• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIMalá bydlení ☼ žijme nezávisle ♫♪☺◄◄ neobvyklá obydlí ►► Jak žít ve zdravém prostředí a hlavně, co s hovnama? ☼☺☺
    GREGI
    GREGI --- ---
    JESSE_MORENO: staci pretahnout do vyhledavaciho pole;)
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    nevim no prijde mi ze se tu micha nekolik veci dohromady...

    kontejnery maji vyhodu ze jsou standardizovany, daj se sehnat jety za levno a jejich jetost pro bydleni nijak nevadi protoze se muzou pouzit jen jako nejakej skelet kterej se zatepli, vevnitr zabydli a da se to prestehovat pres celej svet kdyz se to na to predem pripravi... pokud maji problem s vetranim tak je osadim malou rekuperacni jednotkou, dnes uz je to relativne levna zalezitost a mam o vetrani postarano.

    Komu pripada ze rekuperacni jednotka neni dost prirodni a prirozena si myslim ze se logicky nikdy ani nebude priklanet ke kontejnerum a radeji bude mit drevostavbu nebo neco vic EKO a nemusi resit zadnou rekuperaci - velci zastanci drevostaveb argumentuji casto tim ze ram ze dreva neni zas tak draha vec aby se musel nahrazovat betonem nebo kovem...
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    GREGI: :oD Dik za nakopnuti... fakt je ten ze od te doby co google tyhle srandy s obrazkama umi jsem to ani jednou nevyzkousel ... :o)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    SMILE_DOG: Hele, ona se ti ta plíseň bude dělat i v dřevostavbě, jestli budeš vesele vařit a pravidelně nevětrat.
    SMILE_DOG
    SMILE_DOG --- ---
    urcite zalezi na druhu toho kamene... treba v Bath maji prima suchy bydleni z nejakyho druhu piskovce, ve Wallesu se poti v nejakych bridlicich...a jako co sem videl ty plisne na zdech...ufff
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    SMILE_DOG: Přesne tak, větrat se dá různě. Mimojiný kamenný baráky dejchaj skvěle, to silikátový omítky a zateplení polystyrenem (absolutní většina nově postavenejch domů) ty baráky zaklápí.
    SMILE_DOG
    SMILE_DOG --- ---
    urcite to nejak resit jde, spousta lidi tu v Anglii tak bydli a to je tu fakt hoodne vlhko...musis proste pri vareni pouzivat odtah vzduchu a dycky muzes zapnout odvlhcovac vzduchu...kamenny baraky taky nedychaji a lidi v nich zijou...proste za ty prachy je to super napad...

    ...jasne ze drevo je proste uplne jinej pocit, ale mel sem drevenou chajdu a v chladnych dnech tam voda kondenzovala taky...
    KOUSICEK
    KOUSICEK --- ---
    SEMIK75: To je super informace z prvni ruky. Takze kontejnery (i kdyby za levno) jen velmi opatrne :-)

    GREGI
    GREGI --- ---
    PACHATEL: ale slinta.... chaty sou skvely hned bych nejakou bral a zrekonstruoval;))
    SEMIK75: jj jak rikam nedycha to a na to ani okna nepomuzou... treba v zime clovek moc vetrat nechce;))
    SEMIK75
    SEMIK75 --- ---
    KOUSICEK: Netusim jestli je rozdil mezi lodim a stavebnim conteinerem. Spal jsem 4 noci v tomhle:

    sel jsem do toho jen kvuli cene ale pri vsech tech romatickych chatickach na Lofotech tobylo divny. Konzerva. ;)

    Vevnitr to bylo udelano sikovne. Na jednom konci okna a kolmo na ne palandy, proti palandam stolecek a dve zidle. Pak byla chodbicka az ke dverim na druhe strane a podel te chodbicky koupelna a hajzlik. Z venku a bez zkusenosti bych neveril jak se v tom da pohodlne vegetit. Problem byla izolace kterou to melo asi hodne blbou. Prijeli jsme ve slunecnim dni a vevnitr bylo pekny teplicko. To vyreslilo vyvetrani, venku to nelezlo pres 15 takze nastesti klika. V CR si to nedovedu predstavit... vlastne dovedu, jako v aute na slunicku tam musi byt. Pak nam dost prselo takze jsme topili a prehrivani nemuseli resit.

    Co mi lezlo na nervy bly kondenzace vody. Stacilo uvarit ke snidani polivku a kafe na den a na stenach, dokonce i na dverich kondezovala. Plechova konzerva na bydleni neni..
    PACHATEL
    PACHATEL --- ---
    GREGI: me to pripomina takovou tu klasickou zahradkarskou chatku se spicatou strechou, kterych jsou v CR tisice a nikdo nad nima neslinta...a pritom by stacilo do nich nakoupit IKEU
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    77WHITE: ale tak to mas nejaky moc citlivy ousko v tom pripade:)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    KOUSICEK: Palubky, kanadskej sindel, hlinena omitka a rocket stove ve spojeni s lodnim kontejnerem. To zni straslive...
    KOUSICEK
    KOUSICEK --- ---
    KOUSICEK: muze tam byt uprostred kuchynskej pultik a rocket stove, vsechno opatlane hlinenou omitkou. Spousta svetla a tepla.
    KOUSICEK
    KOUSICEK --- ---
    true true. Ale Gregi, ta nedychavicnost ( :-) ) se treba uplne vytrati tou halou, pripadne par okny, pruduchy.

    tohle je potreba brat takhle: delam ve firme, ktera s tim manipuluje. A zrovna nam tu zbyli dva kontejnery za smesnej peniz (nebo odvoz). Vezmu ze sekace okna za 15 tisic, par tramku nejake palubky a kanadskej sindel. hruba stavba za malo penez. priklad.
    GREGI
    GREGI --- ---
    EGGH: 2,5x6m v dobrem stavu kolem 60k. staci dat hledat "lodni kontejner" ale ja bych do toho nesel i kdyz sem nad tim take premyslel a to z duvodu totalni "nedychavosti"...myslim ze obydli v kterem clovek travi cas by melo dychat;)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    KOUSICEK: když seš chytrej tak si vybereš ty, co slouží jako obří ledničky a už sou bohatě zateplený:)
    KOUSICEK
    KOUSICEK --- ---
    EGGH: k tomu mam take otazku: a jak se zatepluji?
    EGGH
    EGGH --- ---
    Mně se líbí využití starých kontejnerů http://tinyhouseswoon.com/container-home-retreat/ Netušíte někdo kde a za kolik se dá takový kontejner sehnat?
    GREGI
    GREGI --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam