• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    HEJSEK23: dohodou neasi
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    NE7RA: za kolik?
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    Když tu koukám na ty konstrukce a izolace.
    Jaká je ideální skladba u maringotky, aby to mělo smysl s ohledem na konstrukční a tepelně-izolační vlastnosti?
    CUKI
    CUKI --- ---
    PISTA1: Já z toho potřeboval udělat kruh a nic jinýho jsem na stavbě neměl :-)
    Kytarová struna jaká :-)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    CUKI: měděnej drát je špatná volba, dobře funguje kytarová struna. Zdroj sem použil ze starýho PC a proud sem reguloval žárovkou z auta ;)
    CUKI
    CUKI --- ---
    JINDRICH: pěkná práce. A co to bylo za odporovej drát? Byl napojen na přímo nebo přes trafo? Případně jaký? Já řezal přes 24V trafo měděnym drátem výřezy na odpadní a jiné potrubí a u větších průřezů už i tak byl problém s výkonem ...:-(
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    QYDO: mam.. :)
    CUKI: jo, nakonec to tak dopadlo (levnej material, holt casto obnasi praci navic), nadelil jsem tech 12cm na podelné krajíce 4cm, 4,5 cm - rezacka 1 - horizontalni:

    Pak jsem z desek spravnych tloustek pokracoval vykrajováním obdelniků do nosné konstrukce (prvni vrstva) ci jednoduzsich pasu do druhe vrstvy - rezacka 2 - uhlova:

    Jeste mi chybela rezacka vertikalni, ale nejak naprasaka sem ty vertikalni rezi napunkoval tou uhlovou rezackou...
    QYDO
    QYDO --- ---
    CUKI: taky jsem na nej na dilne cumel jak puk... nemas jindro vyfocenej ten svuj rezaci vehement? to by stalo za postnuti sem :))
    CUKI
    CUKI --- ---
    JINDRICH: To jsi jako ten EPS řezal podélně, jako chleba? Tak to smekám...
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    DOKKTOR: jiste - pásy asi ok. ale prostory v nosnem rostu do ktereho sem izolaci daval mely promenlive rozmery obdelniku 48*45 +-7 cm, az druha vrstva je v pasech.
    CUKI: Prave, nakonec sem neodolal. 12 cm ne, to by ubralo prilis prostoru uvnitr. izolace ma tyto parametry: 4 cm prvni vrstva, 4,5 cm druha vrstva. celkove tedy 8,5 cm izolace, dale bude paroteska, mezera a oblozeni.
    CUKI
    CUKI --- ---
    JINDRICH: hmm tak to je pak jasný takovou cenu, to se nedá odolat. To je tam 2x12cm? To podle fotky vůbec nevypadá. Už ten rozměr 1x1m jsem nikdy neviděl. Vata se dá řezat naprosto přesně pokud zvolíš správnou vatu. Navíc je trvale pružná (pokud zvolíš tu správnou) ale za tu cenu dostaneš cca 1m3 lepší hustší kamenné vaty.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    JINDRICH: vata se řeže v celé roli, pilkou, krásně jednoduše bez odpadu
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    CUKI:
    1000kc (stare desky 12 cm*1m*1m ze stavby - objem cca 7m3), ano eps, da se odporovym dratem rezat dost presne, narozdil od vaty, kterou se mi presne upizlat nikdy nezdarilo.
    CUKI
    CUKI --- ---
    JINDRICH: rošt hodně pomůže ale v kombinaci s pracováním té dřevěné k-ce bych se bál těch mezer. Ta pásovina by to řešila podle mě mnohem jednodušeji.

    Kolik ten EPS stál, že byl levnější než vata?

    Jinak zase musím pochválit preciznost provedení. Když vidím některé stavby tak by se dělníci mohli od tebe učit...
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    CUKI:
    SMYSLOV:

    late jsou tam viditelne kvuli uchyceni vnitrniho oblozeni a dalsim konstrukcnim prvkum. TM jsou vyreseny (ci lepe receno - castecne redukovany) dvojitym rostem - viz foto



    Eps - jsem nakonec zvolil pragmaticky kvuli cene - material byl takrka zdarma, oporoti jinym zvazovanym variantam (vata/vlna/...).

    TSOH
    TSOH --- ---
    CUKI: a polystyren maji radi myši...
    CUKI
    CUKI --- ---
    SMYSLOV: jsou tam potřeba ty latě? To jsou šílený TM. Jednak tim dřevem a jednak tím že v průběhu teplot to bude měnit tvar a mezi tím dřevem a EPS bude škvíra. Osobně mi EPS do mariny nevoní.
    Určitě bych tam dal vatu (už jen kvůli zvukové izolaci) a pokud bys tam rozepřel pásovinu, tak máš k-ci ke které přiděláš palubky či cokoli jiného s minimem nebo žádným TM
    TSOH
    TSOH --- ---
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Dík. Takže na kovový výztuže latě a k latím pak kontra palubky... Odkud to je? Někde z freetekno trucků (nebo jak se to jmenuje)? Že bych se mrknul na zbytek.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam