• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    Pro zájemce jeden mobilheim k prodeji zde.

    FRUITS
    FRUITS --- ---
    SUOTAM: už to funguje dobře. asi stačilo fakt jen vypálit
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    zkusil bych vycistit komin
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    SUOTAM: ne ne, stary, použivaný. Pravděpodobný mi přijde, že z těch peter jde žár do kouřovodu mnohem rychleji, a že se něco děje dál po cestě. Ale zatím jsem je zkusil jen jednou, třeba to přejde, protože potřebovaly zatopit.
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    FRUITS: ty petry byly novy?¨
    kazdy novy kamna musis nejdriv poradne roztopit venku, idealne aspon na pul dne uplne doruda, aby se vypekla barva a pak je teprve muzes dat dovnitr, jinak se ti to bude postupne vypalovat do interieru
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    heleďte, zas takový dotaz s kamnama - řeším takovej problém, že když se mi rozpálily kamna víc, tak bylo v maringotce tak zvláštně cítit, jak kdyby se zpíkala barva nebo tak něco. ale bylo to jen asi když byly kamna hodně roztopený (+ jsem na ně daval šamotky, tak jsem si říkal jesi to není tím)
    Ale teď jsem ty původní (sporákový) kamna vyměnil za Petry a po prvním rozhoření je to cítit uplně stejně. Takovej zvláštní pach jak nějakej lak kdyby se pek nebo něco takovýho :)
    Izolace by měla být ok - z peter jde koleno do 1m kouřovodu, ze kterého jde koleno do vyvložkovaného kouřovodu (na dotek ani nepálí), který jde vodorovně skrz stěnu ven (kolem nehořlava vata, a pak 2m nahoru (a asi 1m dolů je takový to slepý rameno na saze).
    nevíte čím by to mohlo být? Může být třeba trochu ucpanej ta vyvložkovaná část komína? U těch sporákových kamen sem si říkal že to může být třeba nějaká barva, kterou, někdo natřel ten sporák. ale to už není. no tak nevím :)

    (jen aby bylo jasno, maringotku, spíš v horším stavu, jsem si pučil na delší čas a teď řeším takovýhle zvláštní věci - vím že to působí trochu dementně ty mý dotazy, ale prosím o shovívavost - třeba někdo řeší podobný věci...)


    PHRASE: + díky, a díky ostatním za tipy ohledně infrapanelu.
    Po konzultaci s kamošem jsem se rozhod pro větší pohodlí vyměnit původní sporákový kamna za petry co jsem levně sehnal a hned je to lepší.
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    Melo by to sloužit pro cca 9 lidí jako víkendový hotel. Takže potřebujeme spíše delší. Už premejslej i o nějakém Tiny house. Takže se ještě zeptám jinde. Ale sítě jsem musel rozhodit, chápete;-) hlavně s tím nebudou nikdy nikam jezdit. Jediná výhoda kol spočívá v tom, že budou moci "stavbu" presunout v rámci pozemku, když bude potřeba.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    R6ANDREW: tak s timhle rozpoctem uz si muze hodne vybirat, ne? tuhle mi prislo podnos toto https://www.truhlarstvirillich.cz/maringotky-4-6m/ mne ty ceny prijdou desivy, ale kdyz uz to je nekdo ochoten dat, sel bych do toho.
    TSOH
    TSOH --- ---
    HEJSEK23: zvláště když s jídlem roste chuť...
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    R6ANDREW: připadá mi roztomile najivni si myslet že to diletantství není trvalé :)
    R6ANDREW
    R6ANDREW --- ---
    Ahoj, prosím vás pořád platí, že Navrátil a Tonda jsou diletanti? Nejake jiné varování? Soused chce máňu a je schopný jet koupit první, co bude vypadat hezky (teď se kroutí, že za 270K že Sadské je to moc)..
    TSOH
    TSOH --- ---
    Dobra cena: Petry s prosklením za 3 190 Kč
    Krbová kamna UNI 1550, černá | Mountfield
    https://www.mountfield.cz/...-2kam1107?gclid=EAIaIQobChMI-52v88So7gIVluJ3Ch11kghhEAQYASABEgLR1PD_BwE
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    TADEAS: do podlahy dobry, ale na stenu a strop imho nesmysl, to uz si pak nepovesis ani obrazek, abys to neprovrtal
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    FRUITS: alternativa: uhlikovefolie.cz da se dat i na strop, stenu, atd
    YFALET
    YFALET --- ---
    Ahoj,máte někdo aktuální zkušenost s maringotkou od Návrátila ze Záp? Dnes jsem se tam byl podívat a nepřišlo mě to až tak strašný,teda až na cenu. Koukal jsem že je tu historicky dost špatnejch hodnocení,tak jsem v rozpacích.Díky
    CUKI
    CUKI --- ---
    CUKI: To by mě zajímalo za co jsou ty mínusy? :-D Kdo s tím tady z vás kšefuje?
    PHRASE
    PHRASE --- ---
    FRUITS: používáme v bytech v baráku (i v minibytě) akumulační kamenné infrapanely a účty za elektriku jsou celkem v pohodě, ale máme ten nízkej tarif D57d. Na občasné/ranní přitápění v maríně bych si to uměla představit, jen zvolit jinej typ než šutr (dle váhy) a vhodný umístění (pokud takový v maríně vůbec je) - třebas na tu úzkou boční stěnu, aby se záření dostalo do celého prostoru. A k tomu termostat, ideálně s možností zapnout na dálku, aby si mohl člověk trochu předtopit, když se vrací v zimě po víc dnech dom (to byl během mých zimních časů v maríně muj sen:) nebo když mu v noci klesne teplota na nepříjemnou mez.
    CUKI
    CUKI --- ---
    "Prej to moc nežere elektřiny..." :-D Stejně jako jakýkoliv jiný přímotop. Je tam jen jiný podíl radiační složky. hodí se to ale spíše do otevřených prostor. Například dílny a průmyslové provozy. Do mariny bych to moc necpal. Určitě tím neušetříš a hlavně bude více prostor rozdělen na studené (tam, kde něco překáží infrazáření z panelu) teplé zóny (tak kde na to topení "vidíš").
    Pokud máš prázdnou marinu tak třeba, pokud je zabydlená, tak to moc fungovat nebude. A určitě to nežere méně elektřiny :-D
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    Hele máte zkušenosti s infrapanelem? pří. jaký typ? Prej to moc nežere elektřiny... Přemýšlel jsem, že bych si občas trochu přidal tepla v té zimě, ke mym kamnům, kterým vždycky po ránu trvá než se roztopí...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam