• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---
    ROLEX
    ROLEX --- ---
    jo a řidič byl kolotočář a i když jsem mu to nejdřív moc nevěřil, byl to profík a věděl co dělá
    ROLEX
    ROLEX --- ---
    hele prostě se to tak sešlo a já si při nákupu neuvědomil, že bude ta střecha problém a pak už to jelo nějak setrvačností celá akce. Rozhodně neříkám, že to je ideální varianta, spíš ta poslední a chce to mít trochu štěstí a koule. Maringotka je v zahrádkářský osadě na území Velké Chuchle.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ROLEX: Těchto příkladů jsem taky několik viděl. Stejně tak vím o pokutě 50k Kč, bez toho aby to dojelo na místo. A to taky existuje případ, kdyby se nedejbože na cestě něco stalo.
    Na bych si to třeba na triko nevzal. Je něco jiného marinu převést z horní-dolní do vedlejší dolní-horní pomocí traktoru a nebo do dovézt z Žatce kolem Prahy. Předpokládám, že ji máš u Dubče, že? Jinde o marinách kolem Prahy nevím. Respektive tam kde byly je už vyhnali.

    Ty jsi třeba koupil marinu s tím, že ti ji někdo převeze. když se nepovede, tak tě to zas tak moc trápit nebude. Pokud Ale postavíš něco za 300 a víc k Kč a budeš to chtít prodat, tak tě bude i zajímat kolik máš v té chvíli možností a jakou máš v % šanci ji dostat do většiny míst.
    ROLEX
    ROLEX --- ---
    My když jsme řešili před rokem odvoz, kterej se ukázal být problematický hlavně kvůli sedlový střeše (přesahy do stran, legálně to vůbec nemělo jít na silnici) tak i výška byla problematická (kdyby to bylo na podvalu), tak maringotka nakonec jela po svejch bez jakýhokoli povolení od Žatce na okraj Prahy. Punk ale co už, dojeli jsme a cena byl přívětivá:D
    CUKI
    CUKI --- ---
    KCE: Nadrozměr je cokoliv nad "délka soupravy nesmí přesáhnout 16,5 m, šířka 2,55m (2,6m chladák), výška 4 m a hmotnost 48 t"
    Nad 4,5m je problém v hodně tunelech, protože na 4,5m se ty tunely a mosty staví.
    Nad 8m návěsu už často těžko projedeš v zástavbě RD či v rekreačních oblastech.
    dle dle pravidel přepravy nadrozměr viz dole, je velmi výhodné se vejít do těch 3,2m. Nad to dle ceníků co jsem našel stojí skoro dvojnásobek... :-(

    "
    Souprava, která nepřekročí ani jeden z následujících rozměrů: šířku 3,2 m, výšku 4,5 m, délku 23 m, nebo celkovou hmotnost 50 tun, bude povolena MD za následujících podmínek:

    Přeprava nesmí být provedena za mlhy, hustého sněžení a špatné sjízdnosti vozovek /dle ročního období/.

    Souprava bude vybavena příslušným obrysovým a výstražným osvětlením, které bude při jízdě v činnosti.

    Na dálnici a rychlostní silnici posádka soupravy umožní bezpečné předjíždění ostatních vozidel.

    V případě, že se souprava při jízdě po dálnici stane nepojízdnou pro technickou závadu nebo havárii, dopravce zajistí její odstranění z jízdního pásu dálnice nebo rychlostní silnice nejpozději do 12 hodin od okamžiku vzniku nepojízdného stavu soupravy.

    Při projíždění úseků s obousměrným provozem v místech částečných uzavírek musí řidič soupravy umožnit bezpečné míjení protijedoucích vozidel a to i v případech přejíždění přes přejezdy středního dělícího pásu dálnice nebo rychlostní silnice.

    Zpravidla u přepravy soupravy výše uvedených rozměrů nebude stanovena povinnost technického doprovodného vozidla.

    Souprava o šířce nad 3,21 m a do 5,00 m včetně, nebo celkové délky soupravy do 45,00 metrů bude povolena za předpokladu, že:

    V uvedených úsecích nebude probíhat žádná uzavírka, která by neumožnila bezpečný průjezd nadrozměrné přepravy a zároveň ovlivnila bezpečné projíždění ostatních vozidel a dále po splnění podmínek předchozího odstavce.

    Při této přepravě bude silničním správním úřadem předepsaná povinnost doprovodu technickým doprovodným vozidlem (zpravidla /dle vedení celé přepravní trasy/ jedno doprovodné vozidlo do šířky 4,0 m a délky soupravy do 26 m a nad 4,0 m šířky a 26 m délky - dva technické doprovody). Počet doprovodných vozidel je v závislosti na vedení trasy, uzavírkách apod. Je plně v kompetenci silničního správního úřadu."
    KCE
    KCE --- ---
    CUKI: co to je zas za kecy? nad 3,2m rozhodne zadny doprovody nepotrebujes, to ma kdejakej obytnak, 4m je bezna vyska navesu za nakladakem, klidne i vic. nad 4,5m je to nadmerny naklad ale to neznamena ze 'nemas sanci'. si prosimte aspon precti zakony nez tu zacnes rozdavat moudra.
    HENTAIRUSH
    HENTAIRUSH --- ---
    Jen k té dopravě, pokud je to v rámci jednoho kraje, tak se dá zařídit jakési povolení na přejezd přívěsu bez TP.
    (jsou tam omezení, že to nesmí být hlavní tah atd)
    Policejní doprovod u toho být nemusí a musí to tahat pouze traktor.

    Nikdy jsem to neřešil, ale vím že to lze - pokud se přejíždí kraj, tak stejný povolení musí být od každého kraje, kudy to projíždí. Ale předpokládám, že to bude administrativní úřední pakárna na entou.
    (což ale nějákých min 20k za podval ušetřit může)
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    CUKI
    CUKI --- ---
    8Z4S: Protože to právě mobilní udělat chci :-) Jenže fakt, že je to na kolech neznamená že je to mobilní. Prostě mě láká udělat teď jednu mou stavbu přemístitelnou.
    Maringotky jsou sic na kolech, ale díky dnešním zákonům, jsou ty kola spíše na nic. navíc maringotky se zrovna dvakrát nehodí na přestavbu pro bydlení dnešních parametrů- tedy rozumě zaizolované stavby. Na to je to moc nízké a hlavně úzké.

    SUOTAM: Jak si ohýbal ty ocelové jekly na k-ci střechy?
    8Z4S
    8Z4S --- ---
    CUKI: a proc to nepostavis na miste, kdyz to budes delat cele nove a nebude to mobilni?
    CUKI
    CUKI --- ---
    SUOTAM: Já se snažím držet něčeho co seženeš kdekoliv. Ona doprava prázdného přes půl světa se taky počítá. Navíc nad 3,2m už potřebuješ doprovodné auta. Mě limituje taky délka, protože s tímhle se jen tak někde neotočíš a hlavně výška, proto to plánuju dělat bez kol a raději dopravit jeřábem. I tak je to děsný omezení. Nad 4,5m nemáš šanci a i nad 4m už je to dost problematické...
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    nebo v brejlich, pak potrebujes nakej doprovod a zalezi samozrejme na prujezdnosti trasy a . kdyz zvedne tu moji maringotku v brejlich cca 25 cm ,tak bude zadni hrana porad asi 30cm nad zemi, skrtat by to nemelo. jeste teda zvazuju,ze tu zadni hranu podseknu, musim si to dopocitat,aby to fakt nekde nedrelo.

    kazdopadne na podvalech se behne vozej mobilheimy,ktery maj rozmery jeste vetsi,takze se nebojim,ze bych to neodvez. cenu sem zatim neresil.

    primo na pozemek uz to pak dostane traktor
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    CUKI: prepravit se da skoro vsechno, bud na podvalu,pokud nebudou cestou nizke podjezdy ,napr na tomhle :

    4 nápravový teleskopický podvalník Nooteboom
    Parametry podvalníku:
    Výška ložné polohy 0,8m – 0,9 m
    Délka ložné plochy 8,5m - 12 m
    Šířka ložné plochy 2,75m – 3,25m
    Maximální nosnost 45 tun

    CUKI
    CUKI --- ---
    SUOTAM: protože chci v budoucnu stavět něco jako opravdu obyvatelnou širokou maringotku (ale pravděpodobně bez kol), tak se o to dost zajímám. Hlavně o tu cenu toho převozu. Ty brýle mě nenapadly, musel jsem si to vygooglit :-)
    Ale dle obrázků co jsem viděl tak je to pro tohle IMHO dost nevhodný. Protože tím přistaveným zadkem budeš brousit silnici. Taky ten podvozek bude asi dost trpět. Nebo to naložíš opačně? A kolík počítáš, že tě vyjde doprava? respektive srovnání s podvalem?
    11,5m je dost když jsem se bavil o tom s lidma co to převážej, tak mi řekli že nad 8m je to už docela problém v zatáčkách i když má podval třebas 8,5m...
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    na jekly mam zakruzovacku
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    CUKI: vysoky je to 4m, takze na podval uz se nevejde,navic to ma 11,5m,ale odtahne se to v brejlich, pripadne se da domluvit policejni doprovod.
    povezem to doufam jenom jednou na pozemek,takze pocitam s tim,ze to neco bude stat
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---
    KCE
    KCE --- ---
    podle me ma marina max 3,5m, podval tak metr, takze se to vejde akorat:)
    CUKI
    CUKI --- ---
    SUOTAM: Jak jsi ohýbal ty horní jekly?
    Jinak přístavba sice velká, ale trochu dost to stíží manipulaci. Jak se to po té přestavbě dá převézt? Značky to mít nebude, na plato to bude moc vysoký a asi i dlouhý ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam