• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    BURAN
    BURAN --- ---
    GREGI: s tema 3 a 5 litrama to mozna nekdo dokaze, ale moc s tim nepocitej. mam 20l malej bojler a je to tak pro jednoho na rychle osprchovani, kdyz se mydlim atd. tak vodu vypinam, at netece zbytecne, a je to tak tak. prutokac na sprchovani bych si taky rozmyslel, protoze to je moc elektriny a malej prutok - to uz mas lepsi se polejvat hrnickem vodou ohratou v hrnci, nez se sprchovat prutokacem.
    BURAN
    BURAN --- ---
    ANE_ARCH: odpad bych v tomhle pripade (malinka domacnost) resil spinava voda do trativodu a hovna nejaka nadoba co se cas od casu vykyda. nebo neco na ten zpusob. septik mi prijde nepraktickej, neekonomickej, neekologickej atakdale (mam ho tak vim o cem mluvim).
    GREGI
    GREGI --- ---
    ANE_ARCH: taky resim vodu a odpad... nebude to jednoduchy ale urcite resitelny...

    s tou vodou chce umet spravne hospodarit a clovek prijde na to ze potreba mnozstvi vody muze bejt docela mala... napriklad na splachovani zachodu postaci destova voda nebo voda z umyvadla v koupelne spolu s chytre vyresenym davkovanim vody... nebo splachovat do nadoby na zber bioplynu a nemuset splachovat skoro vubec zadnym mnozstvym vody..
    dalsi vec sprcha, clovek se umeje krasne ve 3 litrech vody, pak prepnout na okruh a dalsich placnu 5 litru vody muze obyhat pres prutokovej ohrejvac treba i hodinu dokola a udrzovat vodu hezky teplou s tim ze v tech 5 litrech se pak muze umejt dalsi clovek kterej je pak uz jen vypusti jako spinavou vodu a bude si moct napustit bud dalsich x litru vody na obeh nebo vylezt ze sprchy:))

    a pod umyvadelm mit dva vytoky jeden na "cistou vodu" bez chemikalii a druhej do nadoby na odpadni vodu s jarem atp. a zase vypoustet podle potreby... vymyslet jednoduche prepinani bud ventilama nebo servama;)
    ANE_ARCH
    ANE_ARCH --- ---
    Takže zcela hloupě - zažádám o připojení, zajistím si pracovité paže (nejlépe vlastní), někdo za úplatu provede připojení na nějakou rozdvojku (?) v dané oblasti, natáhnu rouru do sanitárního kontejneru - v potrubí je přirozený tlak, takže žádné tlakové čerpadlo neřeším, platím vodné vodárně a piji vodu, káži víno...

    Odpad asi do septiku, nebo už všude musí ze zákona být složitá a drahá čistička? Ideálně kanalizace, ale ta bude těžko někde ve stráni.

    Že se tyhle základní věci neprobírají na základní škole... Příručka pro fungování v civilizaci - ta by se hodila...
    BURAN
    BURAN --- ---
    ANE_ARCH: pokud je v okoli nekde voda natazena, melo by to jit. zazadas si na vodarnach. pokud v okoli sit neni, tak je to problem.
    ANE_ARCH
    ANE_ARCH --- ---
    GREGI: Ten je úžasný, zcela dostačující pro člověka se sklony ke "Kynismu-Diogenismu". Cena nejprve trochu zarazí, ale jako instantní řešení - úžasné.

    Vyznáte se někdo v úskalí připojování vodovodní sítě? Elektřinu oželím, ale vodu ne. Jeden kamarád si pořídil zahradní chatu, ale je odsouzen chodit nemalý kus cesty k prameni. A hnijící voda ve špinavých petkách poházená všude po okolí je varující, trochu jsem si rozmyslel činit náhlá puzení mysli...
    GREGI
    GREGI --- ---
    Obytný kontejner/buňka/mobilní dům - 10 m žlutý - prodám, Most
    http://reality.inzerce.net/bazar/2016/obytny-kontejner-bunka-mobilni-dum-10-m-zluty.php#.UQ6WrsK3PFo
    GREGI
    GREGI --- ---
    ANE_ARCH: osobne me laka jako "jadro" domu pouzit kontejner a na ten si udelat treba drevenku nadstavbu a terasu... imho idealni kombinace
    ANE_ARCH
    ANE_ARCH --- ---
    Ty kontejnery mají velký potenciál - je tam alespoň nějaká záruka odolnosti, protože postavit si malebnou perníkovou chaloupku z dřívek, to bych se denně stresoval, že ji po návratu z práce najdu doutnající nebo rozmlácenou perlíkem, protože bída lidu vzrůstá a tito budou hledat více zdrojů pro sběrny a bazary... Jenže i kontejner bude potřeba obehnat hradním příkopem a políčit pasti na potulné jeřáby... Nebo bych měl spíše řešit na psychoterapii panickou úzkost z lidí?

    Zde je i ceník:
    Mimořádné nabídky - CONTAINEX
    http://www.containex.cz/CS/mimoradne-nabidky.aspx

    Kolik by tak mohlo stát připojení k vodovodu - napojit malý sanitární kontejner? Nejlepší by bylo založit občanskou komunitu fanatiků bydlejících v kontejnerové osadě, postavili bychom strážní věž a jak by jel kolem jeřáb, vyběhla by domobrana ozbrojená kosami a krumpáči...
    PHRASE
    PHRASE --- ---
    a jestli už proběhlo, tak pardon, ale nejlepší hobití obydlí (postavili údajně za 3000 liber):
    http://inhabitat.com/extraordinary-off-grid-hobbit-home-in-wales-only-cost-3000-to-build/

    víc obrázků v textu odkazu
    PHRASE
    PHRASE --- ---
    GREGI: tyhle hobití domečky jsou úžasný

    také pěkný:

    Natural Home Presented in March 2012 - 2013 Hominspire.com | Home Decorating Ideas and Interior Design Inspiration
    http://hominspire.com/natural-home-presented-in-march-2012/

    a když už kontejnery, tak v pěkný přírode:


    BORO
    BORO --- ---
    WASHO23: tahle firma vyrábí mobilní bary na přívěsu, na podobnym principu
    MKR GROUP - eu, s.r.o. || Mobil bar, Autolakovna
    http://www.mkr-group.eu/
    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    JENDAVB: taky nemůžu najít... kdyžtak to sem někdo hoďte - ale asi to bude nesmyslně drahý
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    WASHO23: takovouhle vec jsme vydel na V3Sce celkem se me to libilo ale bylo k tomu to auto tohle me prijde dalekolepsi kdyz by clovek chtel v tom bydlet Nemas link na vyrobce ?
    WASHO23
    WASHO23 --- ---
    docela promáknutý
    3-IN-1 Foldable Shelter Deployment - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=1hGR8kOPT7U
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    MAARISTAAN: tyhle věci ale asi k bydlení neslouží, soudě podle těch interiérů? Tohle spíš vypadá jako showroom "zařiďte si kontejner co nejvíce zbytečnostmi" :)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    MAARISTAAN
    MAARISTAAN --- ---


    MAARISTAAN
    MAARISTAAN --- ---


    MAARISTAAN
    MAARISTAAN --- ---


    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam