• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek
    CUKI
    CUKI --- ---
    JOHNASS: Osobně bych ji rozšířil ještě víc. Než 2,5m. Ještě poměrně dobře se dá převážet do 3,2m

    Ono se to nezdá, ale pokud ji zaizoluješ, tak ti tam moc místa nezbude. A owersize k-ce není nikterak složité.
    23NAUTILUS
    23NAUTILUS --- ---
    JOHNASS: nechci ti do niceho kecat, ale at uz v marine nebo obytnaku na sirku ocenis kazdej centimetr! :P
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    Nechce nekdo maringotku , takovou tu malou čtyřkolou , k vidění na Štvanici u divadla Vila ..
    JOHNASS
    JOHNASS --- ---
    ahoj,
    mel bych prosbu, nemate tu nahodou nekdo marinu nekde kolem prahy, na kterou by bylo mozne se prijet podivat, do ktere byste me pustili na kratkou exkurzi?
    poridil jsem podvozek na kterym chci postavit marinu a rad bych se mrknul jak to pusobi na zivo nez se do toho pustim, sketchup klame..
    aktualni pudorys podvozku je 8 x 2.3m, resim zda se vyplati absolvovat pakarnu s rozsirenim na 2,5, jakou vnitrni vysku atd
    diky moc!

    CUKI
    CUKI --- ---
    ITCHYHEAD: To záleží co na nich bude stát a jak je uděláš. Když budeš chtít postavíš domek na kuří nožce. Ale většinou je ekonomicky výhodné jich udělat spíše víc. Rozpon cca od 2,5m zvyšuje poměrně nároky na nosné prvky na kterých je stavba. Co je výhodnější je vždy záležitost daného pozemku.
    ITCHYHEAD
    ITCHYHEAD --- ---
    CUKI: o kolik víc bys jich doporučil?
    CUKI
    CUKI --- ---
    SUOTAM: A co na ty piloty postavit i tu marinu (a předtím je provázat)?
    Piloty by se měli řešit tak, že kdyby jeden selhal/nebyl, nemělo by se se stavbu nic stát. Z toho pohledu mi přijde výhodné jich udělat víc.
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    Druha varianta je to spojit napevno, bez mezery a doufat,ze se to casem neutrhne. Jelikoz jsme v podkrkonosi na kopci a vykyvy pocasi budou furt vyraznejsi, tak by to slouzilo jako dobra kotva pri nakym tajfunu :)
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    Neresil jste nekdo nak chytre a funkcne pristavek k maringotce?
    Musim pristavet detsky pokoj. Vyresim to asi jako samostatnou jednotku formou drevostavby na pilotech, volne prilozenou ke stene maringotky. Nechce to spojovat pevne, stojime na svahu, maringotka si muze trochu sedat, pristavbu dam naopak na piloty,aby se nehybala.

    No a premejslim jak vyresit pruchod, aby tam netahlo,neprselo, zaroven to nebylo pevne sesroubovany. Neresil jste nekdo neco podobnyho pro inspiraci?dik

    Navic marina je plechova, pristavba drevena, nemuze to byt na sebe asi uplne pritiskly,aby nezacala pristavba plesnivet.
    ANNONKA
    ANNONKA --- ---
    BILLIUS: mráz je hubí až při -15°C..... https://www.bing.com/search?q=%C5%A1t%C4%9Bnice+dom%C3%A1c%C3%AD+a+mr%C3%A1z&;qs=n&form=QBRE&sp=-1&pq=%C5%A1t%C4%9Bnice+dom%C3%A1c%C3%AD+a+mr%C3%A1z&sc=10-21&;sk=&cvid=6EAFD6B268954DA59D764CB774C98344&ghsh=0&ghacc=0&ghpl=
    Je otázka, zda dostaneš ten mráz do škvír a skulin kde by mohlo být o zrnínečko tepleji........držím ti palce aby se likvidace podařila dočista dočista!
    BILLIUS
    BILLIUS --- ---
    BILLIUS: [update/snad solved] k stenicim. vse jsem vypral, utrel, vysal, vykouril necim podobne sirne svici, vystrikal ATAK MikroCif a nakonec na 3 dny prohnal ozonovacem. nevim jak dlouho trva kdy populace zviratek mozne zase ozije. jen musim rict, ze 3 tydny a zatim klid. tak zaklepavam a pripadne pojedu v zime na dovolenou a necham je tu vsechny umrznout!!! preji vsem bezbrouci bydleni
    MAWRHIS
    MAWRHIS --- ---
    BILLIUS: ozonovac jsem zrovna chtel navrhnout, my ho celkem uspesne pouzivali k likvidaci smradu koure. Tak drzim palce aby se ti nenastehovaly i do auta :).
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BILLIUS: tam je dulezity, aby se zamezilo preziti stenic v ruznejch sparach a hlavne zdech. tzn. ze pokud mas nakou vapor barrier v ty maringotce, tak abys ten prostredek nasprejoval tak, aby dosahl az na tu vapor barrier pod drevama a taky v elektrickym vedeni, kam se casto uchylujou v pripade prave naky exterminace. ta firma co byla u nas mela s sebou specialne vycvicenyho psa bigla, kterej je vycenichal a ukrejvaly se mimo jine taky v zasuvkach a ve skvirach kolem nich. takze ta firma vypla elektriku a do vsech zdirek od elektriky strikali ten prostredek a pak zalepovali izolepou, aby to tam pusobilo. tak snad budes mit stesti a uspejes a zbavis se jich. ja sem si uzil svoje..
    BILLIUS
    BILLIUS --- ---
    DEVIL: Vse jsem vypral na 90. Ostatni veci do pytlu a do vyhrateho auta za okno. Pouzil jsem doutnak na stenice a vse vysprejoval. V samotne maringotce jsem potom na 4 dny pustil ozonovac. Potom by nemelo nic prezit, ani ja. Tak uvidime, jak to dopadne.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    BILLIUS: ja sem vsechny veci co sem mel dal do pytlu a nechal 3 dny venku v -40ti. novy matrace i ty perovaci podlozky, zalepil vsechny skviry kolem zasuvek, zavolal deratizery, ktery celej byt fumigovali a 24 hodin se tam ten sajrajt nechal pusobit...
    doporucoval bych jak rika anonka, zavolat naky firme, protoze jakmile nekam zalezou a tam prezijou, tak to cely budes opakovat do nekonecna. nebo nechat maringotku uplne promrznout par dni
    ANNONKA
    ANNONKA --- ---
    BILLIUS: vím od babičky - vynést všechno z bytu, vybílit vápnem, nábytek venku rozebrat pokud jde (postele, možná skříně), vydrhnout lyzolem a mazlavým mýdlem, uschnout na slunci!, co lze vyvařit to vyvařit, co nelze to spálit (čalouněné). Celý činžák naráz, jak jedna přežije je zle.
    V dnešní době nejspíš povolat deratizátora, vlastně ti na hmyz se jmenují asi jinak ....
    BILLIUS
    BILLIUS --- ---
    Ahoj, nemate prosim nekdo zkusenost se stenicemi? Exterminoval jsem je konkretne v drevene maringotce biocidnim insekticidnim kourem a v druhe fazi ve spreji a napada me tak, ze se radi schovavaji ve vselijakym zakouti, v kterych je nejspis nedokazu zahubit. Nebo nemate nekdo nejake rady jak jste se jich ucinne zbavili?
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    GASPODA: vzdyt jo.. byl to jen pokus o humr
    GASPODA
    GASPODA --- ---
    HEJSEK23: kola na spalkach me jeste netrkly, cece, zatim spalky plnej pouze podpurnou a antihoupaci funkci ;) kola stejne nemam moc kam schovat, abych setril pryze nebo co... ;)
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    GASPODA: to zni dobre! 🤭😁
    jakoze mas kola na spalkach? cece tje hodne genialni
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam