• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek
    FEEX
    FEEX --- ---
    SMYSLOV: už je pryč :/
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---
    olá
    Prodám maringotku. - Brandýs nad Labem-Stará Boleslav, Praha-východ - Sbazar.cz
    https://www.sbazar.cz/vaclav123h/detail/49060150-prodam-maringotku
    CUKI
    CUKI --- ---
    R6ANDREW: Já na tou mobilheimu prostě vidím to, že je to koncepčně sezónní stavba, kde je vše tak nějak na oko už z výroby. Na počátku je to celkem vyrovnaná idea. V GB to kupujou třeba lidé kteří si to postaví na místě kde staví budoucí dům a pak to prodají dál a bydlejí v tom různí sezónní pracovníci v zemědělství. A když už i na to to není dobré, převezou to sem. Znal jsem i firmu co se tím zabývala.
    Problém je, že na rozdíl od mariny se MH nedá nějak rozumě zrekonstruovat. A zbyde z toho akorát spoustu odpadu. Tady kousek ode mě stál jeden ladem, přemejšlel jsem jestli to nekoupit. Asi bych to dostal za pakatel, ale ta kostra co ti z toho zbude je vykoupena tím že budeš muset dost draze zlikvidovat ten odpad.
    No a když jsem viděl rám zblízka, tak průměrná marina má oproti tomu kostru z tanku. :-)

    Podle toho taky vypadá popřevozový stav. Vlastní zkušenost z GB kde ty co stáli cca 6000 liber a méně se po převozu dost "rozklížili" V rozích kondenzovala šíleně voda, nabytek z papundeklu se taky musel tak nějak zafixovat. A dost často se našel takovej kterej šel na náhradní díly, protože opravovat ho nemělo smysl. Jenže na místě kde v nich na farmě přes léto bydlelo přes 4000 lidí se ztratila ta největší nevýhoda tohoto bydlení. A to drahé přemístění! U nového to jde, ale tady už je to taková horší analogie ekologické daně u aut.
    Asi bych si raději koupil lodní kontejner a nebo složil něco z unimobuněk...
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    MARINGOTAK: podrobnosti zkus vyfiltrovat, ale co si tak pamatuju, pod zlatym pozlatkem skryvala se neopravena, vyhnila prkna, spatne zaizolovane, tepelne mosty dlouhe az na druhy breh.. Ale konkretne nevim. Kazdopadne nekupuj citama, je to jako s autama, vypada pekne, ale je to vylitana vrana. Radne vse prolustrovat a kdyztak radeji nekupit, ikdyz jsi jel 100km se podivat. Nevyplati se to. Ver, ze kdyz se tu ve specializovane diskuzi lidi, co tak ziji, pise, ze jsou to fuseri, tak to bude pravda.
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    CUKI: Tohle mu samozrejme pretlumocim. Taky si nemyslim, ze to je nejlepsi reseni. No ale....viz nize..
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    CUKI: me neodrazujes, ja si stavim to s cim jsem vas seznamil v tvy diskuzi o levnem bydleni. Ale kamik resi nepeknou zivotni situaci, nema love, hypo nedostane, najem platit nechce, ale ma misto a moznost zazevlit na nakou dobu, jak bude potrebovat, u nas na louce. Ovsem v cem, to uz si musi vyresit. S internetama neni moc kamarad, takze rozhazuju site ja, pac mu chci pomoct. Napadl ho mobilheim, nebo marina, ale tu asi za kilo nesezene "udelanou". V mobilheimu vidi vesmes zarizeny kvartyr, bez prace. Ne ze by byl levej, ale kdyz kupi prazdnou marinu, nez ji opravi, zatepli, postavi vnitrek.. Ma cas jen o vikendech, neb maka, a to jeste ne vsechny vikendy ma volne, pac semtam zamelouchari. Suma sumarum nema sanci to do zimy stihnout. Proto hledame "hotove" reseni. Toz tak
    CUKI
    CUKI --- ---
    R6ANDREW: Nechci tě nijak odrazovat ale ještě jsem neviděl použitelně zaizolovaný mobiheim. Bydlel jsem v tom asi rok v GB v mírném klimatu a byla to běs a hrůza. Většina použitých mobilheimů se tahá právě z GB, tak to bude asi dost podobný.
    MARINGOTAK
    MARINGOTAK --- ---
    R6ANDREW: Slo by to i nejak konkretneji s cim kdo byl nespokojen nez jen ze jsou to Fuseri . Mate nejake doporuceni na výrobce?
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    MARINGOTAK: viz nastenka!
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    Ahoj. Nevi nekdo o zateplenem mobilheimu ve slusnem stavu? Interier nemusi byt top, jakoze stul a sedacky tam nemusi byt, periny taky ne, to se necha sehnat, ale topeni by tam melo byt finkcni, klidne i kamna na drevo, jestli se to vubec dela.. Cena okolo 100 000 Kc a nekde pobliz Nymburska, aby jsme to nevezli z Brna, rozpocet je uz tak napjaty.

    Ptam se abychom nenaleteli podvodnikum, jako tem, co sekaji ty rozpadajici se maringotky.

    Za info dekuji pekne
    MARINGOTAK
    MARINGOTAK --- ---
    zdravím, má někdo zkušenost s výrobcem panem Navrátilem a kvalitou jeho Maringotek? Ta inspirace (zelena maringotka dole je udajne od p.Navratila). Děkuji
    MASOO
    MASOO --- ---
    KCE: mám traktor, domov, cestu, zem, nic víc nepotřebuji;)
    ROLEX
    ROLEX --- ---
    PHRASE: S tím pánem teď po telefonu hodně mluvím:)

    Je moc milej a vstřícnej, ty maringotky dělá na zakázku a má podval a maringotku,co my kupujeme (ne od něj), nám bude převážet (a hodil výbornou cenu!). Dám pak reference, zda bylo vše ok. Kupujeme nakonec hotovou s diy sedlovou střechou, takže budeme hodně vysoký i hodně široký.
    PHRASE
    PHRASE --- ---
    tady ještě jedna moc pěkná inspirace, co teď koluje na fb


    tady k ní víc fotek
    Maringotka - Praha - Sbazar.cz
    https://www.sbazar.cz/moninavratilova/detail/47278230-maringotka

    Tolik světla uvnitř, to chceš!
    PHRASE
    PHRASE --- ---
    tady jedna inspirace ze stavby vlastní maríny na podvozku
    Bydlení v maringotce – Honza Němec
    http://www.honzanemec.cz/tiny-house/
    ROLEX
    ROLEX --- ---
    MASOO: Víceméně ano. Nic tam nekupujeme.
    MASOO
    MASOO --- ---
    LALOBA:
    ROLEX: Melnik je ale ta stara pisnicka se zelenym naterem a natrenejma kolama, ne?
    KRALIK
    KRALIK --- ---
    MARTINAA: vykaslat. ale udelej si nad tim strechu, at mas marinu v suchu. nebo aspon v rovine, at ze strechy nekape voda na steny
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam