• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek
    NYA
    NYA --- ---
    TSOH: měla jsem na straně, co byla u zdi, naskládané cihly, ty to odizolovaly od stěny a zároveň akumulovaly
    EMK
    EMK --- ---
    TSOH: já to mám kolem 18cm a úplně v pohodě.
    TSOH
    TSOH --- ---
    kolik matre kamna od stěny ? objednal jsem si Petry s tim prosklenim a v navodu je ze maji byt 40 cm od steny... ma cenu to dodrzovat ? drevena bouda a kolem kamen plech bude..
    MASOO
    MASOO --- ---
    ja sem se vykaslala i na ten lak, jde to, ochodi se to casem, bude to trochu spinavy, ale zas to ma takovou "impregnaci", jen tedy pozor na soupani veci s nozickama ostryma
    RAJCAK
    RAJCAK --- ---
    Je to úplně v pohodě , nalakovana dvěma vrstvami vodou reditelnym lakem . Příjemný , hladký . Plus vyjde metr čtvereční na cca 110 Kč ..
    CUKI
    CUKI --- ---
    RAJCAK: a konkrétní pak a jak jsi s tím spokojenej?
    RAJCAK
    RAJCAK --- ---
    CUKI: jo , tak je to finále , nalakovana OSB
    CUKI
    CUKI --- ---
    RAJCAK: Ta OSB deska na podlaze bude finálka? Budeš jí něčím natírat? Většinou to dělám PU, ale hledám něco přírodnějšího co bude mít podobnou odolnost...
    RAJCAK
    RAJCAK --- ---
    MAESTRO_007: bude koupelna a záchod .
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    RAJCAK: pekna promena, za tou prickou u kamen je/bude co?
    RAJCAK
    RAJCAK --- ---
    Pohled z druhé strany

    RAJCAK
    RAJCAK --- ---
    Jedno osobní před a po . Začátek srpna a začátek září .



    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Jsem si uvědomil, že mám vlastně fotku toho svýho obydlí i když zrovna teda když tam spali kluci a šli jsme betonovat desku, takže bordel jak v tanku.
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    TSOH:

    vnejsi skruz napevno prichicena ke konstrukci (prave kvuli snaze predejit pohybum/ vylamovani se), mezi prostor vyplnen vatou, a skrz vnitrni skruz teprve prochazi kourovod- ten je omotoan a utesnen provazem - viz kralik.
    KRALIK
    KRALIK --- ---
    TSOH: na 1 m vodorovny trubny potrebujes 2 m svisly trubky, aby ti to tahlo. preber si to jak chces :) (a jeste snad kazdy koleno je +0,5 m navic)

    ja mam: kamna, koleno, 0,5 m nahoru, koleno, 1 m vodorovne skrz stenu, koleno, 1 m nahoru. a tahne to na pycu
    TSOH
    TSOH --- ---
    KRALIK: dik... mineralni vatu mam ve zdech a kolem toho kominu urcite provaz... trubky uz mam take 1,5mm (ty slabsi hned proreznou...) proc mas ten komin jeste otoceny nahoru ? uvazuji ze trubku necham venku vodorovne koukat ze steny aby tam neprelo (i kdyz je striska tak do trubky zateka..)..
    KRALIK
    KRALIK --- ---
    TSOH: ja ty trubky dostal, pac kamos resil to samy u nejaky unimobunky. jestli si dobre pamatuju, ta vetsi ma vnitrni prumer nejakejch 21 cm, vnitrni pak asi 18 nebo 16? proste mezi kazdy 2 vrstvy strcim prst. tesnici provaz taky neni uplne levna zalezitost a budes ho potrebovat dost, ale vydrzi dlouho. idealne to pak jeste nejak oplechovat, at tam nejde voda. vodorovnou trubka mam tu tlustostennou (1,5 mm) cernou a na dylku ma 1 m :) takze to cni od mariny asi 70 cm a az pak se lame k nebesum... nechtel jsem to rezat. stavel jsem to dost narychlo.

    kdyz si s tim vic vyhrajes, muze to poslouzit dobre. driv jsem ty samotovy obaly vycpaval jen mineralni vatou a dycky mi tam nachcalo (i kvuli kondenzaci na samotnym kourovodu, po kterym to pak stejka) a vata sla do haje. provaz a jedine provaz
    TSOH
    TSOH --- ---
    KRALIK: dik... to je docela dobry reseni a nevypada to nejak moc financne nakladne... prumery samotovych trubek maš jake ? tedy spis jaka je mezera mezi nimi pro to tesnici lano...
    Jak pises k te hmotnosti tak ja bych je uřiznul a dal jen na šiřku stěny (připadně malý přesah 2 cm vně i ven) tak to by těžký nemělo být ne ?
    QNEDLEEQ: dik... inspirativni, ale vzhledem k ceně to asi pokutim sám...
    KRALIK
    KRALIK --- ---
    TSOH: ja mam v sobe 2 samotovy trubky, mezeru mezi nima i mezi kourovodem a vnitrni trubkou vycpanou tesnicim provazem. a zapatlany kamnarskym tmelem. vata je uplne na hovno. kdyz to zvlhne, ztrati objem. a mam dojem, ze jedna ta trubka samotova by bohate stacila. zas tak moc se to nerozpaluje. prumer staci mensi – http://www.kominy-bokra.cz/...tova-vlozka-zakladni-160mm-leto-p2126?gclid=CKe8uIXM_84CFZQK0wod38oLCQ

    musim rict, ze s resenim u sebe nejsem nijak zvlast spokojenej. ty trubky vne mariny jsou tezky, takze misto pruchodu strechnou je pevnej bod na pace a trochu se mi to prevazuje ven.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam