• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek
    NYA
    NYA --- ---
    ZELCA: nojo, ale těma obytnejma autama většinou s tou sprchou odjedou na zimu do teplých krajů, ne? tak tam tu kondenzaci nemusí tak řešit.. já jsem si teda kvůli tomu nedávala ani hrnec s vodou na kamna, radši jsem ji ohřála rychle na plynu.. nechtělo se mi řešit, kdyby začlo někde plesnivět.

    přijde mi dobrý řešení mít koupelnu s lázeňskýma kamnama venku v boudě, která není izolovaná a mezi prknama větrá, ale na koupání se vyhřeje od těch kamen. tak to tam kde jsem žila postavil RFK a myslím, že je to funkční model

    s tím záchodem venku je to o zvyku .. třetí zimu jsem byla ještě cca do půlky těhotenství v marině a nějak mi to nevadilo
    ZELCA
    ZELCA --- ---
    KOOTCHA: presne, kdyz to jde v pohode i v mnohem mensich obytnejch autech, tak neni duvod proc zrovna v marine to nepujde. Jo a letosni zimu sem daval takhle s kadiboudou pres zahradu a rozhodne je to dost velkej a zbytecnej voser
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Takž zdravim z pelesti v marině, močůvky :)
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    hele já teď bydlim třetí tejden v marině a mám taj normálka sprcháč úplně v pohodě. Je ale pravda, že nevim jak přes zimu. Nepřipadá mi to ale nereálný. Přes průtokáč si to pěkně ohřeju a dám spršku jak v intercontinentálu :)

    Já stavim taky, ale bez tý sprchy bych to nedal. Jsem vždycky zajetelenej až na záda a jsem rád, že si pak rovnou hópnu do župánku a na pelest.
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---
    NYA: proto tam je taky ta mezera :) hele sám mám maringotku a hajzl ani sprchu bych si dovnitř nedal kvůli smradu i vlhkosti... teďka jdeme s rodinou do maringotky přežít zimu a x měsícu než postavíme domeček... takže bude zatěžkávací zkouška... ale záchod bude klasická kadibouda se separováním zvlášť moč a hovna... a mytí bude přes lázeňská kamna vše venku...
    NYA
    NYA --- ---
    SMYSLOV: minus nebyl ode mě

    btw., pak mi ještě došlo, jak mi absurdní připadá ten splachovací záchod tam :) oni to ti světští asi mají někde na sítích, ale celkově to nesedí k charakteru maringotky, která je jakoby pojízdná. a její smysl je většinou na místě, kde nemůže stát dům, a tak tam není ani ten odpad..
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SMYSLOV: velikostne je suprova!
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---
    NYA: dal jsem jí jsem jen kvůli velikosti cenu nerozporuji...

    díky za mínusek :)
    NYA
    NYA --- ---
    SMYSLOV: je hezky velká, ale ta cena je teda přestřelená
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---
    Maringotka 10,METRU - Mělník, prodám
    http://auto.bazos.cz/inzerat/62001340/Maringotka-10METRU.php
    KATCHABABA
    KATCHABABA --- ---
    KITIARA
    KITIARA --- ---
    CUKI
    CUKI --- ---
    GOMERA: to si trochu pleteš :-) Mě se maringotky jako takový líbí. Navíc jsou u mě symbolem kočovnosti, která je mi vlastní. Jen upozorňuju na to že doba už je (bohužel) jinde a že zákon už neumožňuje to co dříve. "... není spojená se zemí..." "...je to jen parkující vozidlo..." už dávno neplatí.
    A bohužel těch nedobrovolně odstěhovanejch maringotek je čím dál tím víc. Proto se jen snažím o to informovat jak se na to dívá zákon aby se případným střetům dalo předejít, nebo se na něj lépe připravit.

    Osobně mi přijde nebezpečné když tu někdo někomu radí ať si postaví marinu kdekoliv že je to vozidlo, nebo zde zveřejnuje inzerci na prodej louky za necelejch 200k Kč s tím že je to vhodné pro marinu, ale s největší pravděpodobností to pozemek kde může v maringotce bydlet není..
    To že to někomu (zatím) prochází neznamená že to tak bude fungovat všude a napořád!
    Jinak ať si každej dělá co chce.

    BTW tohle by se někomu mohlo hodit: [ CUKI @ Ekologické, nízkonákladové a nízkorozpočtové stavby (max do milionu Kč) ]

    Topit v Marině PB je mnohem komfortnější než malé kamínka na dřevo, navíc to nebude vypadat tak obytně...
    GOMERA
    GOMERA --- ---
    Kraliku, nechces to tu prejmenovat na: "U Cukiho, nepritele maringotek?" ;-)
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAHUTA: jasný kdyby fungoval přirozený selský rozum tak tu nemusíme mít to stádo úředníku a politiků a policistů a rozumbradu na hradu i s jeho ovečkou. Nemuseli by být daně a všichni by byli spokojený, jenže protože to tak prostě vesměs nefunguje, tak nás korigují tito lidé... :-D
    A přesně tak jak píšeš. Jsi v kraji kde není drahý pozemek, tak nikoho moc nezajímá co tam stavíš. Protože ta druhá stránka věci, která přichází s tou první pozitivní je ta druhá negativní. A to je že se někomu náramně hodí určovat kde bude to a to, protože tím určuje jakou to bude mít cenu, že A na tom se dá docela pěkně zarobit.. To je ještě efektivnější než znát ty správný čísla na zítřejší sportku :-D
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    CUKI: diky za info. fakt je že u nas na vsi-bílokarpatské samoty se to asi řešit nikdy nebude. Vyměny oken střechh a přístavby nikdo samozřejmě nehlásí a kde uz je stavební pozemek a už tu nic nestojí,tak se nahlasí nějaká ohlaška-rekonstrukce. tady nato všichni ser... ale zase se staví postaru,aby to do oka nebylo. kdo by sem z uředniku do kopců belhal žejo.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAHUTA: uniká ti to, že ne na každý pozemek tu marinu můžeš postavit! Pokud je územní plán v obci, tak se musíš řídit tím na co je pozemek využitelný (a pokud se to sním neschoduje tak to tam prostě bejt nesmí) To že si územní plán dělají někteří sami pro sebe tento fakt pomíjím, ale je to tak.

    Takže pokud umístíš marinu na pole, louku nebo les, musí to plnit podmínky dané lokality, tedy například pro zemědělské využití (včelín, seník, stáje pro dobytek,...)

    Představ si že by si vedle tebe na louce v klidné lokalitě, někdo postavil třeba 400 maringotek, kde by ubytoval 1600 dělníků...

    Takže až budeš hledat pozemek na marinu, je potřeba hledat třeba v těch co jsou určeny buď k zástavbě, nebo k rekreaci (tedy určenou jako obytné-proto že tam chceš bydlet). Specifická situace je když je to zahrada v obci, tam se to dá trochu obejít.

    A u sebe (u RD) na zahradě stát marina už může pokud bude mít do 25m2, tak to můžeš brát jako vedlejší stavbu.

    To je ostatně druhá možnost koupit levný pozemek pro marinu (ideálně s dalšíma lidma) koupit pozemek kde už stojí jakákoli zřícenina budovy k bydlení a na to pozemku si těch marin postav kolik chceš
    MAHUTA
    MAHUTA --- ---
    CUKI: tak pokud mam svuj pozemek,tak si tam mužu snad zaparkovat auto,autobus,housetruck nebo marinu. A nebo mě něco uniká? Doma mam taky marinu na pozemku a vše ok.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ono to šlo i před 1.1. 2013:

    Rozhodnutí č: 2394
    Stavební zákon: výrobek plnící funkci stavby
    Pojmu „výrobek plnící funkci stavby“ je nutno rozumět tak, že se jedná o výrobek, který plní takovou funkci, jakou obvykle plní stavby ve smyslu § 2 odst. 3 stavebního zákona z roku 2006. Nejpodstatnějším charakteristickým znakem výrobku plnícího funkci stavby ve smyslu stavebního zákona je to, že se jedná o výrobek umístěný na určitém konkrétním místě trvale nebo dlouhodobě. Takovým výrobkem může být např. i silniční vozidlo.
    (Podle rozsudku Městského soudu v Praze ze dne 08.12.2010, čj. 10 Ca 280/2008 - 78)

    ale teď se to nemusí už řešit soudně, proto je to bohužel, čím dál častější.

    Zrovna nedávno jsem se setkal s odtraněním 8mi maringotek z louky. Zůstaly (vrátili se tam) 2 co měli platný papíry a stěhujou se na pár měsíců pryč, ale je to s nima taky nahnutý.

    U maringotek vidím problém v tom, že i když se to dá teoreticky uhrát na sedmdesátosmičku, na louce třeba seník, tak tím že je to zároveň i vozidlo by to člověk musel prokazovat ustavičně. Zatím co pevnou stavbu spadající do sedmdesátosmičky prokáže jednou a pak jen kdyby dělal nějakou rekonstrukci, protože se sice změní užívání stavby, ale zároveň neprobíhá žádná stavební úprava, takže není povinnost nic nikde nahlašovat.

    jediný problém je, že z pohledu katastrálního zákona spadá povinnost zapisovat i stavby na které není potřeba ani ohlášení, ale bez kolaudace to nezapíšete. Na druhou stranu, stavby se zapisují až po dokončení a nic mě nebrání v tom stavět do konce života. Alespoň já jsem na ten důvod zatím nenarazil.

    Takže "obojživelnictví" maringotek je de facto jejich slabina, ač to bylo donedávna opačně...
    TSOH
    TSOH --- ---
    CUKI: a nebo jak jsi psal > [ CUKI @ lide z maringotek ]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam