• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    Hydroizolační fólie SIKAPLAN 15G, šíře 2 m (světle šedá) | Stavebniny DEK
    https://www.dek.cz/...gclid=EAIaIQobChMIudDe47uh6gIVhKoYCh2vVQduEAQYBSABEgIGG_D_BwE&tab_id=hodnoceni
    CUKI
    CUKI --- ---
    SUOTAM: Možná nahoď nějaké detaily, to je dost zajímavá metoda. Já tu folii používal jen pro zatravněnou střechu a tam není problém ji nechat jen zatíženou pískem a substrátem nad ním.
    Tatravněná střecha je pro marinu sice asi užitečná, jako ochrana před letním přehříváním, ale pokud počítáš s převozem, tak je to zbytečná práce.

    Jinak pro ostatní, plechy se k sobě prý lepit dají, je na to speciální vložka z nějakého pružného a profilovaného materiálu, co se lepí nějakým k tomu určeným reaktivním lepidlem. Na 800mm svitek je nutný přesah 82mm. Je to ale děsně drahý...
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    taky sem s tim nikdy nedelal,proto mi pomahal kamos. na strechu se privrtaj specialni plechy,na ktery se to pak privari.plus spoje jednotlivych pruhu jsou delany s presahem, s tim, ze spodni pruh je navrtanej pres podlozky do strechy.

    kazdopadne je na to postup,kterej uplne neznalej clovek nezvladne, kdyztak ale muzu spojit s tim kamosem,kdyby to nekdo chtel vyrobit
    CUKI
    CUKI --- ---
    SUOTAM: Mě to tak špatný nepřijde. Je to v celku levný a vydrží to mnohem víc než 20let. Marina ze své podstaty nemá výraznější přesah střechy a ty folie něco vydržej. Co máš konkrétně za folii? O paropropustných foliích nevím vůbec nic. Jaké to má μ? Znám akorát pár druhů od Fatrafolu, ale přiznám se, že bych nevěděl jak to kotvit/lepit do těch prken... Jen ta jedna s tím textilním povrchem by asi šla i jinam než bitumenu, ale zkušenosti s tím nemám.
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    CUKI: nakonec uplne jinak. po zvazeni vsech moznosti,mi na tu strechu navaril kamos pvc folii. nejlevnejsi reseni, trvanlivost minimalne 15 - 20 let. hlavni vyhoda je v tom, ze je paropropustna, takze aspon strecha bude dejchat.
    sice trochu hnusny, ale zespoda to stejne neni videt.

    CUKI
    CUKI --- ---
    SUOTAM: Tak sem pak dej vědět jak to dopadlo, to mě dost zajímá. Pokud to bude cenově přijatelné...
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    budu to s nima resit zejtra,takze detaily neznam. kazdopadne by to meli umet
    Materiál pro stavební klempíře a pokrývače - OST - PLUS s.r.o. | Praha
    https://www.ost-profi.cz/
    CUKI
    CUKI --- ---
    KOOTCHA: Tohle je taková nouzovka když to jinak nejde, nepočítal bych to jako prvotní řešení ve fázi projektu.

    SUOTAM: A jak to falcujou do rádiusu, to se snad musí dělat na lisu ve formě ne? Co to je za firmu(y)?

    KOOTCHA: Možná to není těžký domyslet, ale mě to asi nedochází. Respektive mě nedochází proč, takové řešení. Ten oblouk je v mých očích velmi složitý, to už se snad pustím raději do toho falcu bez potřebného vybavení.
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    naky detaily asi v pohode. ja to resil kvuli cely strese a tu bych za deset let pedelavat nechtel. kazdopadne jsou firmy, ktery ti plechy naformatujou,ohnou hrany a klidne i zatocej do radiusu (to se hodi me) . clovek uz si pak jen zavre ten falc, coz by nemelo bejt tak komplikovany.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    SUOTAM: Mezi oplechování komína a komín se taky dává tmel, ne? V případě takovýhle malý stavby se případně jedná o to, abys jednou za 10 let strhnul tuhle pásku, přebrousil a přelepil znovu? To mi přijde docela snadnější, než to falcovat (protože to neumim :)).

    Těsnící páska 75 mm x 10 m asfaltová NICOBAND stříbrná | ProdomosLine
    https://www.prodomosline.cz/2484-tesnici-paska-75-mm-x-10-m-asfaltova-nicoband-stribrna.html
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    ad ta lepena strecha, konzultoval jsem to s par klempirema a prej neni na trhu jediny lepidlo, at uz v kartusi nebo jako paska, ktery by melo stejnou zivotnost jako stavba pod strechou. lepeny plechy se prej bezne po deseti letech opravujou,protoze tam zacne vzlinat voda, tmely se rozpadaj atd.
    Takze jedina trvanliva varianta je plechy falcovat
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    FATALLUBA: Celý to dělá kamarád sám. Podrobnosti prozrazovat nebudu, protože to neni moje dílo, ale ono neni těžký si to domyslet. Však to neni nic složitýho. Mně se spíš líbí ta kombinace materiálů a barev, kterou zvolil. Příští víkend by se snad měl fotit finál s vybavenim, tak pak případně dám fotku.
    FATALLUBA
    FATALLUBA --- ---
    KOOTCHA: Co to je za panely, ze kterych je to seskladane? Ten obklad jste si na tom delali sami?
    Napis nejaky podrobnosti, jestli chces a muzes :-)
    NYA
    NYA --- ---
    Myslím si, že za tu cenu bude zamluvena nebo prodaná hned.. nicméně pokud by někdo sháněl, může ji zkusit. Z inzerátu mi přijde ok

    Bílá maringotka - Praha - východ - Bazoš.cz
    https://auto.bazos.cz/inzerat/120135649/bila-maringotka.php
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    Ahoj ve spolek! Koupili jsme maringotku a nas kontakt na odvoz se neozyva a my to potrebujem relativne rychle vyresit, nemate nekdo nekoho prosim? Je to trasa Nelahozeves - Liberec. Takze idealne nekdo na tehle trase.
    CUKI
    CUKI --- ---
    KOOTCHA: Asi tě stále nechápu. Co přesně se mi snažíš sdělit? Já se jen pozastavil nad tím, jaký fenomén tyto stavby vlastně jsou. Nic víc, nic míň, je v celku jedno jak to nazveš, když to bude mít podobnej tvar.
    Analogii se stavební buňkou také naprosto nechápu. Stavební buňky tu nejsou tak dlouho a navíc jsou pořád stejné (pokud vím). Zatímco od té doby co vznikla první maringotka uplynulo mnoho vody a technologie je někde úplně jinde.
    Kdyby jsi se raději podělil o k-ci těch panelů. Myslím, že to bude zajímat nejen mě... Ohýbání-výroba těch střešních nosníků, taky není nezajímavá informace.
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    GASPODA: sikabond at metal
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    GASPODA: Ja mam oblibeny prumyslove lepidlo PU 200-50, slepoval jsem s nim hlinikovy ramy na solary a spoustu dalsich veci, pruzny po vytvrzeni a UV odolny... kdyz bys to pak chtel sundat, musel bys to uriznout strunou...
    GASPODA
    GASPODA --- ---
    kdyz jste u tech lepidel a strech.. ja bych potreboval prilepit na strechu konzolky na fotovoltaiku, vrtat do ty pekny puvodni plechovy strechy fakt nechci.. kov na kov.. nejaky tipy?
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    CUKI: Pořád stejnej příběh. Já ani o vysvětlení nestál. Už mezi námi pár diskusí proběhlo a směr to nabírá vždycky podobnej. :) Představ si třeba, že jsem to pojmenoval eko tiny house, nebo tak nějak. To, že to má nějakej tvar a oblou střechu ještě neznamená, že to něco kopíruje. To můžeš jít se stejnou spílat ke stavebním buňkám.

    SUOTAM: Dám vědět.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam