• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECROMANNFC - Near field communication
    IGRACEK
    IGRACEK --- ---
    hledam nejakou aplikaci, ktera by hledala rfid tagy pres bluetooth.. konkretne mam predstavu, ze bych pak z telefonu hledal frisbeecka zahozeny v krovi. :]

nemuzu nic najit, jen extra zarizeni - napr http://www.incrediblethings.com/tech/find-your-lost-stuff-with-stick-n-find/

nevite, jak by se to dalo udelat?

a jako bonus tahle uchylarna, co jsem objevil :]
    Never lose a sock again with RFID-chipped socks | Digital Trends
    http://www.digitaltrends.com/lifestyle/never-lose-socks-with-rfid-chips/
    FALCO
    FALCO --- ---
    PAYAXY: no zase tak zbytecne ne
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    SIM karty jsou v ohrožení. Útočníci mohou na dálku zneužít i tu vaši - iDNES.cz
    http://mobil.idnes.cz/utok-na-sim-pres-sms-0qm-/mob_tech.aspx?c=A130721_235201_mob_tech_jm

to zas bude (vicemene zbytecne) paniky ve svetovym bulvaru :-D
    WAKI
    WAKI --- ---
    LISKNI_SI: Elektrikarskou pasku na nej :D No to nechce :D :D
    LISKNI_SI
    LISKNI_SI --- ---
    WAKI: Hele a asi se ti nechce tam ten čip přilepit izolepou a nosit to tak den po světě, abychom věděli, jestli je to fakt úplně neškodný, co? :-)
    WAKI
    WAKI --- ---
    LISKNI_SI: Mam sony xperii p, a nfc telefonu mam u fotaku, a kdyz jsem zkousel prilozit cip dolu, tak nic, az kdyz jsem ho dal na dane misto, pokud si odzkousis, kam az to zvladne precist tvuj telefon a nalepis ji na dane misto kam to uz nezvlada cist, tak si myslim, ze by problem byt nemel... :-)
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    NECROMAN: obávám se toho samýho, chtělo by to nějakou apku, do který zadáš kartu a pomocí nfc čipu telefonu budeš platit jako internetový nákupy... ale v našich končinách bohužel asi mission impossible
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    LISKNI_SI: pokud si prilepis na telefon NFC nalepku, tak predpokladam ze kdykoliv budes chtit pouzit NFC v telefonu, tak ti to precte tu nalepku namisto cehokoliv jineho.
    LISKNI_SI
    LISKNI_SI --- ---
    Tušíte, zda by mohl být nějaký problém mít nalepenou NFC nálepku na telefonu se zaplým vlastním NFC? Už mě nebaví vytahovat z peněženky kartu a zadávat PIN, ale přejít k O2 a platit třikrát tolik za tarif jen proto, abych mohl platit přímo mobilem, se mi chce ještě o trochu míň, takže si chci dočasně pořídit někde kreditku a nalepit si tu kartu na mobil. Akorát se bojím, jestli se zapnuté NFC v mobilu nebude stále pokoušet číst tu nálepku a nevyžere baterku.
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    ADAMFC:
    Fajn, kterej systém to umí a se kterou app?
    Jen tak přemýšlím kterej systém je otevřenější a přístupnější těmhle experimentálním věcem.. ?
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    MC_KALAPU: Tak sem si stahl zkusebni verzi, zkousel jsem nacitat svoje rfidcka a vubec nic...
    WAKI: tak to je samozrejme pravda
    WAKI
    WAKI --- ---
    MC_KALAPU: No ono i PC neni povazovany za bezpecny system. Problem je vzdy mezi zidli a klavesnici a to samy plati i pro telefony, at uz je to Android, nebo WP...
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    ADAMFC: No ja bych tak skeptickej k Androidu nebyl - kdyz se podivas, ktery telefony umoznujou s nejakejma bankama platbu pres NFC (coz bych mimochodem taky uvital, a prvni banka, ktera to udela pro L920 ma novyho zakaznika, protoze karty porad ztracim/lamu), tak to sou vsechno Androidy, jestli se nepletu - coz je vlastne docela zajimavy, protoze na korporatni urovni Android neni povazovanej obecne za prilis bezpecny system, treba ja chtel prave S4, ale protoze by mi na to firma nepustila mail, tak sem si mohl vybrat mezi ios a wp8 - pro me jasna volba...
    ADAMFC
    ADAMFC --- ---
    MELOUN: kreditku pro zakoupení pořádnýho telefonu :)
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    A co používáte pro stejný účel pro Android?
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    NECROMAN: zkusim! Diky!
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    MC_KALAPU: no asi nej appka pro NFC pro Windows Phone je
    Nfc Interactor | Windows Phone Store – aplikace+hry (Česká republika)
    http://www.windowsphone.com/cs-cz/store/app/nfc-interactor/4e1598fe-4885-4e2b-9c69-8d3f882c545b
    Zkus ten svuj RFID precist pomoci te appky a uvidis, zda tam jsou data v nejakem standardnim formatu, nebo neco custom, kde budes mit potom asi smulu.
    MC_KALAPU
    MC_KALAPU --- ---
    NECROMAN: Aha, to je zajimavy! A da se nejak zjistit, co ten muj rfid vysila a z toho to odvodit? Treba prave pres ten telefon? Ze by byla naka appka, kde bych svuj rfid prilozil k tomu telefonu a ono to ukazalo, co vlastne vysila?
    Vim, ze moje otazky sou hodne hloupy, ale tak zajimalo by me to, tim vic, ze nejaka moznost jak to udelat asi je...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    MC_KALAPU: otazkou je, co je treba, aby to NFC zarizeni nebo NFC tag vyslalo za signal pro otevreni - zda staci pasivni tag nebo je treba nejaky aktivni device?
    Pokud staci, aby telefon jen odeslal nejaky string pri prilozeni ke dverim, kde je ctecka, tak to by nemel byt problem, bude ale treba vedet ten string.
    Pokud ty dvere vyzaduji nejake aktivni overeni, tak to asi fungovat nepujde.
    WAKI
    WAKI --- ---
    MC_KALAPU: Pred rokem jsem toto resil a bylo mi sdeleno, ze to nejde.. Taky by me to zajmalo, treba se od tech dob neco zmenilo :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam