• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---

    jedna cirkusová kráska
    PŮVODNÍ CIRKUSOVÁ MARINGOTKA Prodám starou palubkovou maringotku, - Sbazar.cz
    http://www.sbazar.cz/...il/13389700-puvodni-cirkusova-maringotka-prodam-starou-palubkovou-maringotku
    TSOH
    TSOH --- ---
    CARLOZ: v CHKO je to problém...
    CUKI: ta chatka asi neměla evidenční číslo ne ?
    ( tedy černá stavba a lidská nenávist na úřadě... )
    ENCIP
    ENCIP --- ---
    V mém případě mi přijdou nejrozumnější asi ty špalky, co tak koukám... Každopádně všem děkuji za rady, ted tedy jen sehnat pořádně širokou kulatinu
    ZONKER
    ZONKER --- ---
    Ja používám ztracený bednění. Objedu par stavebnin a vezmu ty tzv.rohový(mají ještě příčku uprostřed). je jich vždy na paletě jenom pár okolo 4-8 podle velikosti.Ja používal (25x20x50). Marínu to udrží dobře.Domeček jsem si taky tak podepřel akorát jsem do toho jeste nasypal suchý beto(je sice drahej (používá se na sloupky) ale nechtěl jsem míchat v kolečku a nemám míchačku tak jsem ho použil.dal jsem do toho jeste ty železný Učka na kterých mám trámy pod podlahou.
    MARINAKJENDA
    MARINAKJENDA --- ---
    Dobrý den,já dal pod nápravy starý betonový překlady,do oranž.odpadních rour,výška dle potřeby, pr.cca 25cm jsem zabetonoval závytové tyče s trapézovým závitem(takový velký stoupání to má),a na to matice s navařenejma velkýma podložkama cca pr.10cm a šoupnul jsem to pod nápravy.Dalo se to postupně dorovnávat,páč mě to cca 1rok sedalo.Vod tý doby dobrý,jo a ještě jsem vyvařil v nápravách listový péra,mám to natvrdo,jinak se to dost houpalo!Zdravím a ať se daří a "stojí to".
    CUKI
    CUKI --- ---
    EDAK: pokud na to nebude pršet a nebude to v přímém styku s vlhkou zemí tak bych to tak tragicky neviděl, na druhou stranu stejnou službu zastane akát kterej by těch cca 30 let takto vydržet měl..
    EDAK
    EDAK --- ---
    QYDO: dobry jak na co, vicemen je to jedna z nejedovatejsich veci co si na zahradu/pod marinotku muzes dat :) ale zase to opravdu dlouho vydrzi, to je pravda
    QYDO
    QYDO --- ---
    dobry by mohly bejt zeleznicni prazce
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    ENCIP: hele ja se tu na to nedavno ptal taky a nakonec nejlepsi budou fakt asi spalky. ja koupil betonovy obrubniky jako nosnou desku, vyheveroval to a podlozil zamkovkou. obrubniky popraskaly, ale nejak to stoji. kdybych to delal ve dvou a mel motorovku, tak to hodim na spalek. v jednom se to dela blbe. na cihly zapomen. ty se ti rozsypou (imho i u maly mariny).
    ENCIP
    ENCIP --- ---
    Zdravím všechny, dneska mi přivezli maringotku a zítra se chystám pustit do terénu, abych ji měl kam postavit. Chci se ale zeptat jak (čím) by bylo nejlepší podložit maringotku, aby nestála na kolech, nerad bych totiž zdevastoval pneumatiky, pro případ že bych se rozhodl ji za pár let přeparkovat, či prodat. Napadlo mě udělat z cihel několik sloupů a položit maringotku na ně, ale viděl jsem i variantu kde byla maringotka postavena na trámech. (+maringotka bude stát na mírném svahu na louce) Nebo měl by někdo lepší nápad? Radu?
    CUKI
    CUKI --- ---
    CARLOZ:
    to bohužel není žádná novinka, to přišlo už s novým SZ 1.1.2013, akorát někde mají dlouhé vedení..
    Na jednou stranu se zákonem souhlasím, to že je to "jen" vozidlo je jeho obcházení, a ty skladiště co na mnoha místech stojej dokonce i chko je potřeba odstanit. Na druhou stranu to nahrává zase šílenému byznysu ze stavebními pozemky a s tím kdo je jak utváří...

    Podle mě by se stavby měli posuzovat z více hledisek, než jestli je to nebo není stavba, či plní účel stavby. Mělo by se posuzovat jestli opravdu vadí nebo ne.

    Zažil jsem případ kdy obec takto vyhnala lidi co bydleli v malé asi 18m2 dřevěné chatce nepoužívali žádnou chemii a žili obecně velmi přírodním životem, nikde nic neznečišťovali a nikoho nerušili, na druhou stranu ta samá obec nechala na podobném pozemku stejného charakteru vrakáč, ze kterého se po dotoka dostával olej a jiné sračky z právě rozřezaných aut. To že to vypadalo velmi nevábně je slabý odvar toho jak by se toto místo dalo popsat...
    CARLOZ
    CARLOZ --- ---
    Maringotky musí z přírody pryč. Nejsou to vozidla, ale stavby, řekl úřad - iDNES.cz
    http://olomouc.idnes.cz/...y-musi-pryc-1rr-/olomouc-zpravy.aspx?c=A151008_2197061_olomouc-zpravy_mip
    HUGORASTIS
    HUGORASTIS --- ---
    ERRTU: ani ne..
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    HUGORASTIS: nebyl by interier?
    HUGORASTIS
    HUGORASTIS --- ---
    UK -mobilofka:



    KAROLINA182
    KAROLINA182 --- ---
    Potvrzuji negativni recenzi na maringotky od pana Navratila ze Zap u Prahy. Maringotky vypadaji na fotkach hezky, ve skutecnosti jsou velmi odflaknute, fusersky pobite sololitem. Mezerou bylo videt, ze nema zatepleni, kdyz jsme se zeptali, zda jsou zateplene, tvrdili nam, ze ano. Stoji 80 tis.
    CLOWN
    CLOWN --- ---
    CUKI: to bych nerek, asi spis to tu MA vetsi historic a stou cenou bydleni to MA hodne spolecneho, jinak mi prince ze he to stejne tezky jako kdekoliv v evrope.
    CUKI
    CUKI --- ---
    TSOH: vždyť o tom celou dobu píšu, je to osvědčené několik staletí...
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    EXX: páru můžeš pouštět hadičkou z ventilu ven z auta
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    EXX: když se na to dívám, tak si nejsu uplně jistý, že to bude fungovat. samotíž tam nepojede určitě - možná sou i trubky moc tenké, to by ale nevadilo tolik, jako že potrubí vede nahoru dolu, deset kliček na metru. navíc je to podle mě moc daleko na nejaké účinné předávání tepla z komínu do trubek - jako neco se asi předá, ale je tu spoustu otázek - třeba jestli to po cestě tím potrubím, co je dál od komína, zas nevychládne, než to doputuje do barelu ....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam