• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek
    MBL409
    MBL409 --- ---
    MIKEKT: a co se trochu poohlídnout a za kilo někde v okolí koupit slušnou Orličanku?
    Než tyhle naleštěný bídy za mraky peněz.
    Pro tuhle jsem si jel v pátek a v sobotu jí hned otestoval slušnej slejvák. Střecha neteče, ostatní postupně..

    NA_PYCZU
    NA_PYCZU --- ---
    MIKEKT: Ja mam na zahrade nepojizdnej karavan za 30.00,- samozrejme prostor je stisnenej, ale nic mi tam nechybi, naposledy tam jezdim v rijnu, mam teda obrovsky stesti, ze zazemi mam kdyztak u sousedu, kdyz potrebuju, natahnu si od nich eletriku. Vodu si vozim v barelech. Jako prozatimni reseni mi to vyhovuje.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    MIKEKT: postav si tam starou avii nebo neco podobne levneho
    CUKI
    CUKI --- ---
    MIKEKT: pokud víš že nešlápneš do vosího hnízda proč ne. Ale pak je ten podvozek putna. stejně to tam nedovezeš na kolech.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    CUKI: No ja to mel v planu tak, ze schvaleni zadosti o zmenu UP muze trvat klidne par let a do te doby tam postavim maringotku. Po zmene UP tam postavim nejakou malou chajdu :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    MIKEKT: To je v celku jedno jestli chata nebo bydlení. Začal bych tou žádostí o změnu ÚP.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    CUKI: nechci to na stále bydlení, ale jen jako chatu. Je to na louce, ale přes cestu jsou 3 chalupy a pod lesem je vesnice. V územním plánu to není vedené jako stavební pozemek, ale chtěl bych zažádat o změnu up
    CUKI
    CUKI --- ---
    MIKEKT: Po 101. Je to stále dokola. Tenhle blud už dávno neplatí. I kdyby ti to levitovalo nad pozemkem, jak jogín na náměstí v Marakeshi, tak to plní účel stavby a tím je to dle stavebního zákona stavba jako každá jiná. Místo tohoto nesmyslu si najdi raději, co říká přesně ÚP. Ten je rozhodující. Třeba tam najdeš něco kloudnějšího. Některé věci totiž ve stavebním zákoně definovné úplně nejsou a nebo jen velmi neurčitě.
    Pokud je to v nějaké horní dolní daleko od měst, tak ti to třeba ještě nějakou chvíli projde. ale nespoléhal bych se na to. Nebudeš první ani poslední, kdo se nedoprovolně stěhoval.
    Mimo intravilán obce je to ale vesměs dost obtížné.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    CUKI: no, ale když bych to chtěl dát na pozemek, který je veden jako louka, tak tam musím mít kola, abych neměl s nikým problémy, že to můžu odvést a není to ničím pevně spojené se zemí
    CUKI
    CUKI --- ---
    MIKEKT: Mnohem lepší. Na zimu je 8cm vaty (hádám jen mezi nosnou k-ci) děsně málo, ale 100 lepší než to první. Klidně bych to vzal i bez toho podvozku, pedpokládám že často to přemisťovat nebudeš a ten podvozek sám stojí docela randál.
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    MIKEKT: tohle vypada dobre
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Nebo vzít něco takového a jen tam nechat dodělat otvor na komín? https://auto.bazos.cz/inzerat/169917465/maringotka.php
    Nebo je lepší mít základ na klasické maringotce?
    CUKI
    CUKI --- ---
    MIKEKT: Píšu po totální rek-ci od světských co mívají v inzerci za spíše ty vyšší částky.
    Nejde ani tak o fušeřinu z manuální stránky, ale totální nepochopení základů stavební fyziky. Za mě úplně zbytečná práce. Dneska z toho stojí jen podvozek a část podlahy.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    CUKI: píšeš teď o nějaké po reko nebo nově postavené?
    CUKI
    CUKI --- ---
    MIKEKT: asi tě zklamu jednu takovou jsem před odjezdem viděl v Berouně. Bude to hádám stejný zdroj. Bydlelo se v tom chvíli, ale prostě byla plesnivá protože parotěska tam sice byla, ale úplně k ničemu. Prostupy naprosto nechráněný. 3rouby skrz až k vnějšímu plechu,.. po rozkrytí to bylo dost šílené, ale jinak řemeslně to bylo vcelku ok, ale bohužl jen na vrchu. Stála asi 350, pokud si dobře pamatuju.
    KCE
    KCE --- ---
    MIKEKT: snad si nemyslis ze to privedeni dovnitr je neco jinyho nez dira do podlahy vrtakem a protazeni kabelu?:)
    minimalne u ty mariny z inzeratu rozhodne zadna folie nebude :D
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    KCE: Jo jako natahat listy bych asi zvladnul, ale to privedeni elektriky dovnitr, kdyz je tam nejaka ta paroprosputna folie? neni to lepsi udelat rovnou pri te reko?
    KCE
    KCE --- ---
    MIKEKT: porad lpis na rozvodu elektriky, ale minimalne ta co jsi posilal na zacatku, co tam jako cekas? jeden, dva jistice, svetlo na strope a tri, ctyri zasuvky, kabely natazeny v listach. to snad zvladnes za odpoledne taky, ne? nesmysl za tohle neco priplacet..
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    MIKEKT: nebo tomu prostě dej čas a doufej
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    Pokud to poptas u nekoho kdo to stavi, pocital bych v holym zakladu minimalne 500 a vic... Tyhle kolem 250 jsou zbastleny od preprodejcu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam