• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    Rady, nápady, zkušenosti a vše okolo výchovy dvojčat a vícerčat.

Českomoravská asociace Klubů dvojčat a vícerčat
    dvojčata.cz
    Centrum pomoci rodinám s vícerčaty - Klub dvojčat a vícerčat, o.s.
    Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty

Důležitá informace: umělé mléko pro nedonošené děti do 5kg (PreBeba Discharge) je možné mít na recept plně hrazený zdravotní pojišťovnou
    rozbalit záhlaví
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: davas mi nadeji! Jdeme tam pristi tyden a uz ted z toho mam hruzu co si zase vyslechnu
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ale spravilo se to samo...
    včera jsme byly na neurologii a konečně! mají nález obě v normě! Doteď to bylo samé "na dolní hranici" případně "hraniční", a teď konečně v cajku! Další kontrola ve třech letech, uff.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: ještě můžeš zkusit otočit je v postýlkách, aby jim šlo světlo z druhé strany, ale opice klidně čuměly do zavinovačky, jen aby nemusely koukat na tu správnou stranu...
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    SUCUBIS: no mi na to cvicime Vojtovku ( na preferovani strany a zaroven je to porad na polohu na brise, ona Terka porad neakceptuje ze by se mela opirat o lokty ale uz nevlaje jak sakura ve vetru ) ale jinak mam pocit ze to delaj proste protze chtej a je jedno z ktere strany prichazis kam davas hracky atd.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    KACHNY: ja mam ty polohovaci polstarky pod hlavu, stepan cestou z porodnice mel tu hlavu uplne placatou tak to se spravilo, snazim se jim tu hlavicku hlidat a pretacet doleva a vcera uz me vazne vytocily tak jsem je oprela o spruchtle na levy bok, ale vojta normalne lezi na boku a pretoci tu hlavu stejne doprava, se divim ze si netrh vazem a samozrejme tak dlouho se vrti, az se sesunou, pracuju na tom uz kolik tydnu a jak bych nic nedelala :( jak krmim na ruce taky musi mit hlavu doleva aby se dostali k flassce no je jm to jedno
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    SUCUBIS: u nas to ma jedna a s tou musime cvicit 4 krat denne , coz teda uplne nezvladam..
    nase koukaly na obe strany a hlavy maji placaty doted :)
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    KRUPAN: coz o to, ono to asi i zmizi, ale maji na pravou stranu i silnou rotaci tela a uz zacinaji byt ty hlavicky i pekne placate
    KRUPAN
    KRUPAN --- ---
    SUCUBIS: nám taky ze začátku jedna holka koukala na jednu stranu. časem to zmizelo a kouká všude ;)
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    u nas v CKP v patek prekvapil Vojta, vykouzlil na me prvni vedomej usmev, rozzaril se jak slunicko :) kez by to takhle bylo casteji a u obou, ale uz pekne cumakujou co kde lita a dneska mi doslo, ze kdyz uz jsou v ohradce, muzu jim poridit kolotoce, konecne je mam k cemu pripevnit

jen nema nekdo nejakou radu jak ty deti donutit koukat na jinou nez pravou stranu ? at polohuju jak chci, maj tu sisku cim dal placatejsi a vsichni na me jak jsou fixovany na pravou stranu, az mam pocit ze me vycitaji ze proti tomu nic nedelam a ja se pritom tak snazim :(
    Anicka se naucila sve prvni slovo, kdzy nepocitam mama, tata + citoslovce:
    talíř :D
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    KATIA: Díky, se jmény jsme měli trochu problém, nemohli jsme se pořád s mužem shodnout.Nakonec jsme udělali kompromis a každý jsme vybrali jedno a myslím, že se k sobě i hodí
    KATIA
    KATIA --- ---
    KAROLKA: nej jména!
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    Já také hlásím přírůstek, holky se narodily předčasně ve 30. týdnu. Měla jsem rodit v Podolí, ale byla jsem zrovna na cestě, tak jsem porodila v Plzni. Nicméně jsem tady strašně spokojená a nakonec jsem vlastně ráda, že jsem tu porodila. Až budu rodit příště, jedu do Plzně :)

Maruška 1360g a Stella 990g

TK_
    TK_ --- ---
    2520/45 a 2250/47
    36+něco, přesně nevím
    Pořád jsou v Podolí, kvůli žloutence
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TK_: gratuluju, nějaké podrobnosti? Míry, váhy, gestační věk?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    tak to jsou teda dvojčecí starosti :-)
    Dvojčata zkomplikovala nároky na monacký trůn – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/zena/styl/354186-dvojcata-zkomplikovala-naroky-na-monacky-trun.html
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    TK_: Gratulace veliká :-)
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    TK_: tak vítej a gratuluju..;)
    TK_
    TK_ --- ---
    Tak se hlásím do klubu :)
    Dneska se nám narodili Jonáš a Viktorka
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam