• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRALIKlide z maringotek
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    FRUITS: Tak jsem to nakonec pořešil s místním traktoristou z jablečného sadu opodál.
    Ale díky za tipy, hupcuk je dobrá věc
    GESTO
    GESTO --- ---
    FRUITS: Utahnul... S pujcenim toje stejne jak s traktorem. Zeptat se mistnaku :) a uchyceni bud pres strom/jiny pevny bod anebo si ho vytvorit. Ja bych zatloukl trubky jakoby do tvary jehlanu abych se nemusel bat ze se to z te zeme vytrhne a habcuk uvazal hned u zeme..
    CUKI
    CUKI --- ---
    FRUITS: klidně i za dlouhou trubku zaraženou do země a nahoře vyvázanou za dva další body. Teď se zamrzlou půdou na tom posuneš i letadlo :-D
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    FRUITS: za strom?
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    FRUITS: spíš je asi otázka, za co to chytnout ten hupcuk
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    GESTO: Myslíš že by to hupcuk utáhnul? A to by se dalo někde půjčit?
    GESTO
    GESTO --- ---
    FRUITS: a co hubcuk? Jestli jde o pár metrů...
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    Brno - hledam traktor/istu
    Zdravím, potřeboval bych pohnout o pár metrů po rovině s maringotkou. Nemáte prosím kontakt na někoho s traktorem nebo silnou 4x4?
    Je to po rovině, ale není tam moc manipulačního prostoru, tak by to neměla být moc velká dodávka, spíš traktor, nebo něco takového, který může zatlačit s marinou kdyžtak i zezadu
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    DEJVIK99: zajdi v okolí Dubče do hospody, a popřej se
    DEJVIK99
    DEJVIK99 --- ---
    Ahoj, tak se přidávám k hledačům traktoristů v okolí Dubče. Potřeboval bych vytáhnout a posunout marinu, co stojí na místě už nějakých 30-40 let.
    MBL409
    MBL409 --- ---
    Za 50 s dopravou základ asi dobrej. Ty fleky za dveřma na stropě můžou bejt od zatékání a divná je ta utržená příčka. Koukám na to jen na telefonu, ale podle toho, co bylo v nabídce před rokem když jsem hledal já, tak za pádě dobrý. Vloni začínaly na 60-ti a byly daleko horší..
    BASSMATY
    BASSMATY --- ---
    tady fotky

    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    principála Alexe znám osobně, a nedoporučoval bych nákup.


    Na tom ale asi nebude nic překvapivého 😏
    MBL409
    MBL409 --- ---
    HEJSEK23: pravdu máš, teď koukám, že je to u Nymburka. Ludvík Berousek je někde u Odolený vody. Ale jak píšeš - ne že by na tom záleželo…
    Poslal jsem to jako alternativu k maringotkám - za míň peněz hodně metrů - udělej si sám..
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    MBL409: jak jsi přišel na to že je to Berousek?
    ...nebo tak říkáš všem světskejm? .cirk King nejsou rodina Berousků
    ne že by na tom teda záleželo
    HEJSEK23
    HEJSEK23 --- ---
    BASSMATY: inzerát vymazán. -pošli fotky
    MBL409
    MBL409 --- ---
    Už je fuč, ale koukal jsem, že Berousek prodává návěs na přepravu koní za 47 K - 13,5 metru délka. Možná dobrej základ na vlastní realizaci se spoustou místa..
    https://auto.bazos.cz/inzerat/176846815/naves-na-kone.php
    Nebo tam má za 30K - 8 metrů dlouhou taky na přepřavu zvířat…
    https://auto.bazos.cz/inzerat/177797416/naves-na-zvirata.php
    Po izolaci a parotěsu by to ani snad nemuselo vadit-smrdět.
    Maringotky má drahý jako všichni, ty jsou v kurzu…
    A klidně bych počítal s cca 10-15% usmlouváš.
    BASSMATY
    BASSMATY --- ---
    Tak jsme to viděli a nakonec jsme si řekli, že to není ono, přehazování nápravy by bylo trochu horší, protože ji má spojenou s ojí a celkově to nebylo takový terno, prostě hodil přes tu původní izolaci ten polystyren, no... A navíc jsme našli takovou starou cirkusáckou podobných rozměrů a dohodli jsme se za 50k i s dopravou - co si o ní myslíte? https://auto.bazos.cz/inzerat/178743151/historicka-cirkusova-maringotka-retro.php
    Za mě podvozek v pohodě, nic prožranýho, opláštění taky vypadá v pohodě, nic prohnilýho a střecha taky vypadá, že nezatýká (jen je vpředu tak divně prohlá, že mi přijde, že se tam bude držet voda..on tvrdil, že se to tak před těma 90ti lety dělalo, ale nevím no,)).
    BASSMATY
    BASSMATY --- ---
    MARA1113: jo, dík moc. Je to varianta...taky jsem přemýšlel o tom, že bych sehnal normální V3S nápravu a přehodil to z té jeho delší, pak bych to mohl normálně vytáhnout na vozík bez ruky a odtáhl bych to sám. Ale je to trochu hrot, ještě takhle v zimě...zítra se na to jedu každopádně podívat a uvidím.
    Ale když mi pošleš číslo na p. Fialu, budu rád. Na bazoši jsou kousky, co bych si zateploval sám atd. tak za 40tis (za míň už jen úplně shnilý věci, no). Kdyby bylo něco smysluplného na rekonstrukci za míň, tak mi to dává větší smysl.
    Na téhle boudě v Krtíši je výhoda, že tam právě už dával extrudovanej polystyren a pak palubky...parotěsku snad taky (ještě si nejsem jistej, jestli to náhodou nepřehodil jen přes tu původní, ale na druhou stranu furt lepší, než když tam lidi dávaj přes tu původní jen palubky a prodávaj to za 85tis a víc, to je fakt ujetý)...plus tam má solár s kontrolerem a baterkou (neptal jsem se ho na parametry, podle fotky nic velkýho, tipl bych 100W a mppt kontroler), bufík (4kW), kterej bych asi střelil a koupil za to kamínka, celkově prostě za tu cenu úplně jinde, než ty věci u nás no.
    Já jinak teď zatepluju dodávku a tam dávám parotěsku a pak takovej sendvič DAPE arktik, měl jsem možnost sehnat levně a je to efektivnější než pěny, polystyreny apod. a docela v pohodě se s tím pracuje, tak bych asi volil to, kdybych zase sehnal levně
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam