• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JUDE_TWOSPIRITGenderqueer
    ANGELINE
    ANGELINE --- ---
    JUDE_TWOSPIRIT: To, co píšeš, je hrozně zajímavé, mám na mysli ten fakt, že se ti to střídá. Máš to tak, že se neidentifikuješ ani s jedním pohlavím, nebo cítíš větší příklon k jednomu?
    Pokud by se tobě ulevilo a byla si pak šťastná, tak podle mě coming out za to stojí. To, kdo se s tebou přestane bavit, bych řešila až na posledním místě, pokud máš podporu nejbližších.
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    Skvěla americka serie What would you do. Kdyz tady resime ty reakce okoli
    What Would You DO?: Father Confronts Transgender Child Shopping for Prom - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=HtytuVs-Kks
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    M4RC: jj, je tam toho spousty, hlavne o detech od 4 let. Ten nizozemsky mi ale zatim stejne prijde jako jeden z nejlepsi, ze je podany jen z pohledu te holciny.
    M4RC
    M4RC --- ---
    HOEZO: pěkný dokument. Koukám, že jich tam mají více, např. http://www.youtube.com/watch?v=YfqmEYC_rMI
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    kdo jeste nevidel: jeden dobrej kratkej dokument:
    Ik ben een meisje! - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=dSlEScXUK70
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    Ani muži ani ženy. Knihovna výstavou odhaluje svět transsexuálů - iDNES.cz
    http://kultura.idnes.cz/...er-me-vystava-0vp-/vytvarne-umeni.aspx?c=A130730_094722_vytvarne-umeni_ob
    HOEZO
    HOEZO --- ---
    JUDE_TWOSPIRIT: nemam zkusenost jako transgender, nicmene po mem comingoutu jsem ztratil veskery "kamarady" na stredni. Vsichni to vzali jako zradu. Byl to zaprah ale naopak ti kt mi zustali stoji za to. Po nekolika letech se par lidi i vratilo. Zaklad je mit vazne nekolik malo dobrých dusi kolem sebe. Ja to nerikam, teda v CR, v zahranici nemam problem odpovede na prvni dobrou. A uz jsem ve fazi, kdy to za me rikaji kamaradi a rodina: nevim proc, prijde mi to zbytecny, protoze ja jsem porad ja, ale asi je to bavi. Vysmech a ponizovani bude bohuzel vzdycky. Jsme takovy a nemusi jit jen o tohle. A ta ztrata lidi: kazdej kdo te ma rad a ma rad sam sebe, s tim nemuze mit problem. A na 100% je lepsi mit pet pratel nez 30 pseudo kamaradu pred kteryma nemuzes byt ani sam sebou.
    MAXMANUS
    MAXMANUS --- ---
    GENTIANA: tak tosetizdá špatně, když máš problém že tohle řešim ve foru genderqueer tak si chod do vyšívání nebo klubu vo zetorech.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    JUDE_TWOSPIRIT: akorát to asi není jedno Maxmanusovi, který má, semizdá, hlavní starost, aby si náhodou nezpůsobil duševní bebí tím, že se blbě bude cítit on, ne Jarda Vomáčka/Jarka Vomáčková.
    JUDE_TWOSPIRIT: Já ti nevim, moji bližní došli k obecně sdílenému názoru na to, že jsem prostě divná. Nikdo se v tom nerýpe, asi ze strachu, že by se mohl něčeho dobrat.
    M4RC
    M4RC --- ---
    JUDE_TWOSPIRIT: A co tomu zkrátka nechat volný průběh (zvlášť, když už to ti nejbližší ví)? + někdy toho člověk ani moc říkat nemusí a vnímavější okolí pozná, že není všechno tak, jak bývá zvykem...
    JUDE_TWOSPIRIT
    JUDE_TWOSPIRIT --- ---
    A Man and a Woman are living in my body!
    http://bigender.tumblr.com/
    JUDE_TWOSPIRIT
    JUDE_TWOSPIRIT --- ---
    Rozhodla jsem se, že se budu dál vyjadřovat v ženském rodě. Ten mužský je na jednu stranu fajn, ale na druhou stranu je to pro mě nepřirozené, protože jsem se musela odjakživa vyjadřovat v ženském, no a navíc jsem každou chvíli půl na půl a pak nevím, co s tím.

    Pořád zvažuju coming out. V rámci rodiny to mám částečně za sebou, matka se k tomu nevyjádřila nijak, jeden bratr prohlásil, že mi to nevěří, druhý to vzal v klidu. Muž se to dozvěděl až po pár letech, co jsme byli spolu, vůbec mu to nevadí, stejně tak třem kamarádům a otci. Ale pak je ještě kolem spousta lidí a já prostě nevím, jestli to mám přestat skrývat nebo ne. Třeba tady na nyxu jsem známá jako holka. Ale k čemu bude, když se to lidi dozvědí? Já se budu cítit líp, ale na druhou stranu se trochu bojím, aby si ze mě někdo nedělal legraci nebo se se mnou nepřestal bavit. Já vím, když se se mnou přestane bavit, tak za to nestál. Ale stejně…
    JUDE_TWOSPIRIT
    JUDE_TWOSPIRIT --- ---
    MAXMANUS: Tomu člověku to s největší pravděpodobností bude celkem jedno. Stane se.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    MAXMANUS: blbých pohledů, trapných keců, občas nějaké invektivy, dokonce i nadávky se mi přihodily, ale že by mě někdo lynčoval...
    ANGELINE
    ANGELINE --- ---
    Uf, takže ještě jednou, máš nějakou osobní zkušenost s tím, že by osoba tebou špatně oslovená reagovala nepřiměřeně tak, aby z toho byl velký problém? Protože tu vedeš diskuzi směrem, že pokud někoho špatně oslovíš, je to problém.
    MAXMANUS
    MAXMANUS --- ---
    btw. to od začátku byla čistě technická otázka.
    MAXMANUS
    MAXMANUS --- ---
    ANGELINE: ne, to splétáš dvě věci dohromady, s lynčováním jsem nezačal, jenom jsem napsal že od blbejch pohledů k lynčování je dost blízko.
    Navíc to trošku pleteš, o tom, že by queer banda lynčovala někoho za blbej pohled to opravdu nebylo.
    ANGELINE
    ANGELINE --- ---
    MAXMANUS: To je na mě příliš obecná odpověď. Reaguju na to, že není snad tragický trapas někoho špatně oslovit a hrozit tady lynčováním mi připadá přitažené za vlasy. Proto tě vybízím k tomu, jestli máš konkrétní příklad toho, že jsi někoho takhle oslovil a dostal se do prekérní situace.
    MAXMANUS
    MAXMANUS --- ---
    ANGELINE: lidstvo samo o sobě s tím má zkušeností dost...
    ANGELINE
    ANGELINE --- ---
    MAXMANUS: Trochu to hrotíš a dost špičkuješ, nechápu proč, nějaké osobní zkušenost?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam