• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek
    CUKI
    CUKI --- ---
    WASHO23: Jo to můžu potvrdit, doteď tam jsou běžný jednoduchý okna dokonce i u novostaveb!!! A dost často se netopí na nějakou pro evropana běžnou teplotu 16°C je až až
    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    JOHY: teda jak tak koukám jak angláni stavěj obytňáky, baráky, apod. a jak v nich (ne)řešej izolaci...... bych o nic takovýho teda nestál, pokud nejsi srovnanej s tim že to celý rozebereš a postavíš znova a lépe. a btw doprava přes kanál zdvojnásobuje cenu i při jízdě osobákem..
    NEBIQUE
    NEBIQUE --- ---
    z anglie asi jo, ještě tato je pěkná



    JOHY
    JOHY --- ---
    NEBIQUE: daj se takový dovést k nám?
    NEBIQUE
    NEBIQUE --- ---




    BALOSH
    BALOSH --- ---
    CYBERBARA: kupříkladu já chodim v práci abych šetřil svoji práci s kyblem :)
    CYBERBARA
    CYBERBARA --- ---
    LITTLEPUNKK: alespoň nějakej :) Jestli si z toho nezasvěcení lidé vemou to, že všichni lidé, kteří chtějí takhle žít, musí být jako on, tak jim nepomůže od předsudků ani deset kvalitních dokumentů... já na tom dokumentuju oceňuju to, že se ke mě jeho prostřednictvím dostala informace o tom, že takhle někdo žije a že to jde. Mladší děti vypadaly čile, zdravě a dost mrštně, domácí lesní školka :)
    LITTLEPUNKK
    LITTLEPUNKK --- ---
    CYBERBARA: a dá se takhle točit kvalitní dokument ? ...
    CYBERBARA
    CYBERBARA --- ---
    LITTLEPUNKK: podle toho, co jsem o filmu četla, dost rozhodoval Mlčoch o tom, co se jak bude točit... režisérka byla ráda, že vůbec točit mohla...
    CYBERBARA
    CYBERBARA --- ---
    MMMN: tak se musíme snažit si my ostatní hipíci napravit reputaci... já taky nepotřebuju záchod, kohoutek, ani odpadní trubky, chci mít 10 dětí nejmíň :)) ale pokud by měly dopadnout jako starší dětí Mlčochových, tak to snad nebudu mít ani jedno...

    hezky jsi to popsal, taky jsem se těšila a taky mě zklamal... on pořád něco vznosnýho mele (bez ohledu na to, že tomu, co říká, evidentně jeho děti vůbec nerozumí) a děti se ke slovu nedostanou... vůbec nebylo z filmu cítit, že by je nějak vedl - k přírodě, k tradicím, vědomostem o čemkoli, co pokládá za důležité... spíš jim jen vládne... škoda... :(
    CYBERBARA
    CYBERBARA --- ---
    BALOSH: jak to děláte, že 20l kybl vynášíte jedou za 2měsíce, když my jsme dva a vynášíme ho 1x za týden?? Asi moc žerem... :)

    máme takový ten zednický černý plasový kýbl, který může mít taky tak 20l.
    CYBERBARA
    CYBERBARA --- ---
    DOKKTOR: a kdo píše o tom, že by to mělo ty lidi, kteří by tam případně žili a hospodařili uživit??? A problém s hovnama je jednoduchý - kompostovací záchod a hromada hoblin, nebo popele. Prát můžeš ve městě, koupat se jde v lavoru, případně v létě pod konvicí. Lidi, kteří takhle chtějí žít si najdou svoje způsoby, jak zůstat v souladu s okolím... píšu vlastní zkušenost.
    NYA
    NYA --- ---
    mně se hodně líbí, jak se ta maminka stará o svoje děcka
    otec to tam drží pevnou rukou, díky tomu to mohlo vzniknout a funguje to. akorát nemá žádnou 'kritickou distanci' , která by mu dala vědět, kdy už to jeho vedení a kontrola stačí a má dát dětem volnost a prostor dospět.
    nemyslím si ale, že by to mělo dopadnout tak, že kolem osmdesátiletých rodičů budou žít třicátníci a čtyřicátníci ... tipla bych, že ti starší kluci holt procesem puberty a emancipace od rodičů projdou později, třeba ve třiceti, ale že se ten proces je přirozenej a nevyhnutelnej. a koneckonců nebudou jediní na světě, odtrhnout od rodičů ve třiceti se neumí kdekdo i v mainstreamových podmínkách.

    odměřování prášku do pračky je docela úlet, na druhou stranu, tu pračku mají, funguje a můžou v ní prát, i když bydlí na louce.

    v první chvíli po shlédnutí dokumentu jsem z toho měla blbej pocit, že ten mlčoch vychovává nesamostatný blbečky .. ale zase ty děcka všechno naučil, mají dobrý skilly pro trvale udržitelnej život. asi neumí zacházet s penězma .. ale zase umí žít bez nich.
    tak je tam asi jediný téma stát se dospělejma lidma, což pro ně není kvůli otcově autoritě možný. jenomže ty mladší děcka to už dají, otec už nebude tak při síle, a taky vyrůstaj trochu jinak, ve velkým rodinným systému, kde na ně tolik kontroly už nedopadá, jako na ty nejstarší. a snad ukážou i svejm starším sourozencům, jak na to.
    MASOO
    MASOO --- ---
    Me tohle jeste privadi k zamysleni kolik lidi alternativne zijicich lidi ma sklony k despotismu...
    MASOO
    MASOO --- ---
    SMYSLOV: ano!
    MASOO
    MASOO --- ---
    MMMN: ve starsich reportazich, ale zas ne az tak starych, deti mluvej souvisle...
    CUKI: "Pokud někdo odsuzuje systém, neměl by ho na druhou stranu zneužívat!" tesat, ale malo z alternativcu to tak skutecne ma...
    BODY_SUIT: taky slusne zpracovana mi prijde
    CUKI: o tom mluvim.... tady to vypada uplne jinak, otazka tedy je, jestli je chyba v dokumentu stale spolu a nebo jinde
    SN0008102070570: to taky

    JOHY
    JOHY --- ---
    MMMN: co jsem mluvil s režisérkoum, tak ještě u mlčocha vystřihávalam, aby vypadal méně despoticky. u všech výpovědí dětí byl vždy za kamerou ...
    JOHY
    JOHY --- ---
    CUKI: Protože je to reportáž, ne film,...
    MMMN
    MMMN --- ---
    CUKI: Je fakt, ze tohle vypada uplne jinak.
    Dokonce i ten Prokop tam mluvi mnohem souvislejs.

    Tak bud doslo k nejakmu negativnimu vyvoji,
    nebo je autorka toho posledniho dokumentu fakt manipulatorka.

    V clanku se pise, ze tchyni v nepritomnosti rodiny pozvala reziserka.
    Pokud to tak je, tak je to tezky selhani autorky.
    Ale do precteni toho clanku jsem to chapal tak, ze tchyne prijela nahodou.
    LITTLEPUNKK
    LITTLEPUNKK --- ---
    JOHY: promiň , před půl rokem jsem "stále spolu" neviděl ;) jen těch pár reportů o nich ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam