ZATAMOKO: No když jsem hledal našel jsem asi 3 různě po republice za nějakou normální cenu (od 7-15k Kč). Ale někde jsem našel ještě něco lepšího, tuším, že možná i zde v některém starším příspěvku psal někdo že se dá za rozumnej peníz udělat podvozek i s papírama. V dnešní době je to přeci jenom trochu bezpečnější vůči úřadům, navíc se to snáž převáží.
1) ano, vzhledem k tomu že vnitřní objem není zrovna velký, dochází uvnitř k enormní tvorbě vlhkosti (spánek, kuchyně, koupelna) která se díky rozdílným parciálním tlakům snaží dostat přes k-ci ven.
Díky tomu je ryziko kondenzace větší než k klasických velkých obydlích, bude tam nárazově mnohem větší vlhkost. Tedy riziko kondenzace uvnitř konstrukce daleko větší. Není to nutnost, udělat difuzně otevřenou k-ci, ale je to dobrá pojistka i kdybys udělal sebelepší parotěsnou zábranu.
2) vzhledem že půjde pravděpodobně o dřevěný skelet, tak určitě nějakou kamennou vatu větší měrné hustoty (50-65Kg/m3) Navíc zlepší akustické vlastnosti, trochu i hořlavost.
PIR a PUR je sice krásná alternativa s lambdou limitující k 0,02, ale cena je když seženeš hodně levně tak za 5k Kč/m3 (Vata i EPS je na cca 15-20% této ceny.
3) záleží podvozek od podvozku, pokud to chceš převážet, tak se musíš dostat do normované váhy podvozku a ta mude mnohem (řádově) menší než zatížitelnost té konstrukce jako takové
4) 2,55m pak už potřebuješ konvoj a povolení pro přesun po komunikaci.
Jdeš IMHO správným směrem, pokud postavíš novou, tak nebudeš limitovanej nedostatky těch stávajících...