• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek

    V prvni rade pro ty, kteri se chteji castecne vymanit z okovu otrokarskeho systemu, pro kutily i zahradkare, divky i chlapce, podiviny i samotere. Maringotka jako domov. Tuning, tipy a triky, kazdodenni tvrda drina a pocity sladke, kysele i hořké. Vitejte doma, lide z maringotek.

    nastenka: Pruvodce nakupem maringotky (resp. prednakupem) ...aneb nekupuj zajice v pytli

    related: [ Malá bydlení nejenom mobilní ]

    rozbalit záhlaví
    CUKI
    CUKI --- ---
    CUKI: To by mě zajímalo za co jsou ty mínusy? :-D Kdo s tím tady z vás kšefuje?
    CUKI
    CUKI --- ---
    "Prej to moc nežere elektřiny..." :-D Stejně jako jakýkoliv jiný přímotop. Je tam jen jiný podíl radiační složky. hodí se to ale spíše do otevřených prostor. Například dílny a průmyslové provozy. Do mariny bych to moc necpal. Určitě tím neušetříš a hlavně bude více prostor rozdělen na studené (tam, kde něco překáží infrazáření z panelu) teplé zóny (tak kde na to topení "vidíš").
    Pokud máš prázdnou marinu tak třeba, pokud je zabydlená, tak to moc fungovat nebude. A určitě to nežere méně elektřiny :-D
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    Hele máte zkušenosti s infrapanelem? pří. jaký typ? Prej to moc nežere elektřiny... Přemýšlel jsem, že bych si občas trochu přidal tepla v té zimě, ke mym kamnům, kterým vždycky po ránu trvá než se roztopí...
    NYA
    NYA --- ---
    FATALLUBA
    FATALLUBA --- ---
    HEINZZ: Ok. Deklaraci výrobce, ani osobní zkušenost nezpochybňuju. Spíš jsem chtěl přidat tu svou s Cemwinem :-)
    ANNONKA
    ANNONKA --- ---
    Díky všem, už jsem to našla. Oni to prodávají v obi smajlík s vyvalenýma očima
    FREEK303
    FREEK303 --- ---
    HEINZZ: i wish i was knowing what i am doing:)
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    FREEK303: glad i'm not the only one, plus you (as opposed to me) know what you are doing.. = D
    FREEK303
    FREEK303 --- ---
    HEINZZ: me 2!
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    FATALLUBA: hmm, osobne mam kolem kamen i pod rozvadecema primo cetris a mel sem to tak i v opbytnaku.. = ) pokud vim tak i od vyrobce je tohle pouziti udavany..
    FATALLUBA
    FATALLUBA --- ---
    HEINZZ:
    Spis bych pouzil Cemwin. Dava se i pod elektricke rozvadece a do ruznych jinych aplikaci, kde pri nejakem problemu zabrani prostupu ohne do konstrukce.
    Cetris deklaruje nehorlavost, ale porad je to cementotriskova deska.
    8Z4S
    8Z4S --- ---
    ANNONKA: tepelná zástěna
    HEINZZ
    HEINZZ --- ---
    ANNONKA: hledej "cetris", cemento-triskova deska.
    ANNONKA
    ANNONKA --- ---
    Jak se dá nazvat taková ta deska dříve asi z azbestu na čtyřech nožkách co zabraňovala žíru z kamen poškodit například skříň?
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    ETERNITE: jak mate udelanej ten spoj?mezeru a dvoje dvere,aby slo maringotkou hejbat,nebo nak na pevno?
    CUKI
    CUKI --- ---
    ETERNITE:
    A teď která ta stavba je hlavní a která vedlejší? :-D
    ETERNITE
    ETERNITE --- ---
    Tak už nejsme lidé z maringotek:) Do nového roku v megaluxusnmí bejváku. Nějak se nám terasa vymkla z rukou...a mrzí mě, že zanikla ta křehká krása při pohledu na naší Márinku s červenejma okénkama. Ale nutno říct, že je to změna k lepší psychické pohodě celé rodiny, obzvlášť v době virové jsme začínali mít celkem ponorku (říkáme tomu maringotková nemoc:)

    TRIP
    TRIP --- ---
    Fotecka pro představu

    TRIP
    TRIP --- ---
    Děkuju za odpovědi, maringotka se mi líbí krásně by pasovala do toho naseho lesika ale dovoz je nesmysl tak skusim něco poresit tady, box, přívěs, plastic fantastik to není nic pro mě,co se týče legislativy když je to na více méně na kolech tak to můžeš mít a do pěti let ti to už i zápisou na úřadě, ale nesmí tě nikdo zmrdit, já taky kupuju zemědělskou plochu kde se nesmí žít atd... Ale sousedi sou na pohodu tak to jde, je tady možnost postavit domecek 40m2 tak premejslim nad nějakou alternativou co tam zaparkovat než se pustíme do domku
    FOSSIL666
    FOSSIL666 --- ---
    TRIP: Chtel napsat kuo si naves/prives/box, idealne izoterm...ale KCE me predbeh...:-) nevidim jedinej rozumnej duvod, proc tahat marinu pres celou evropu (jen kvuli tomu, ze jsou ted cool? )... Lodni kontik muze bejt ok, ale rozumne (a dobre) ho zaizolovat bude narocnejsi nez ten prives..
    CUKI
    CUKI --- ---
    SMYSLOV: Tak hlavně tam jsou místně dost rozdílný podmínky. Něco jiného je to u moře a něco jiného je to v centrální části. Proto jsem se ptal na lokalitu.

    Taky by mě zajímalo jak je to tam legislativně. předpokládám že je to tam volnější než u nás. Soudě z toho co jsem tam všechno viděl, ale i tak ne všude můžeš postavit co chceš. Neznám právní základ. A z toho co vím, tak je to víc o tom že se to toleruje, než že by to bylo legální. Viz Beneficio a podobné komunity.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam