• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    jeden z duvodu je taky to, ze si na tom prekupnici udelali zivnost. na internetu prakticky nenarazis na maringotku od soukromnika, vsechno okamzite zkoupej prekupnici, prihodej 80k a hodej zpet na bazos
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    BANANABOY: me jeste napada, ze plno jich urcite bylo ve vlastnictvi kolotocaru, ktery chtej za vsechno nesmysl. Zkousel jsem se nekolikrat domluvit na jiny komodite a vzdycky to nedopadlo kvuli cene.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    BANANABOY: Protože ceny nemovitostí a pozemků a hledání alternativních cest. Rozdíly v cenách a kupní síle jsou brutální. Prodával jsem teď pozemek na Kokořínsku a řekl si za něj zdánlivě nesmysl, ale pak přijeli pražáci, co prodali nějakou garsonku na sídláku a ten nesmysl zaplatili v hotovosti, protože oproti cenám v Prase to byla pořád sranda. Zdejší člověk by to za to nedal. V podstatě všichni zájemci byli z Prahy. Takže jestli někdo chce žít bez dluhů a trochu alternativně, tak jsou ty peníze v poměru k cenám bytů vlastně úplný nic a užitná plocha neni o moc menší.
    KCE
    KCE --- ---
    BANANABOY: je to ted in, neasi;) a kde je poptavka...tam je nabidka..

    to samy co u dodavaek, nekdo prodava zdechlej jumper prvni generace s vestavbou kde je postel a stolek s varicem ze surovy mdf a lidi to za 160k koupi.
    BANANABOY
    BANANABOY --- ---
    Muzete mi nekdo pls vysvětlit, proc jsou maringotky tak drahy? Nemyslim zrovna tenhle střep co daval smyslov niz, ale obecne. Vetsinou jde o hrozny vraky, ktery maji schnily podvozky a dřevěný konstrukce, nepojizdny atd a ceny začínají nad 100k. Proboha proc? .)
    CUKI
    CUKI --- ---
    KCHARI: No Vysoká propustnost je u mě něco v řádu jednotek max desítek.
    asfaltový pásy máj právě kolem těch 20-30k, jen ty a Al vložkou jsou lepší. Ale ono nejde ani tak o ten samotný materiál, parozábrany (nikoli parobrzdy) jsou opravdu tak jak píšeš. Ale výsledná bariera nebude dosahovat nikdy ani těch 20 000. Jakýkoliv prostup (i technologicky správný), lepení, nikdy nebude tak dokonalé. Zatímco tu střechu uděláš bez jediného takového místa. A tak se na to musíš dívat. U tý mariny, kde šetříš každým centimetrem, se asi bez prostupů neobejdeš.
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    CUKI: vždyť to je relativně vysoká paropropustnost, když vezmeš v potaz, že parobrzdy mají faktor difuzního odporu větší než 100000 a pro srovnání asfaltový pás je někde okolo 50000
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    Okapnice z poplastovaného plechu Viplanyl r.š. 250 mm | Stavebniny DEK
    https://www.dek.cz/...apnice-r-s-250mm?gclid=EAIaIQobChMI__fY3cGh6gIVBcAYCh2jagAfEAQYAiABEgLmMvD_BwE
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    na podelnych stranach jsou profilovany okapnice, na celni je jen L profil, tam jeste musim vymyslet zakonceni.

    k tomu plechu se to vari horkovzdusnym fenem
    CUKI
    CUKI --- ---
    SUOTAM: To ti pěkně vyšlo z jednoho balíku za pěknou cenu.
    akorát nechápu "μ = 20 000", ale vzápětí napíší "vysoká propustnost pro vodní páry" Dneska už si do těch technickejch listů taky můžou nablejt jakýkoliv hovna.

    Tedy oplechoval jsi jen okraje které jsi přibyl do dřevěného záklopu a k tomu oplechování jsi ti následně přilepil. Tu čelní stranu budeš stejně muset nějak zapravit falcem?
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    Hydroizolační fólie SIKAPLAN 15G, šíře 2 m (světle šedá) | Stavebniny DEK
    https://www.dek.cz/...gclid=EAIaIQobChMIudDe47uh6gIVhKoYCh2vVQduEAQYBSABEgIGG_D_BwE&tab_id=hodnoceni
    CUKI
    CUKI --- ---
    SUOTAM: Možná nahoď nějaké detaily, to je dost zajímavá metoda. Já tu folii používal jen pro zatravněnou střechu a tam není problém ji nechat jen zatíženou pískem a substrátem nad ním.
    Tatravněná střecha je pro marinu sice asi užitečná, jako ochrana před letním přehříváním, ale pokud počítáš s převozem, tak je to zbytečná práce.

    Jinak pro ostatní, plechy se k sobě prý lepit dají, je na to speciální vložka z nějakého pružného a profilovaného materiálu, co se lepí nějakým k tomu určeným reaktivním lepidlem. Na 800mm svitek je nutný přesah 82mm. Je to ale děsně drahý...
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    taky sem s tim nikdy nedelal,proto mi pomahal kamos. na strechu se privrtaj specialni plechy,na ktery se to pak privari.plus spoje jednotlivych pruhu jsou delany s presahem, s tim, ze spodni pruh je navrtanej pres podlozky do strechy.

    kazdopadne je na to postup,kterej uplne neznalej clovek nezvladne, kdyztak ale muzu spojit s tim kamosem,kdyby to nekdo chtel vyrobit
    CUKI
    CUKI --- ---
    SUOTAM: Mě to tak špatný nepřijde. Je to v celku levný a vydrží to mnohem víc než 20let. Marina ze své podstaty nemá výraznější přesah střechy a ty folie něco vydržej. Co máš konkrétně za folii? O paropropustných foliích nevím vůbec nic. Jaké to má μ? Znám akorát pár druhů od Fatrafolu, ale přiznám se, že bych nevěděl jak to kotvit/lepit do těch prken... Jen ta jedna s tím textilním povrchem by asi šla i jinam než bitumenu, ale zkušenosti s tím nemám.
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    CUKI: nakonec uplne jinak. po zvazeni vsech moznosti,mi na tu strechu navaril kamos pvc folii. nejlevnejsi reseni, trvanlivost minimalne 15 - 20 let. hlavni vyhoda je v tom, ze je paropropustna, takze aspon strecha bude dejchat.
    sice trochu hnusny, ale zespoda to stejne neni videt.

    CUKI
    CUKI --- ---
    SUOTAM: Tak sem pak dej vědět jak to dopadlo, to mě dost zajímá. Pokud to bude cenově přijatelné...
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    budu to s nima resit zejtra,takze detaily neznam. kazdopadne by to meli umet
    Materiál pro stavební klempíře a pokrývače - OST - PLUS s.r.o. | Praha
    https://www.ost-profi.cz/
    CUKI
    CUKI --- ---
    KOOTCHA: Tohle je taková nouzovka když to jinak nejde, nepočítal bych to jako prvotní řešení ve fázi projektu.

    SUOTAM: A jak to falcujou do rádiusu, to se snad musí dělat na lisu ve formě ne? Co to je za firmu(y)?

    KOOTCHA: Možná to není těžký domyslet, ale mě to asi nedochází. Respektive mě nedochází proč, takové řešení. Ten oblouk je v mých očích velmi složitý, to už se snad pustím raději do toho falcu bez potřebného vybavení.
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    naky detaily asi v pohode. ja to resil kvuli cely strese a tu bych za deset let pedelavat nechtel. kazdopadne jsou firmy, ktery ti plechy naformatujou,ohnou hrany a klidne i zatocej do radiusu (to se hodi me) . clovek uz si pak jen zavre ten falc, coz by nemelo bejt tak komplikovany.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam