• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek

    V prvni rade pro ty, kteri se chteji castecne vymanit z okovu otrokarskeho systemu, pro kutily i zahradkare, divky i chlapce, podiviny i samotere. Maringotka jako domov. Tuning, tipy a triky, kazdodenni tvrda drina a pocity sladke, kysele i hořké. Vitejte doma, lide z maringotek.

    nastenka: Pruvodce nakupem maringotky (resp. prednakupem) ...aneb nekupuj zajice v pytli

    related: [ Malá bydlení nejenom mobilní ]

    rozbalit záhlaví
    CUKI
    CUKI --- ---
    RFK: dobrý je si udělat dobrou nájemní smlouvu, na pronájem je zahrada (daná část) s podmínkou údržby sadu vlastními prostředky a silami s možností vjezdu vlastním autem a zázemím... Nebo něco na ten způsob.
    Majitel bude krytej smlouvou, a ty vlastně taky. Pokud někdo z úřadu bude chtít dělat problémy musí to mít požehnané od majitele a on od tebe. Tohle už se v praxi řeší těžko.
    RFK: to já tě nechci strašit, jen je dobrý to vědět a bejt na to patřičně připravenej. Obytňák je v Praze problém spíš v ulici, ale pokud tam bude stát 5 maringotek a budou vidět... Na to chce najít něco neprůstřelnýho. Zatím to ale není tak horký od roku 2013 od kdy novej zákon platí jsem slyšel všehovšudy asi o 4 případech, kdy se museli mariny odtáhnout pryč. Jednou to byli závistivý sousedi a 2x myslivci co dělali problémy, tak bacha na ně...
    RFK
    RFK --- ---
    CUKI: čoveče,já se asi kvuli tobě začnu bát a víc jak po deseti letech prodám náklaďák a nastěhuju se do paneláku :D
    CUKI
    CUKI --- ---
    RFK: To jsi někde u té hlavní jak jsou ty garáže a pod tím je podmáčená louka, pod úrovní silnice? Moc takto špatných míst v úvalech není, je pravda že se tam teď divoce opravují cesty u viaduktu, ale to není tak hrozný, nebo jo?

    Jinak docela dlouhou dobu byla na prodej v Dubči taková zarostlá louka kousek od silnice a bylo to za pár korun, pokud ti nevadí, že tam budeš parkovat obytňák nelegálně, což předpokládám, že na tom místě kde budeš bude stejné, tak se dá razantně ušetřit...
    RFK
    RFK --- ---
    ZORB: pořád lepší hluk dálnice v pozadí než přejezdy náklaďáku metr vod hlavy plus hustá železniční doprava :)
    ZORB
    ZORB --- ---
    RFK: Dubeč je fajn, jen tam člověk moc nemůže počítat s nějakým klidem, hlukový pozadí Prahy(šum velkoměsta) je tam neustále přitomné.
    RFK
    RFK --- ---
    CUKI: No jo,no co na to říct jinýho,než zmrdi. ale ja to můžu svést na přístřešek pro zvířata :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    RFK: tak to mám nastaveno taky, bez velkého prostoru se obejdu, dokonce bych si trofl tvrdit, že v malém se cítím lépe, ale bez zahrady? To si představit nedovedu.
    RFK: De facto není, je tam měco jako 3 měsíce na stejném pozemku, ale nesmíš tam být zároveň znovu :-(
    RODWY
    RODWY --- ---
    byli jste tam nekdo mrknout?
    Bazos.cz - Hodnocení a inzeráty uživatele: Navrátil
    https://www.bazos.cz/hodnoceni.php?mail=187326&telefon=728782973&jmeno=Navr%C3%A1til
    RFK
    RFK --- ---
    už takhle žiju víc jak deset let a neměnil bych. moje žena taky ne. jen jsem k nákůaďáku musel přikoupit ještě marínu. :)
    RFK
    RFK --- ---
    CUKI: Je to tam myslim podmíněný nějakym pohybem několikrát do roka,ne?
    RFK
    RFK --- ---
    CUKI: prostě jsem měl na mysli,že z mého pohledu je důležitá velká zahrada a na spaní,odpočinek,jídlo,milování a hygienu mi stačí maý prostor. Nikoho nesoudim. jsem rád že nebydlí všichni v maringotkách. :)
    RFK
    RFK --- ---
    CUKI: nadsázka :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    RFK: proč blbě? Já myslím, že může bejt každýmu putna, kde ten druhej bydlí, důležitý je že se mu tam líbí. Než v bytě tak za mě raději v marině. To, že jsou mariny a všechny "neběžný" typy bydlení diskriminovaný, je akorát tím, že systém je nastavenej pro tu většinovou společnost, co by ti vnutila nejradeji nevím co, jen aby se ten systém nepo... Protože nic jinýho neviděj a neuměj pochopit.
    viz např. stavební zákon, pro který je nově prostě marina i obytňák taky stavba.
    RFK
    RFK --- ---
    KOOTCHA: čoveče já jsem na tom už tak blbě že mi spíš příjdou magoři ti co bydlej v bytě :)
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    tak to ses uz jen proto, ze bydlis marine, zejo :)
    RFK
    RFK --- ---
    Já jsem ale trochu magor a jedim do prahy na kole :)
    RFK
    RFK --- ---
    ..ale je to 5 min busem na nadrazí bechovice:)
    RFK
    RFK --- ---
    (v deseti lidech)
    RFK
    RFK --- ---
    CUKI: Obchvat tamtudy nepovede. když se podiváš na mapy cz,tak je videt kudy vede. úvaly jsou lepší na dostupnost než třeba zahradní město,protože bydlíme na nádraží :) ale je tu ted rušno s tou tezkou technikou a pohybem neznámých lidí. navíc v ti lidech tu platíme dvakrát tolik co bychom platili v tý dubči
    CUKI
    CUKI --- ---
    RFK: 3/4 hodiny na metro už je dost daleko :-( To je mnohem dál než z Berouna, co na tom že je to Praha. A pronájem POUZE pozemku za takový prachy v týhle lokalitě (příroda nic moc), navíc se tam už začíná vyměřovat obchvat. Ten kámoš platil tuším 4k ale i s chatkou... To ty úvaly mi přijdou mnohem lepší i tou dostupností, ale taky asi záleží jak kde. Tam je super ten vlak.
    RFK
    RFK --- ---
    My teď žijem v Úvalech,ale majitel pozemku sem nastehoval jeste bagristy a lešenáře,takže už to tu neni tak hezký jako dřív a moje žena tím dost trpí. I kozy mají menší pastvu. V tý dubči by to bylo pro ně super. V zadní části pozemku kde nejsou stromy je spousty křovin s čímž si kozy hravě poradí a v okolí je pár opuštěnejch zahrad,tak je mohu taky vypásat. Samozřejmě že se o kozí produkty rád a hrdě dělím i o vejce,protože 5 slepic pokreje v pohode běžnou potřebu deseti lidí. :) Dále jsem nadšený pěstitel dýní o což jsem ted take příšel (bůůů) Ale v té Dubči ta půda přímo čiší úrodností,takže pojedu i ostatní zeleninu a kdo se k nám přidá,tak v tom může ject s náma. ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam