá bydlení nejenom mobilní ]

    rozbalit záhlaví
    PEEP
    PEEP --- ---
    FEEX: nejaky typek od Melnika, potkal jsem ho na solar foru, kde resi solary na auto - ma doublecab od byvalych hasicu, tedka ma nastavbu shozenou a dava ji do kupy... co se trouby tyce, tak ho presvedcuju at jde do plynove,
    btw. rundhauber jede palubni napeti na 12V? ...to je dost zvlastni..
    FEEX
    FEEX --- ---
    PEEP: kdo je druhej? jakyho koupil? ja nandavam tenhle tyden krabici .. jinak trouba na 12v je blbost.... proc ci tam neda normalne PB sporak?
    CUKI
    CUKI --- ---
    troubu bych 12V neřešil, TUV ano. Jelo by to na přímo ne přes střídač. Efektivita neni moc dobrá. Respektive ne taková jako u kolektorů, ale je to jednodušší na provoz bez sítě. Ostatní spotřebiče by jeli na accu. Trouba by samo taky šla takto udělat, ale ta efektivita a cena je hrozná.
    PEEP
    PEEP --- ---
    CUKI: muzes pls rozvest svou ideu o ohrevu TUV pomoci solaru? ...tedka resim s jednim typkem co si koupil rundhoubera (pokud vim tak uz jsou dva(!) v republice), ze chce mit 1,5kW troubu na 12V a furt si to nechce nechat vymluvit...
    CUKI
    CUKI --- ---
    PEEP: na ten ceník právě koukám, myslím že materiálem i s prací bych se vešel včetně lépe řešených oken tak do 200 000Kč naprosto v pohodě. Taky bych udělal Letní zastínění a rozkládácí dřevěnou miniterásku.
    CUKI
    CUKI --- ---
    DARJEEL:Když už jsi to nakousnul. Platit za nějaké logo Amazonetta nebo jak se to jmenuje, 150k Kč za pidi kuchyňku pouze odýhovaná dřevotříska...
    Nemám vůbec nic proti designu, naopak ale nejdřív se musí řešit funkce, tady se na to jaksi zapomnělo.
    Ale tohle zrovna není ten případ o kterém jsem mluvil já. Respektive jsem vůbec nemluvil o této (ne)marině. Ta se mi v celku libí.

    Když bych se měl zhostit návrhu něčeho podobného, asi bych řešil třeba více soběstačnost. Světla a ostatní spotřebiče na 12V, soláry jak na tyhle spotřebiče tak na TUV a hlavně ten prostor a úložné prostory.
    PEEP
    PEEP --- ---
    CUKI: Nejdrazsi na cele veci jsou hlinikove francouzske okna, jinac na webu maji rozpis co kolik stalo a hruby "kvadr" bez niceho s oknama stoji 650 000, coz si myslim udelas za cca tretinu, pokud teda nebudes bazirovat na hlinikovych oknech...
    CUKI
    CUKI --- ---
    FEEX: věř že jo. Ta kuča stojí přes 1 200 000Kč, pokud ji nekoukal...
    OSB desky tam jsou taky, narozdíl od dýhovanýho nábytku bych to celé dělal z masivu sibiřská borovice. Daleko lépe bych to zaizoloval a hlavně bych daleko lépe využil prostor. Tam není de facto žádné vybavení. A to něco stojí ale i tak si troufám tvrdit, že bych jich postavil za tu cenu 5. A BACHA NENÍ TO POJÍZDNÉ, JE TO JEN IMITACE...
    Cenu odhaduju z toho co už jsem dělal, včetně masivního nábytku s kvalitních dřevin.
    FEEX
    FEEX --- ---
    a 5 jich imho za to fakt nepostavis ..., ne za predpokladu pouziti tohodle vbaveni, samo, dase stavet z osbcka, misto sporaku dat dvojplotnu atd. ale to neni vzdy potreba..
    FEEX
    FEEX --- ---
    CUKI: me to teda taky prijde dobry....
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    A co na tyhle konkretne je ta zhulena designova nefukcnost? Financni sebeoceneni designera nechavam stranou...
    CUKI
    CUKI --- ---
    MMMN: ne "dizajnovka" v dnešním světě znamená to, že chceš za to samé mnohem více. Proto to musí bejt jedinečné a to většinou tak, že by nikoho nenapadlo udělat takovou příšernost. Ale ať je výsledek sebehorší tím víc to pravděpodobně bude jedinečné-tedy nesrovnatelné s tím normálním a funkčním výrobkem a tedy to může mít i hodně odlišnou cenu.
    Těch maringotek za tu cenu postavíš třeba 5. Jinak je to hožké protože je to nové, ale jinak to nemá moc co nabídnout. To co bych ctěl od maringotky je šikovné využití prostoru a to se zde nekonná..
    MMMN
    MMMN --- ---
    R6ANDREW: Ono to je mnohdy dokonce tak, ze ten "design" je na ukor funkce.
    Takze to pak vlastne neni design, protoze design=navrh, a do ty profese spravne patri i ergonomie, aby to bylo prakticke a dobre se to pouzivalo,
    coz ale ty "dizajnovky" napric obory (od elektroniky, pres domaci potreby az po auta) obvykle nesplnuji.
    Obvykle se rekne "dizajnovka" a mysli se tim "autor se zhulil a nakreslil to prvni, co ho napadlo", coz uplne shazuje skutecnej design jako obor.
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    PEEP: jakmile je kdekoli napsano "design" tak automaticky ignoruji, pac ocekavam mimo peknych veci hlavne premrstenou cenu. toto je presny potvrzeni.
    BALOSH
    BALOSH --- ---
    PEEP: Tuhle beru jako vzor pro prestavbu nasi, chci udelat stejnou dispozici. Cena je ulet.
    PEEP
    PEEP --- ---
    narazil jsem na jednu designovku - provedeni pekne, o mobilite by se dalo polemizovat ale ta cena!!!OMG! mega bez dane...
    src: http://miramari.cz/new/maringotka


    KATCHABABA
    KATCHABABA --- ---
    cena mi příjde až moc na to co nabízí, ale i tak posílám...
    Prodáváme maringotku, uvnitř jsou již naistalovány kamínka, - Sbazar.cz
    http://www.sbazar.cz/...ko/detail/11559521-prodavame-maringotku-uvnitr-jsou-jiz-naistalovany-kaminka
    SAMAN006
    SAMAN006 --- ---
    Včera dovezená na pozemek. Drama bylo ji dostat přes příjezdovou bránu, naštěstí byl naviják se kterým se vycukal sloupek, když se o něj maringotka opřela. Teď hurá do rekonstrukce, jsem zvědavej, jaký překvapení přijde po té co vyrubu vnitřní umakartové obložení. Pokud by jste byl někdo ochotný pozvat mě na exkurzi a podělit se od zkušenosti při opravě, moc rád dorazím.

    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---
    pěkná ne?
    Prodám maringotku o rozměrech 2,5m x 5,9m. - Sbazar.cz
    http://www.sbazar.cz/rybiz.martin/detail/11442014-prodam-maringotku-o-rozmerech-25m-x-59m
    CAFFETITO
    CAFFETITO --- ---
    OK, dobře, tak dík.
    KLOUCZEK
    KLOUCZEK --- ---
    CAFFETITO: mimo zastavitelný území se smí umisťovat pouze stavby pro zemědělství, lesnictví, myslivost, vodní hospodářství a ochranu přírody. Takže nazývat to včelnicí...do 25 m2 nemusí být opravdu žádný papír
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam