• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek
    HENTAIRUSH
    HENTAIRUSH --- ---
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    Vypadá to jako lokomotiva :)
    CHARIZMATIK
    CHARIZMATIK --- ---
    SUOTAM: stylovka!
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    jj
    CHARIZMATIK
    CHARIZMATIK --- ---
    SUOTAM: ten kruh v čele, to je okno?
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    uz to ziskava tvar

    FEEX
    FEEX --- ---
    SUOTAM: ne, jako takovou zahradni zasivarnu a pro navstevy a deti.
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    FEEX: ze bys to dal na silnicni podvozek jo?
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---
    FEEX: ty jo taky by se mi libil vagon, či tramvajový vůz...
    FEEX
    FEEX --- ---
    JAMES23: nevím, chystám se tam jet podívat, asi žádná sláva .
    JAMES23
    JAMES23 --- ---
    FEEX: To je parada, jakou to ma svetlou vysku vevnitr?
    FEEX
    FEEX --- ---
    SMYSLOV: díky zkouknu.
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---
    ROLEX
    ROLEX --- ---
    jo a řidič byl kolotočář a i když jsem mu to nejdřív moc nevěřil, byl to profík a věděl co dělá
    ROLEX
    ROLEX --- ---
    hele prostě se to tak sešlo a já si při nákupu neuvědomil, že bude ta střecha problém a pak už to jelo nějak setrvačností celá akce. Rozhodně neříkám, že to je ideální varianta, spíš ta poslední a chce to mít trochu štěstí a koule. Maringotka je v zahrádkářský osadě na území Velké Chuchle.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ROLEX: Těchto příkladů jsem taky několik viděl. Stejně tak vím o pokutě 50k Kč, bez toho aby to dojelo na místo. A to taky existuje případ, kdyby se nedejbože na cestě něco stalo.
    Na bych si to třeba na triko nevzal. Je něco jiného marinu převést z horní-dolní do vedlejší dolní-horní pomocí traktoru a nebo do dovézt z Žatce kolem Prahy. Předpokládám, že ji máš u Dubče, že? Jinde o marinách kolem Prahy nevím. Respektive tam kde byly je už vyhnali.

    Ty jsi třeba koupil marinu s tím, že ti ji někdo převeze. když se nepovede, tak tě to zas tak moc trápit nebude. Pokud Ale postavíš něco za 300 a víc k Kč a budeš to chtít prodat, tak tě bude i zajímat kolik máš v té chvíli možností a jakou máš v % šanci ji dostat do většiny míst.
    ROLEX
    ROLEX --- ---
    My když jsme řešili před rokem odvoz, kterej se ukázal být problematický hlavně kvůli sedlový střeše (přesahy do stran, legálně to vůbec nemělo jít na silnici) tak i výška byla problematická (kdyby to bylo na podvalu), tak maringotka nakonec jela po svejch bez jakýhokoli povolení od Žatce na okraj Prahy. Punk ale co už, dojeli jsme a cena byl přívětivá:D
    CUKI
    CUKI --- ---
    KCE: Nadrozměr je cokoliv nad "délka soupravy nesmí přesáhnout 16,5 m, šířka 2,55m (2,6m chladák), výška 4 m a hmotnost 48 t"
    Nad 4,5m je problém v hodně tunelech, protože na 4,5m se ty tunely a mosty staví.
    Nad 8m návěsu už často těžko projedeš v zástavbě RD či v rekreačních oblastech.
    dle dle pravidel přepravy nadrozměr viz dole, je velmi výhodné se vejít do těch 3,2m. Nad to dle ceníků co jsem našel stojí skoro dvojnásobek... :-(

    "
    Souprava, která nepřekročí ani jeden z následujících rozměrů: šířku 3,2 m, výšku 4,5 m, délku 23 m, nebo celkovou hmotnost 50 tun, bude povolena MD za následujících podmínek:

    Přeprava nesmí být provedena za mlhy, hustého sněžení a špatné sjízdnosti vozovek /dle ročního období/.

    Souprava bude vybavena příslušným obrysovým a výstražným osvětlením, které bude při jízdě v činnosti.

    Na dálnici a rychlostní silnici posádka soupravy umožní bezpečné předjíždění ostatních vozidel.

    V případě, že se souprava při jízdě po dálnici stane nepojízdnou pro technickou závadu nebo havárii, dopravce zajistí její odstranění z jízdního pásu dálnice nebo rychlostní silnice nejpozději do 12 hodin od okamžiku vzniku nepojízdného stavu soupravy.

    Při projíždění úseků s obousměrným provozem v místech částečných uzavírek musí řidič soupravy umožnit bezpečné míjení protijedoucích vozidel a to i v případech přejíždění přes přejezdy středního dělícího pásu dálnice nebo rychlostní silnice.

    Zpravidla u přepravy soupravy výše uvedených rozměrů nebude stanovena povinnost technického doprovodného vozidla.

    Souprava o šířce nad 3,21 m a do 5,00 m včetně, nebo celkové délky soupravy do 45,00 metrů bude povolena za předpokladu, že:

    V uvedených úsecích nebude probíhat žádná uzavírka, která by neumožnila bezpečný průjezd nadrozměrné přepravy a zároveň ovlivnila bezpečné projíždění ostatních vozidel a dále po splnění podmínek předchozího odstavce.

    Při této přepravě bude silničním správním úřadem předepsaná povinnost doprovodu technickým doprovodným vozidlem (zpravidla /dle vedení celé přepravní trasy/ jedno doprovodné vozidlo do šířky 4,0 m a délky soupravy do 26 m a nad 4,0 m šířky a 26 m délky - dva technické doprovody). Počet doprovodných vozidel je v závislosti na vedení trasy, uzavírkách apod. Je plně v kompetenci silničního správního úřadu."
    KCE
    KCE --- ---
    CUKI: co to je zas za kecy? nad 3,2m rozhodne zadny doprovody nepotrebujes, to ma kdejakej obytnak, 4m je bezna vyska navesu za nakladakem, klidne i vic. nad 4,5m je to nadmerny naklad ale to neznamena ze 'nemas sanci'. si prosimte aspon precti zakony nez tu zacnes rozdavat moudra.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam