KCE: Předem se omlouvám, francouzština není moje silná stránka, krom jisté podobnosti se španělštinou a par frází, které bych nedokázal ani napsat, se naprosto nechytám.
Ale z toho co píšeš (a bylo zde napsáno) jsem pochopil, že jde o lokální problémy pár obcí. Pro to obecně pochopení mám, to jsem tam myslím i psal. Navíc u nás tohle už dávno platí. Narozdíl od ČR jsem viděl dosti obcí, kde se snaží naopak takovým lidem vyjít vstříc. V Čechách nevím o jediné. A často to moc nejde ani kdyby chtěli.
Mě vadí jakým způsobem (a kdo) se vlastně rozhoduje o tom co je a co není k bydlení?
Jasně je špatné že se likviduje cenná orná půda, aby se tam mohlo stavět. Na druhou stranu pokud někde koupím pole x tisíc m2 a uprostřed si postavím maringotku (nebo chatičku 20 max 30m2) a budu na těch polích ekologicky hospodařit, tak kde je ta škoda? Ovšem vedle se bez problémů udělají sklady a okolí se vybetonuje, to už nikomu nevadí.
V rámci ochrany prostředí chápu, že se vyjmou z možnosti stavby veškeré vzácné přírodní a jiné lokality a že se intravilán obce bude rozvíjet kontinuálně a pospojitě od kraje obce. Ale zbytek je podle mě až skoro protiústavní.