• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    Rady, nápady, zkušenosti a vše okolo výchovy dvojčat a vícerčat.

Českomoravská asociace Klubů dvojčat a vícerčat
    dvojčata.cz
    Centrum pomoci rodinám s vícerčaty - Klub dvojčat a vícerčat, o.s.
    Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty

Důležitá informace: umělé mléko pro nedonošené děti do 5kg (PreBeba Discharge) je možné mít na recept plně hrazený zdravotní pojišťovnou
    rozbalit záhlaví
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    DUFFKA: no ja se bala ze se mi rozbehnou kazda na jinou stranu a k tomu kocar .. kdyz jdeme samy bez kocaru tak podle me nejsou potreba .
    DUFFKA
    DUFFKA --- ---
    KACHNY: ja jedny doma mam, ale nejak se mi do nich nechce... ale ony fakt chodi docela dost, ale prece jen je jeste stiham dobihat, kdyz je problem... jen resim, jestli to pujde uplne bez kocaru... :)
    zato s hristem problem zatim nemam, ony jsou docela opatrny, takze jen hlidam, do jakych vysek lezou...
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    DUFFKA: kdybys chtela ksiry mame :o)) fakt to jde, hele dneska sme byli zaridit parkovaci kartu, pak pesky z Perunovy na Floru, do reznictvi a do obchodaku pro papiry a pak domu. Jako na hriste se s nima trochu bojim, sou to dracice a co chvili nekde jedna visi hlavou dolu a potrebuje zachranit,a le zbytek se da:o)
    DUFFKA
    DUFFKA --- ---
    KACHNY: Diky, to jsem potrebovala slyset!!! (a priznam se, ze jsem na tvoji odpoved tak trochu spolehala ;) )
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    aha koukam ze sme vyjimka holky sou bez kocaru uplne od roka a trictvrte, chodime kazdy den nekam, vcetne nakupu, zadne ksiry nic. Ksiry sem teda koupila, ale stacilo s nima jit dvakrat a natolik je nenavidej ze staci jako vyhruzka. Proste se chytnou kocaru a jdem. V obchode byl ze zacatku problem, ale tak se tesej na rohlik, ze sou hodny :o))
    DUFFKA: hele fakt je to v klidu jaky si to udelas takovy to mas, proste je nauc chytit se kazdej z jedny strany kocaru a jde se. Nejdriv sme tak chodili s nenapadne schovanym tatinkem za dvema rohy a pak uz sami. Ted mame extrem v tom ze kdyz s nima jdu ja, zvladame nakup, vylet i se zpozdenym navratem, festak v Podvinni spousta veci. Ale jakmile je s nami i tata tak jecej, pistej, delaj gumaky atd.takze se v pulce vikendu zacinam tesit az zase pujde do prace a bude vse v normalu.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    DUFFKA: Tak třeba do obchodu jsem s klukama nechodila skoro vůbec. Ale když už jsem to náhodou absolvovala, tak byli vždycky přivázaný v kočáře, jinak bych to nedala ani omylem. Stačilo, že kolem poskakoval starší syn :-)
    DUFFKA
    DUFFKA --- ---
    Holkam je ted 2 a ctvrt a bez kocaru si to zatim nedovedu predstavit, ale je fakt ze s nima chodim na nakupy, jezdim skoro denne mhd apod. Akorat budou mit za cca 5 mesicu sourozence, tak zacinam resit, jak to budu delat :) Ony teda samy chodi dost, ale porad je pro me pohodlny mit ten kocar sebou.
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    DUFFKA: cca do 3 let
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    asi ho zrusim az se nauci chodit, maji 2 roky a stale cekam
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    DUFFKA: kočár asi do necelých tří let pravidelně, pak už jen občas golfky právě v případech, kdy byla důležitá rychlost. Nutno ale podotknout, že bydlíme za Prahou a MHD kluci poznali až teď. Do teď znali jen auto. Muset se s nimi pohybovat po Praze MHD, byli by v kočáře možná doteď (4r) :-)
    DUFFKA
    DUFFKA --- ---
    takze tematicky dotaz :) do kdy jste s dvojcatama pouzivali kocar?
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Já jsem měla vždycky prollém s tím, kam umístit kočár. Kočárkárnu jsme neměli a do výtahu se nevešel. Takže jsem nakonec pořídila kšíry a na tom jsme si zvykli docela rychle. Většinou beztak všude jezdíme autem.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Tak to já jsem často byla ráda, když jsem kluky mohla lupnout do kočáru, bylo to výrazně rychlejší a pro mě menší adrenalin :-)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TANAIS: no ja bych je klidne a rada rvala v kocaru, ale jak rikam mam malo rukou. Kdyby jich bylo vic je k nezaplaceni na vylety a delsi presuny, takhle mam pak dve ujecene bestie ktere sou pretazene a unavene a neni jina moznost nez musite to dojit :o(
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    KACHNY: Však my je taky moc nepoužívali. Taky jsem je co nejdřív zvedla. Pač co si budeme nalhávat - rvi se někam s golfkama, když můžou dojít po svejch :-)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TANAIS: no jo, my je použili jednou a od té doby překáží ;-) díky dalšímu přírůstku prostě musej chodit mám málo rukou :-)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    KACHNY: jé... ty golfky znám :-)
    SKAMPARARAS
    SKAMPARARAS --- ---
    Kolotoc je zatim nezajima. Furt si prohlizi mne a muze. Kdyz na nas nevidi,tak rvou. V klokance mi strci hlavu mezi prsa a hned usnou. Nevim. Asi jsou jeste opravdu male.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Ohrádku jsme měli taky velkou, šestibokou, vyvýšenou, vozila jsem jí po celým obýváku všude s sebou. Naštěstí jsme měli dost místa. Jinak kolotoč taky zabíral. Trochu. A i já jsem zkusila klokanku a náruč... ale to se fakt nedá dlouho :-)
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    vystlana ohradka a tam hrazdicky - uz jen ta moznost, ze cumakovali po byte a splhal po nich bracha :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam